Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πού κολλάμε λοιπόν

Φίλτατε Ευθύμη, είναι αναγκαίο από το νόμο που σχετίζεται με την ίδρυση Ένωσης Προσώπων(εταιρίας, σωματείου, συλλόγου), να γίνεται αναφορά στο καταστατικό, σε ειδικό άρθρο, σε ποιές περιπτώσεις, διαγράφεται ένα μέλος. Έχουμε τρεις μορφές εξόδου από μια Ένωση, η πρώτη αναφέρεται σε εθελουσία έξοδο, για την οποία ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση γραπτή προς το Δ.Σ-Γραμματεία, στη δεύτερη περίπτωση είναι υποχρεωτική η διαγραφή, όταν το μέλος αφήσει τον όμορφο τούτο κόσμο, αποδημήσει εις Κύριον, όπου απέδρα πάσα θλίψη, σε τόπο χλοερό. Και στη τρίτη περίπτωση, όταν το μέλος είναι ανοικονόμητος, του φταίνε οι πάντες και δημιουργεί προβλήματα στην Ένωση, μας προκύψει ανυπόφορος ψιθυριστής . Στη τελευταία περίπτωση, υποχρεούται το Δ.Σ να τον διαγράψει μεν, αλλά να φέρει στη πρώτη Γενική Συνέλευση το θέμα προς έγκριση της πράξεως διαγραφής. Σε περίπτωση που ο διαγραφείς εξωβελήθηκε αδικαιολογήτως, έρχεται στη Γενική Συνέλευση και υποστηρίζει το παράτυπο της διαγραφής του. Εάν η Γενική Συνέλευση κρίνει ότι αδικαιολόγητα απομακρύνθηκε, τότε τον επαναφέρει στη δύναμη των μελών. Πάντως κανένας κανέναν δεν μπορεί να διαγράψει άνευ σοβαράς αιτίας που δεν επιδέχεται αποκατάσταση ισορροπιών.
Την ιστορική αυτή Ένωση Αθέων πρέπει να την αγκαλιάσουμε με τρυφερότητα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και να προσπαθήσουμε να μην επιτρέψουμε ουδέναν να την μειώσει και, προ πάντων, να την σπιλώσει.
Αγαπημένε συνομίληκε, μείον επτά ανοίξεων, Dtango δεν βλέπω στο καταστατικό τίποτε το ύποπτο και πονηρό. Είναι γάργαρο, σύννομο και εθιμικό. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για διαφωνίες-ασυμφωνίες σε βασικές αρχές. Αν βλέπεις κάτι που δε σ’ αρέσει στο καταστατικό ν’ αναφερθείς σ’ αυτά και να το συζητήσουμε. Αλλοίμονο αν κάποιοι από τώρα, στην αρχή, επιδιώκουν να καπελώσουν και να πατρονάρουν το κάστρο των Αθέων.
Λες να παρεισέφρησαν πράκτορες του Ορθόδοξου; Είναι άριστη εκδοχή για ένα σπουδαίο σενάριο. Θα καταντήσουμε Σίσυφοι. Εμείς τα μέλη θα ανεβάζουμε το βράχο στη κορυφή των στόχων μας και οι πράκτορες του Ορθόδοξου θα τον ελευθερώνουν, και φτου από την αρχή!
Εξάλλου πρέπει να σας θυμίσω, ότι την εξουσία στα σχήματα αυτά κατέχει η Γενική Συνέλευση των ενεργών μελών. Κάθε τι μη ορθό μπορούμε να το διορθώσουμε, όπως επίσης κάθε τι το υποβολιμαίο-μπαγαπόντικο μπορούμε να τα εξουδετερώσουμε. Ορμάμε ακάθεκτοι.
Και βέβαια στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση γίνεται το ξεκαθάρισμα των πεπραγμένων των εσόδων και των δαπανών. Πού κολλάμε λοιπόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: