Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ο δοσιλογισμός μετατράπηκε σε αρετή

Μια ζωή πολεμοχαρείς και άρπαγες οι τούρκοι. Με φωτιά και σίδερο εισέβαλναν στις επαρχίες του Βυζαντίου, υπέτασσαν χώρες και λαούς, άρπαζαν τα έχητά τους και τους ανάγκαζαν να καταβάλουν τον κεφαλικό φόρο και τα δέκατα των εισοδημάτων τους 

Και καμώνονταν ότι τους απελευθέρωναν από την καταπίεση των εξουσιαστών πολιτικών και θρησκευτικών βυζαντινών ηγεμόνων. Τους έμεινε χούι και αθεράπευτο βίωμα από τους κατακτητικούς πολέμους των σουλτάνων.

Το ότι καταπιέζονταν οι υπήκοοι του Βυζαντίου αποτελεί ιστορική πραγματιότητα. Υποτάσσονταν στους εισβολείς λεηλατητές, χωρίς καμμιά αντίσταση. Τόσο πολύ ξεχαρβαλώθηκε το Βυζαντινό κράτος.

Οι υπαίτιοι αυτής της υποταγής χωρίς αντίσταση και άνευ όρων καρπώθηκαν το προνόμιο των κοτσαμπάσηδων οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί μεταμορφώθηκαν σε μόνιμους υμνητές και τοποτηρητές των πολυχρονημένων σουλτάνων, έναντι θρησκευτικών ελευθεριών και άλλων προνομίων που παραχώρησαν οι παμπόνηροι κατακτητές.

Τα τετρακόσια τόσα χρόνια τούρκικης κυριαρχίας χάρισαν στη τούρκικη διπλοματεία υπεροχή, έναντι των υποτελών μόνιμων δοσίλογων υπέρ των εκάστοτε εισβολέων,
όπως πέρσες, ρωμαίοι, τούρκοι, γερμανο-ιταλο-βούλγαροι. Ο εθνικός δοσιλογισμός εξελίχθηκε ως η πρώτη αρετή της χώρας μας.

Για αυτόν το λόγο εξοντώθηκαν οι αντιστασιακοί εαμοελασίτες αγωνιστές, σύμμαχοι των νικητών αγγλοαμερικάνων και αμνηστεύθηκαν οι αιματοβαμένοι ντόπιοι συνεργάτες των τριών εισβολέων το 1941-1944.

Θυμηθείτε τα ολοκαυτώματα του Δοξάτου Δράμας, των Γιαννιτσών, Χορτιάτη, Δομένικου, Καλαβρύτων και άλλων εκατοντάδων πόλεων και χωριών, στα οποία
κατεσφάγησαν γυναικόπεδα συνέλληνες από δοσίλογους ταγματασφαλίτες ορκισμένους υποτακτικούς των τριών εισβολέων. Ακόμα και οι κατακτητές τρόμαξαν από την δολοφονική αγριότητα των δοσίλογων, σε βάρος αθώων αμάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: