Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ο πλούτος της γής στους δικαιούχους

Όσο οι πολλοί ελέγχονται από τους λίγους και αφήνουν τους λίγους να συσσωρεύουν τον πλούτο, το Σοκ-Δόγμα της Φτώχειας θα φέρνει σε απόγνωση τους λαούς της γης.

Ο πλούτος της γης ανήκει στους λαούς,  οι οποίοι πρέπει να τον διαχειρίζονται. Έχουν λοιπόν το δικαίωμα να ξεπασσαλώσουν τον πακτωμένο πλούτο που τον άρπαξαν και τον οικειοποιήθηκαν με την ευλογία των θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών οι αδίστακτοι Ολιγάρχες σφετεριστές.

Οι καιροσκόποι πλουτοκράτες χρησιμοποίησαν τη δουλεία, αρχικώς, για τον παράνομο πλουτισμό, την δουλοπαροικία κατά τον μαύρο Μεσαίωνα και ο καπιταλισμός εφεύρε τη μισθωτή εργασία. Πάντα ήλεγχε τα μέσα παραγωγής.

Για την αλλαγή χεριών στα μέσα παραγωγής, υπερ των δικαιούχουν που παράγουν τον πλούτο, πρωτίστως χρειάζεται η κατάργηση των μεσαζόντων. Οι παραγωγοί πρωτογενούς παραγωγής δεν πρέπει να πωλούν τα προϊόντα τους στους μεσάζοντες, αλλά να τα επεξεργάζονται οι ίδιοι τους και να επωφελούνται αυτοί και οι άλλοι εργαζόμενοι τις παραγώμενες υπεραξίες.

Για να γίνει, όμως κάτι τέτοιο οι λαοί πρέπει να απελευθερωθούν από την ομηρία των κόμματικών οπαδών και να βγούν από τη θρησκευτική ομηρία τα αμνοερίφια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: