Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Υποθήκες του Επίκουρου

Ο  υπερεθνικισμός μας είναι η κατάρα της κακοδαιμονίας της χώρας και του λαού. Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες μας διχάζουν και αλληλοεξοντωνόμαστε. Οι πρώτοι μας κομματικοποιούν και οι δεύτεροι μας μεταμορφώνουν σε μανδρωμένα αιγοπρόβατα.

Αν μπορέσουμε να αντιδράσουμε στις παραπάνω επιρροές, τότε θα διακρίνουμε τους φίλους από τους εχθρούς, τους αθώους από τους ενόχους, τους πατριώτες από τους προδότες, τους έντιμους από τους ανέντιμους.

Για να πετύχουμε την αρμονική συνύπαρξη, την αλληλοαποδοχή, την σύμπνοια και την συνδημιουργία πρέπει να ενωθούμε. Και για να το πετύχουμε, πρέπει να δεχθούμε τη συνταγή του πανσοφου Επίκουρου: 1) "Να να είμαστε σώφρονες, ηθικοί και δίκαιοι". Και 2) επειδή ο σωματικός πόνος και ο φόβος είναι κακοί σύμβουλοι, πρέπει να εφαρμόζουμε τη τετραφάρμακο του : "Άφοβον ο Θεός, ανύποπτον ο θάνατος, το αγαθόν εύκτητον και το δεινόν ευκαρτέρητον".

Με τη μαύρη προπαγάνδα, τις δισυδαιμονίες, τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και τη κακοποίηση των ηθικών και ανθρωπιστικών αξιών μας ελέγχουν, μας εκμεταλλεύονται, μας αποδιοργανώνουν, μας εξαθλιώνουν, μας αποκτηνώνουν και μας εξοντώνουν.

Για να σωθούμε πρέπει να αφυπνισθούμε, να ενωθούμε, να τους ανατρέψουμε, να τους τιμωρήσουμε. Η ελευθερία δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται.

Μακάρι όλοι οι αξιωματούχοι όλων των χώρων  να βγούν και να καταγγείλουν τα ηθελημένα και μη ατοπήματα και όποια λάθη - παρασπονδίες της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας. Θα αποτελούσαν το πρώτο βήμα της απελευθέρωσης των συνελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: