Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός βρίσκονται σε θανάσιμη ιστορική ιδεολογική αντιπαλότητα

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης εξαπέλυσε νέες τορπίλες κατά του ελληνοχριστιανισμού.
Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης γράφει: «Δυσκολεύομαι να εξηγήσω πώς ένας λαός με αποδεδειγμένες γενετικές συγγένειες με την πλατωνική ή την αριστοτέλεια σκέψη μπορεί να αποδεχτεί, με τόση αφέλεια, ότι προγονοί του ήταν ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, η Σάρα και... όλο το κακό συναπάντημα και να καταντήσει να προσκυνάει Ιουδαίους θεούς, αγίους, προφήτες, αποστόλους, ακόμη και λείψανα. Δεν χωράει στο μυαλό μου και στην αισθητική μου το γεγονός ότι οι απόγονοι του καλαίσθητου ελληνισμού -έστω κι αν ακόμη πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ο «Υιός του Θεού»!- μπορεί να παρακολουθούν όλες αυτές τις κακόγουστες και ανόητες τελετουργίες και να νιώθουν θρησκευτική κατάνυξη».
Από την πένα του ναυάρχου δεν... γλυτώνει ούτε ο Αγιος Νικόλαος. Στη σελίδα 74 του βιβλίου του, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρει: «Ο Αγιος Νικόλαος ήταν ένας Μικρασιάτης επίσκοπος από τα Πάταρα. Δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στον ελληνισμό, δεν γνωρίζω αν πάτησε καν το πόδι του ποτέ στην Ελλάδα, είναι θαμμένος κάπου στην Ιταλία και, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει την παραμικρή ιστορική ή εθνολογική σχέση με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Αλλά ούτε και με τη θάλασσα γενικότερα, εκτός κι αν πάρουμε στα σοβαρά τις ανοησίες περί θαυμάτων του με θαλασσοπόρους και τις σαχλαμάρες για «αναβλύζοντα» από τον τάφο του νερά (δεν αναφέρεται εάν είναι ποταμίσια ή θαλασσινά)».
Επίσης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ στη συνέντευξή του στην «Espresso» είχε δηλώσει άθεος, με αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Σούρλας να ζητήσει, με ερώτησή του που κατάθεσε στη Βουλή, να αφαιρεθεί ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ ναύαρχου Αντώνη Αντωνιάδη. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Αντωνιάδη να γράψει το βιβλίο «Κρεμώντας τη στολή». Ο ίδιος στη σελίδα 258 αναφέρει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε λαός αξίζει τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις που ο ίδιος εκλέγει. Αναρωτιέμαι, όμως, αν τα λίγα αυτά χρόνια κοινοβουλευτικού βίου δικαιολογούν ένα επίπεδο λαού που στέλνει στο Κοινοβούλιο ανθρώπους η πολιτισμική υστέρηση των οποίων μετριέται κυριολεκτικά σε αιώνες! Αναρωτιέμαι, ακόμη, αν δικαιολογούν εκλεγμένους βουλευτές οι οποίοι να ζητούν θεσμικές κυρώσεις εις βάρος μου επειδή δεν πιστεύω στον Χριστό και στην Παναγία! Ή η Ελληνική Βουλή ζει το Μεσαίωνά της ή εγώ έχω την ψευδαίσθηση ότι ζω σε πολιτισμένη χώρα».
Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης κλείνει το βιβλίο του ως εξής: «Στην ερώτηση γιατί δεν παραιτήθηκα από το Ναυτικό αφού δεν ήμουν χριστιανός, απαξιώ να απαντήσω. Τη θεωρώ τόσο βαθιά απολίτιστη και βλακώδη, ώστε να με πείθει ότι η νοητική θόλωση του ερωτώντος δεν θα του επιτρέψει ποτέ να καταλάβει και την πιο απλοϊκή απάντηση την οποία θα μπορούσα να δώσω». Συντάχθηκε απο τον Καλόπουλο. ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Σχόλιο του συγγραφέα: Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης έχει απόλυτα δίκαιο. Είναι ένας έντιμος αφυπνισμένος νεοέλληνας με ευαισθησίες. Δεν ανέχεται τις διαστρεβλώσεις της ιστορικής αλήθειας και την κακοποίηση των ανθρωπιστικών και ηθικών αρχών-αξιών. Όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για ελληνοχριστιανισμό, γιατι τα συνθετικά του βρίσκονται σε θανάσιμη ιστορική ιδεολογική αντιπαλότητα. Ο χριστιανισμός κατέστρεψε τον αρχαιοελληνισμό(διωγμοί Θεοδοσίου, Ιουστινιανού, κέντρα εξόντωσης εθνικών, όπως η Σκυθούπολις, ο Αλλάριχος και ο αρχηγός των μαγκουροφόρων Νίκων ο «Μετανοείτε» που αγιοποιήθηκε για τα εγκλήματά του κατά των απίστων εθνικών=ελλήνων) και συνεχίζει να εξαπατά τους νεοέλληνες και γενικά τους οπαδούς-πιστούς του, όποιας εθνικότητας, με απατηλές υποσχέσεις, σχετικά με ανυπόστατες σωτηριολογίες, μέσα από τις επίπονες νυστείες, προσευχές και θεώσεις, για τον εξαγνισμό της "αθάνατης" δήθεν ψυχής, την διεκδίκηση-εξασφάλιση θέσης στην επίγεια βασιλεία του Θεού και την ανάσταση νεκρών. Ποτέ δεν νοιάστηκαν για τον ελληνισμό και τους έλληνες. Προσπαθούν σε κάθε περίσταση να ταυτίσουν το χριστιανισμό με τον ελληνισμό για λόγους προπαγάνδας και όποτε δεν κινδυνεύουν. Όχι μονο δεν προστάτευσαν τον ελληνισμό σε κρίσιμες εθνικές στιγμές. Αντίθετα συνεμάχησαν με τους εκάστοτε εισβολείς στην ελλάδα κατακτητές. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας ευλογούσαν τους σουλτάνους και συνεργάστηκαν με τους τριπλούς κατακτητές το 41-44. Ο Δαμασκηνός ώρκισε την κυβέρνηση των δοσιλόγων Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλο και Ράλη. Οι άγιοι πατέρες καλό είναι να ασχοληθούν με τα τρέχοντα επίγεια προβλήματα των πιστών τους, να μετατρέψουν τους ναούς σε αίθουσες γενικών συνελεύσεων, ως χώρους ενημέρωσης και επιμόρφωσης με στόχο την αναβάθμιση των όρων της ζωής τους. Να πάψουν να φορούν τις ιερές ποικιλόχρωμες φορεσιές τους, να γίνουν ξεκάθαροι υπερασπιστές των «σιωπηλών αμνών» τους και να τους προστατεύσουν από κάθε καταπίεση και εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: