Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Σύστημα και αντισύστημα

https://www.facebook.com/groups/693958077327078/permalink/1086297278093154/
Πολύ τρυφερό, ευαίσθητο και ρομαντικό το κείμενο με το οποίο περιγράφονται οι συνέπειες που βιώνουμε μέσα σ' ένα καθεστώς μόνιμης ανελευθερίας, με αποκορύφωμα τη συνεχή παγκόσμια τρομοκρατία, δυστυχία και την απόλυτη ανυπόφορη ανεργία και φτώχεια.
Επίσης πετυχημένη είναι και η αναφορά στον Επίκουρο που υποστηρίζει ότι το όνειρο για μια ευτυχισμένη ζωή είναι πραγματοποιήσιμο.
Μας συνιστά ακόμη να απαλλαγούμε από τους όποιους φόβους από θεούς, το θάνατο, να μην ανησυχούμε για τον εκπορισμό των αναγκαίων αγαθών και την αντιμετώπιση των δεινών, γιατί ο μεν Θεός ως δημιουργός μας δεν επιδιώκει το κακό μας, ο θάνατος είναι αθόρυβος, όταν είναι μακρυά μας δεν μπορεί να μας βλάψει και όταν μας πλησιάζει δεν μας βρίσκει ζωντανούς, ότι το αγαθό είναι εύκτητο και το δεινόν ευκαρτέρητο.
Για τη σωστή διακυβέρνηση από τους άρχοντες πρώτος ο προσφιλής μας Επίκουρος πρότεινε το κοινωνικό ευαγγέλιο, σύμφωνα με το οποίο, πρέπει οι λαοί να υπογράφουν και να βελτιώνουν ένα κοινωνικό συμβόλαιο που να εξασφαλίζει την κοινωνική αρμονία, τη δικαιωσύνη, τα ίσα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, την ισηγορία και την ελευθερία της ατομικής και ομαδικής έκφρασης.
Το να αντιπαραβάλουμε όμως στο αμαρτωλό πολιτικό σύστημα το ατομικό μας αντισύστημα και να ζούμε οι ευαίσθητοι και αφυπνισμένοι σ' ένα παράλληλο αντισύστημα είναι αναποτελεσματικό.
Αν δεν αντιδράσσουμε συλλογικά με καθολική επαναστατική αφύπνιση, δεν θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε το σύστημα, να απαιτήσουμε την επιστροφή των λεηλατημένων και να τιμωρήσουμε τους αμετανόητους εραστές της εξουσίας, την οποία μας αρπάζουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Κατά τα άλλα άψογο και εμπνευσμένο το κείμενο της φίλης και συμμαχήτριας Ντιάνας Ζηκοπούλο.
ΒΑΙΟΣ ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ para ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΝΤΙΑΝΑ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΥ!!!
Δεν ταιριάζει σ' έναν άνθρωπο που σέβεται και επιδιώκει την αληθινή ελευθερία και τις, χωρίς υποκρισία, ανθρώπινες σχέσεις, να...
Ver mais

Δεν υπάρχουν σχόλια: