Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Επικοινωνία με πολιτευτή του Σύριζα

Αγαπητέ συναγωνιστή Δημήτρη Παπαδημούλη, ευχαρίστως αποδέχομαι τη φιλία ενός αληθινά αγωνιστή. Έχουμε τις ίδιες κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές καταβολές, προβληματισμούς κι' ανησυχίες.

Εκεί που διαφωνώ, μ' όλα τα αριστερά κόμματα, είναι το κενό ενότητας που επέβαλε η αρρώστια του πολυκερματισμού των εαμογενών δυνάμεων.

Αυτ' η αδυναμία ανασύνθεσης και ανασυγκρότησης των εγκλωβισμένων αριστερών ψηφοφόρων στα ψευτοδημοκρατικά και ψευτοσοσιαλιστικά κόμματα του ψευτοφιλελευθερισμού και του πασόκ, μόνο μ' ένα Ενιαίο Μεγάλο Κόμμα, με τις προϋποθέσεις που είχε η ΕΔΑ, θα μπορούσε, να δώσει το φως και την ελπίδα στο τόπο και το λαό, ότι θα δει άσπρη 'μέρα. Και χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά να το πετύχουμε.

Πρέπει να στηρίξουμε τους αδύναμους του λαού μας, π' αποτελούν το 95% του πληθυσμού και που ελέγχει μόνο το 20% του πλούτου, έναντι του 5% των καπιταλιστών και που ελέγχουν το 80% του πλούτου.

Πώς θα το πράξουμε; Μα με το να δημιουργήσουμε οάσεις αξιοποίησης και μεταποίησης της πρωτογενούς παραγωγής, καθοδηγώντας τους ίδιους τους αγρότες, κτηνοτρόφους κλπ.

Να οργανώσουμε μεγάλες ομάδες καταναλωτών που θα επιλέξουν προϊόντα παραγωγών, με τους οποίους θα συμβληθούν.

Να ενημερώνουμε και να προστατεύουμε το πολύπαθο λαό μας από κάθε θρησκευτική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ομηρία και να τους διδάξουμε την τέχνη και τη λειτουργία της συλλογικής σύμπραξης. Ν' οργανώσουμε, με προσοχή και μεράκι υποδειγματικούς συνεταιρισμούς σ' οικισμούς, χωριά και κεφαλοχώρια.
Να σπάσουμε τη φοβία του λαού από τις συλλογικές συνεργασίες. Να διαψεύσουμε τη μαύρη προπαγάνδα του "μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα".

Ν' είμαστε δίπλα κι' επικεφαλής των συμπολιτών μας. Τότε θα βρισκόμαστε προς την σωστή κατεύθυνση, προς την Ιθάκη.

Τί λέτε φίλοι 'γαπημένοι, μπορούμε να δοκιμάσουμε πρακτικές χρήσιμης κι' ωφέλιμης προσέγγισης των συμπολιτών μας; Τότε περνούμε το στάδιο της απλής φιλίας και προχωρούμε στ' επίπεδο της δημιουργικής συντροφικότητας.

Μεταμορφωνόμαστε σε σφόδρα ελκυστικό κοινωνικό και οικονομικό φόρουμ. Ξεπερνούμε το φτιαχτό φάντασμα της ουτοπίας που με χίλιους τρόπους μας βομβαρδίζουν οι δυνάμεις της μαύρης εκμετάλλευσης, επειδή μας θέλουν μοναχικούς και ευάλωτους, μακριά από τους χώρους της όποιας συλλογικής σύμπραξης και συνεργασίας. Γειάσου παλιόφιλε Δημήτρη, καλό μας βόλι.

Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο συλλογικό 'γωνιστικό μέτωπο.

Γιάννης Αναστασιάδης. (Στο φόρουμ και την Ένωση Αθεΐας Επικουρίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: