Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Και απεταξάμην την θρησκευτική ομηρία και απάτη



Λάθε Βιώσας, Θέωση, Εξαγνισμός
Εις το όνομα του ενός και μοναδικού θεού οι μονοθεϊστικές θρησκείες καταδιώκουν το sex σε κάθε του έκφραση, ενώ οι πολυθεϊστικές θρησκείες της ανατολής ενθαρρύνουν την ερωτική επαφή και αναδεικνύουν την πράξη της διαιώνισης σε ιεροπραξία! Κατά συνέπεια η πολυθεΐα βρίσκεται πιο κοντά στην φύση του ανθρώπου.
Ωστόσο, οι σύγχρονες πολιτικές καπιταλιστικές αντιλήψεις παραμένουν σεμνότυφες και αντί σεξουαλικές. Η καταπίεση της γενετήσιας ορμής τους εξωθεί να συσσωρεύουν όπλα μαζικής δολοφονίας, να πλουτίζουν τους πλούσιους, να εξαθλιώνουν τους φτωχούς, να επιβάλλουν στους καταναλωτές άχρηστα προϊόντα και να μην δίνουν δεκάρα για την ευημερία της ανθρωπότητας.
Πώς ξεπερνιούνται όλα αυτά; Μήπως με την υιοθέτηση των πολυθεϊστικών θρησκειών της ανατολής, μεταξύ των οποίων και το δωδεκάθεο των αρχαίων πρόγονών μας που επέτρεπαν τις χαρές τις ζωής και της ερωτικής συνεύρεσης; Ή μήπως με την απόρριψη όλων των θρησκειών και όλων των πολιτικών δογμάτων-συστημάτων;
Το επικούρειο Λάθε Βιώσας(ζήσε διακριτικά χωρίς να φαίνεσαι-προκαλείς) είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Ο φιλόσοφος Επίκουρος διακήρυξε την ανάγκη της απαλλαγής του ανθρώπου από την ομηρία-απάτη των θρησκειών και των πολιτικοκοινωνικών και οικονομικών πολιτευμάτων. Η επιδίωξη της θρησκευτικής και πολιτικής απεξάρτησης απελευθερώνει και οδηγεί τον άνθρωπο στις  απολαύσεις της υλικής και πνευματικής ομορφιάς.
Αυτό το προνόμιο βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια όλων. Αρκεί να γίνει ατομική και κυρίως συλλογική συνείδηση των παραπλανημένων και εξαπατημένων πιστών-πολιτών. Πρέπει να βάλουμε τέρμα στις ψεύτικες υποσχέσεις βελτίωσης των όρων ζωής που αφειδώς υπόσχονται οι πολιτικοί και στις ανύπαρκτες ουράνιες σωτηρίες των αθάνατων ψυχών μας που μας προσφέρουν οι ιεράρχες μας.
Γιατί στόχος των πολιτικών είναι η εξασφάλιση οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών ανισορροπιών υπέρ των ισχυρών της Γής. Στόχος δε των ιεραρχών μας είναι να μας προσφέρουν ψεύτικα πνευματικά αγαθά. Δεν υπάρχει αθανασία ψυχής και καμιά ανάσταση νεκρών των κεκοιμωμένων δούλων κανενός θεού. Αυτό που λέμε ψυχή(=πνοή) είναι προϊόν σωματικών και πνευματικών ιδιοτήτων που προκαλούνται από υλικές μηχανικές και χημικές επεξεργασίες. Αν δεν υπάρχουν οργανικές σωματικές μηχανικές και χημικές λειτουργικές διεργασίες δεν μπορεί να υπάρξει ψυχική παρουσία. Η ψυχή δεν είναι θεϊκή δωρεά προς το θνητό υλικό κι’ αμαρτωλό σώμα του ανθρώπου, όπως ισχυρίζεται τοιερατείο, για να υπάρχει ανάγκη εξαγνισμού της με τη διαδικασία της νηστείας, της προσευχής, οι οποίες ενεργοποιούν τη χάρη του αγίου πνεύματος και του ενσαρκωμένου υιού του θεού Χριστού, με τη βοήθεια των οποίων φθάνουμε στην εξασφάλιση της ουράνιας βασιλείας και τη θέωση.
Θέωση κατά τη Πατερική Θεολογία σημαίνει μια συνταγή-διαδικασία του «αμαρτωλού» ανθρώπου, με την οποία μπορεί να σχηματίσει μια ιδέα γύρω από τη έννοια της ουσίας του ασύλληπτου άκτιστου, αγέννητου και «προϋπάρχοντος  θεού», έξω από χώρο και χρόνο. Η ιεροτελεστία της σωτηριολογίας της χριστιανοσύνης έχει τις ρίζες της σε όλες σχεδόν τις αρχαίες πολυθεϊστικές-μονοθεϊστικές θρησκείες, όπως ο πυθαγόρειος ορφισμός, οι πιστοί του Κρίσνα, οι βραχμάνες, οι ισλαμιστές κ.ά. Πάντοτε θυσιάζεται κάποιος απεσταλμένος του ασύλληπτου στον ανθρώπινο νου Θεού και σώζει τον αμαρτωλό άνθρωπο. Δεν έχω τη δυνατότητα να κατανοήσω, γιατί ο άνθρωπος και κυρίως ο μη έχων πού την κεφαλήν κλίναι που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία των λαών είναι αμαρτωλοί και οφείλουν-προσπαθούν να εξαγνιστούνε, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες που βαρύνονται με τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, τα οποία διαπράττουν συνειδητά, όπως οι πόλεμοι, η αρπακτικότητα, ο βιασμός, η λαιμαργία, ο φθόνος, η άγρια καταπίεση και ασύστολη εκμετάλλευση ανήμπορων συνανθρώπων, ο εξαναγκασμός στη πορνεία και τα ναρκωτικά αγνών κοριτσιών και αγοριών, η σκόπιμη εξαχρείωση και εξαθλίωση λαών από τους αδίστακτους εξουσιαστές, μένουν αμετανόητοι, απλούστατα, γιατί δεν πιστεύουν στην ανάγκη του εξαγνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: