Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Σχόλιο για τα 20 ερωτήματα

Δημοσιεύθηκε ως σχόλιο για τα 20 ερωτήματα που έκανε ο δημοσιογράφος Χαραλαμπάκης των Νέων στην Α.Μ. 16-12-2010

Ένας άθεος, πάντα, εκφράζει την προσωπική υποκειμενική του γνώμη, γιατί για το ίδιο αντικείμενο, δηλώνονται πολλές οπτικές λήψεις-θεωρήσεις που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές η μία από την άλλη, για το κάθε υποκείμενο, όπως διατείνεται ο πατέρας της σοφιστικής Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης(481-411 π. Χ) αριστούχος μαθητής του ατομικού Δημόκριτου.

Στην Αθήνα του Περικλή έφθασε περί τα 450 π. Χ και την κέρδισε, με τη ρητορική δεινότητα, την οποίαν απεδέχθη ο Περικλής και την διδάχτηκαν επιφανείς Αθηναίοι.

Η σύγχρονη δικηγορία πήρε πολλά από την σοφιστική δικονομική διδαχή του Πρωταγόρα.

Είμαι άθεος και αποκλείω την ύπαρξη πνευματικών, ασώματων οντοτήτων, όπως και αν ονομάστηκαν αυτές, από καταβολής ανθρώπων, ως θεοί, ελοχείμ, νεφελείμ, αρχάγγελοι, άγγελοι ή δαίμονες.

Οι θρησκείες όμως είναι υπαρκτές, εφευρέθηκαν από σκοτεινούς εγκεφάλους που παρέστησαν τους αντιπροσώπους αόρατων θεϊκών υπάρξεων, με μοναδικό σκοπό να ελέγξουν και να εκμεταλλευτούν τους συνανθρώπους τους.

Προσφέρουν στα θύματά τους, τους πιστούς, ανύπαρκτα προϊόντα μηδαμινού παραγωγικού κόστους και τα αρχιερατεία τους(όρα μητροπολίτες) ζουν στη χλιδή στην πρόκληση και τα σκάνδαλα.

Προκάλεσαν πολλά δεινά στην ανθρωπότητα, και, πάντα κατά την υποκειμενική μου αντίληψη, ήρθε η ώρα να καταγγελθούν και ν' αρχίσουν να προσφέρουν, πέρα από τον κοπανιστό αέρα της σωτηρολογίας και κάτι το χειροπιαστό, χρήσιμο στο εκκλησίασμα.

Να μετατρέψουν τον χώρο των κηρυγμάτων προσηλυτισμού σε χώρους διδαχής και βελτίωσης των όρων ζωής των άμοιρων αμνών. Αλλοιώς δεν έχουν λόγους ύπαρξης.

Επειδή, δε, υπάρχουν και άλλοι υπαίτιοι του "κάθε μας κακού που σφάζουν, καίνε και ρημάζουν τα χωριά, και ό,τι βρουν, όλα τ' αρπάζουν, μαθημένοι στην κλεψιά", πρέπει να τους αποκαλύψουμε-καταγγείλουμε.

Είναι αυτοί που την "καλή" αρχή την κάνανε το 1824 και 1825, από τα δύο δάνεια σε αγγλικές των 800.000 και 2.000.000 λιρών που πήραμε, αντιστοίχως, σαν νεοσύστατο κράτος, στο ταμείο του μπήκαν, μόνο 270.000 για το πρώτο και 230.000 για το δεύτερο δάνειο.

Από τότε, έως σήμερα πληρώνουμε αρπάγματα ξεδιάντροπων γήινων εξουσιαστών θεών. Το ανεξέλεγκτο φαγοπότι της ατιμωρησίας χόντρυνε και στις μέρες μας καλούμαστε, να πληρώσουμε, σαν είλωτας λαός, τρακόσια και δις και μέχρι την εξυγείανση-ύφεση της κρίσης, θα φορτωθούμε, άλλα εκατόν πενήντα δις και του Κυρίου δεηθώμεν!

Αντιλαβού θύμα έλληνα, πιστέ αμνέ και κομματικοποιημένε οπαδέ, τί σου επιφύλαξαν οι ποιμένες και οι εθνοπατέρες;

Τί άλλο μπορούμε να πάθουμε: Αίσχος στους υπ' αίτιους και δέκα αίσχη στα μαντρωμένα υποζύγια αμνών, οπαδών και αφυπνισμένων, διότι οι πρώτοι στηρίζουν τους θύτες τους και οι δήθεν ξύπνιοι τους ανέχονται και δεν τολμούν ν' αντιδράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: