Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Συνταγές επιτυχούς λεςιτουργίας της Ένωσης Άθεων

[quote="Ιοκάστη"]Ευθύμη έτσι είναι. Κάποιοι βλέπουν παντού πολέμους ενώ άλλοι βλέπουν παντού συζητήσεις. Κάποιοι βλέπουν λάθη εκεί που άλλοι βλέπουν πιθανότητες βελτίωσης. Κάποιοι προτιμούν να βγάζουν αρνητισμό κι άλλοι να κάνουν απλά προτάσεις. Κάποιοι θεωρούν πως συμβάλλουν σε πράγματα με το να μην συμμετέχουν άλλοι με το να είναι όσο πιο ενεργοί μπορούν. Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να κάνει κάτι στην ζωή του :)[/quote]
Υποστηρίζοντας τις απόψεις της Ιοκάστης και του Ευθύμη σημειώνω τα παρακάτω:
Αγαπημένες/οι φίλες-φίλοι του Forum, Blog και Ένωσης Άθεων, δεν θα καταφέρουμε να κρατηθούμε μακριά από το κανόνα καπελώματος; Γιατί συνήθως, όλες οι συλλογικές προσπάθειες, με όποιο τίτλο-σκοπό και αν εμφανίζονται οι διάφορες ομάδες, καταλήγουν τελικά, σε ομηρίες και αποτελούνται από ποιμένες και ποίμνια, ή αν θέλετε από καιροσκόπους ηγέτες και πιστούς οπαδούς, αγελαδάρη και αγέλη, από πατριάρχες-αρχιεπισκόπους και μακαρίους σιωπηλούς αμνούς, από αυτοκράτορες και υπηκόους, από πολιτικά κόμματα και οπαδούς, από εκμεταλλευτές και εκμεταλλευομένους.
Ο Επικουρίδης πιστεύει, ότι εμείς οι άθεοι αποτελούμε μία ομάδα ξεχωριστών αφυπνισμένων και μαχόμενων ανθρωπιστών που μας ενώνουν τρία αξεπέραστα πολύτιμα και κορυφαία αγαθά, τα οποία υπέρκεινται χρήματος και του ατομικού μας συμφέροντος. Αυτά είναι η απεξάρτηση από όποιο θρήσκευμα, η αξιοπιστία και η αξιοπρέπειά μας.
Το Σύμβολο του Δικού μας Πιστεύω πρέπει να είναι: Ειρηνική Συνύπαρξη, Κατάκτηση Γνώσης, Αξιοποίηση του Γήινου Παραδείσου, χωρίς εκμετάλλευση και βασανιστικές επικυριαρχίες. Απόλυτη εμπιστοσύνη και ειλικρινή αγάπη ανάμεσα στα μέλη.
Με τίποτα δεν δεχόμαστε, από τη μια μεριά το καιροσκοπισμό και από την άλλη τη προκατάληψη και τη καχυποψία. Γνώρισμα κυρίαρχο του άθεου τίθεται επιτακτικά το καθήκον να απαλλαγεί από τη μισαλλοδοξία, το φθόνο, τη ζήλια, την αχαριστία, τον εγωισμό και τις άλλες μικρότητες.
Να έχουμε αυτογνωσία, ανθρωπιστικά ιδεώδη, σθένος στην υλοποίηση οραμάτων ανάπτυξης και προόδου. Τίποτε το δημιουργικό δεν κτίζεται, αν δεν βασίζεται σε ξέχωρα υλικά και εργαλεία της απολύτου αποδοχής και εμπιστοσύνης όλων των μελών μιας ομάδας. Οι μπροστάρηδες, όταν ξεχωρίζουν διακρίνονται, όπως ο χρυσός και στη λάσπη ακόμα.
Τέτοιες συνταγές, μπορούν ν’ αποτελέσουν προϋποθέσεις επιτυχίας. Όπως επίσης και σκάρτοι ή επίορκοι επικεφαλής πατώνουν και ξεσκεπάζονται. Και κλείνω με τη μεγάλη διαχρονική διαπίστωση:
«Η Αθεΐα είναι το πρώτο σκαλοπάτι που οδηγεί στις μεγάλες αλήθειες και στο φωτεινό μονοπάτι που καταλήγει στην απελευθέρωση από τη θρησκευτική μαύρη ομηρία, καταδυνάστευση και εξαθλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: