Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Γερμανικές αποζημιώσεις

H Μέρκελ και ο φον Σόιμλε χρωστάνε στην οικογένειά μου 70.000 προπολεμικές δραχμές με την κατάσχεση των μετρητών της εθνικής τράπεζας συν τους νόμιμους τόκους, ένα νεαρό βόδι που το εκτέλεσε το 42 στο κεφάλι εξ επαφής ναζί υπαξιωματικός ζεμένο ενώ αροτρωποιούσε, ένα σπίτι διόροφο που το κάψανε γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 43. Εάν στις 70.000 προπολεμικές δραχμές προσθέσουμε 1.000 δραχμές για το δολοφονημένο νεαρό βόδι, την αξία της διόροφης κατοικίας μας που κάψανε 25.000 δραχμές, τότε το χρέος των γερμανών ως κεφαλαιο ανέρχεται σε 96.000 προπολεμικές δραχμές. Από το 42 έως σημερα το 2017 πέρασαν 75 χρόνια προς 5% επιτόκιο, λίαν επιεικώς, έχουμε 360.000 προπολεμικές δρχμ επί πλέον 96.000 το κεφάλαιο έχουμε 466.000 προπολεμικές δρχμ. Το 41, όταν εισέβαλαν στη χώρα μας οι τριπλοί κατακτητές (γερμανοί, ιταλοί και βούλγαροι) το ελαιόλαδο είχε 5 δρχμ. η οκά που αντστοιχούσε σε 1280 γραμμάρια. Με τις 466.000 προπολεμικές δρχμ. αγοράζαμε 92.000 οκάδες που αντιστοιχούν σε 117.760 χιλιόγραμα ελαιόλαδα προς τρία ευρώ το κιλό το συνολικό χρέος της Γερμανίας προς την οικογένεια του μακαρίτη πατέρα μου και των κληρονόμων του ανέρχεται στα 353.280 ευρώ εκτός τη λαχτάρα, την ψυχική οδύνη και τα δικαστικά έξοδα. Αυτά τα νέα της βάρβαρης κατοχής της πατρίδας μας από τη Γερμανία κυρία καγκελάριος και υπουργέ των οικονομικών φον Σόιμπλε. Και μη μας πουλάτε και μαγκές.

Οι θύτες και τα θύματα

                                                        Οι θύτες και τα θύματα

Συνέλληνα, γιατί εγώ εντοπίζω και βλέπω ξεκάθαρα τους θύτες, τα θύματα, τους διχαστές, τους διχαζόμενους, τους φανατισμένους οπαδούς που είναι τα εργαλεία-υποχείρια των κομμάτων, τους πιστούς των ποιμένων με ποίμνια τα αμνοερίφια;
Συμπολίτη μου πού βάζεις το "ανάγκαν και οι θεοί πείθονται"; Τί ευθύνη έχουν οι όμηροι της επιστημονικής προπαγάνδας και της ανάγκης, απόρροιας της καταραμένης φτιαχτής φτώχειας;
Ανδρέα τα πράγματα τα βλέπεις υπό το πρίσμα του πετυχημένου επιστήμονα και στελέχους εταιρίας ή προσωπικής σου επιχείρησης.
Αντέχεις και ξεπερνάς όποιες παγίδες του σκληρού σεληνιακού άγονου τοπίου του φιλελεύθερου καπιταλισμού. Γι’ αυτό επιμερίζεις ευθύνες, στα ανήμπορα και άπραγα ανθρωπάκια.
Γιάννη, φταίει και το θύμα ο γιδολαός(εκών, άκων) που πουλά τη ψήφο του, για τα ρουσφετο-μικροβολέματα, π' έχουν κόστος κοινωνικό.
Αλλά πιο πολύ φταίει ο πολιτικός, συνειδητός θύτης που δίνει το ρουσφέτι και προκαλεί τις υπερχρεώσεις σε βάρος του Δημοσίου, του Ελληνικού λαού, ακόμη και του ρουσφετολήπτη.
Φταίει ο πολιτικός, γιατί με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνα. Παίρνει τα δάνεια, τα κακοδιαχειρίζεται, τα μουχτώνει-κλέβει, διορίζει ψηφοφόρους, παίρνει τον επίσημο μισθό, καλύπτονται, επί πλέον, όλα τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας γραφείων, δημοσίων σχέσεων, εκλογικών αγώνων και έχει τους σοφέρ και τους σωματοφύλακες.
Δέρνει, δένει, λύνει και πηδάει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Και παρ’ όλα αυτά έχει και την ασυλία της ατιμωρησίας. Και όλα αυτά σε βάρος ημών και των παιδιών μας.
Βαγγέλη είμαστε ή δεν είμαστε θύματα; Γιατί δεν βλέπουμε θύματα, όταν τριγύρω μας υπάρχουν σωροί κακοποιημένων συμπολιτών μας από τις όποιες ανισότητες, υπέρ μιας χούφτας παντοδύναμων προνομιούχων με τη μονόπλευρη Συνταγματική θωράκιση του αυθαίρετου φιλελεύθερου καπιταλισμού που στραγγαλίζει, τον όποιο εργαζόμενο, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον μικρομεσαίο επαγγελματία, τον εμποράκο και τον καταναλωτή που τον κλέβει δύο φορές και ως εργαζόμενο-απασχολούμενο βιοποριστή, αλλά και με τις ξέφρενες ανατιμήσεις.
Γαβριήλ δεν ήταν θύματα οι πρόσφυγες του 1922, οι οποίοι, ύστερα από μια καραμπινάτη γενοκτονία, τους ξερίζωσαν από τις αλησμόνητες πατρίδες; Δεν ήταν θύματα, όσοι δεινοπάθησαν και έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, κατά την διάρκεια του εμφύλιου πολέμου; Δεν είναι θύματα οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας που πωλούν τα πρωτογενή τους προϊόντα σε τιμές κοντά στο κόστος παραγωγής τους;
Συμπατριώτη, όποιο όνομα κι' αν κουβαλάς, δεν είναι θύματα οι συνταξιούχοι και οι μισθοσυντήρητοι και γενικά οι αδύναμοι συμπολίτες μας, με το κούρεμα των εισοδημάτων τους; Επειδή οι γνωστοί αδίστακτοι δοσίλογοι θύτες θέλουν να εξασφαλίσουν τα βρώμικα συμφέροντα τvν ιδίων και των καιροσκόπων δανειστών;
Η οικογένειά μου, καθώς και άλλες αμέτρητες φαμίλιες, αποτελούν τραγικά θύματα, διότι το 1922 ξεριζώνονται, από τις πατροπαράδοτες εστίες που για 2500 χρόνια οι πρόγονοί μας έζησαν σ' αυτές, με τέσσερες από τους επτά δολοφονημένους αδελφούς του πατέρα μου, από φανατισμένα ισλαμικά στίφη.
Σχεδόν με το 60% απώλειες σε έμψυχους αγαπημένους ολόκληρος ο Ελληνισμός του Πόντου, σύρθηκε σ' έναν καραμπινάτο γενοκτόνο ξεριζωμό που τον βάπτισαν ανταλλαγή.
Μια εθνική τραγωδία π' έχει αποκρυβεί και δεν χρεώθηκε στους υπαίτιους της Ελληνικής διχασμένης ηγεσίας που άρχισε το 1912 μέχρι το 1922, συνεχίστηκε στον δεύτερο Π.Π, μ' ολέθριους καρπούς τον καταραμένο Εμφύλιο 1943-1949 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, την θλιβερή περίοδο των οικονομικών πολέμων, με πανούργες μηχανορραφίες και τις ύπουλες μεθόδους των υπερχρεώσεων και των μνημονίων, με τ' αποία πετυχαίνουν οι ντόπιοι και ξένοι καιροσκόποι το ξεπούλημα της χώρας μας και τα νέα δεινά που επέρχονται σε βάρος του λαού μας.
Εδώ στην Ελλάδα, πριν επουλωθούν οι πληγές της προσφυγιάς, μας καίνε το σπίτι το 43 οι γερμανοί. Το 42 μας στερούν ένα βόδι εργαλείο άρρωσης οι κατακτητές. Το 45 δολοφονούν τον αδελφό του πατέρα μου οι Ελασίτες στο Καϊμακτσαλάν. Το 47 δολοφονείται ο αδελφός της μάνας μου από τη δεξιά στα Πιέρια και ξανά καίνε το σπίτι μας το 47 στον εμφύλιο από προσφιλείς μάηδες. Τις οδυνηρές αυτές δοκιμασίες τις υπέστησαν λίγο έως πολύ όλος ο Ελληνικός λαός, εξ αιτίας των μόνιμων και ατιμώρητων ενόχων.
Το 35, χρονιά που γεννήθηκα, μας κάψανε 700 οκάδες καπνό και μάλιστα καλής ποιότητας, ως ακατάλληλο, χωρίς καμιά αποζημίωση.
Το αναφέρω, ως δείγμα κρατικής αυθαιρεσίας και αναλγησίας. Οι γερμανοί, δεσμεύοντας τα χρήματα της εθνικής τράπεζας το 41, ο παντοπώλης πατέρας μου έχασε 70.000 δρχ, με υψηλή προπολεμική αγοραστική αξία. Και πάλιν υποχρεούμαι ν' αναφέρω, ότι τις συνέπειες αυτές τις υπέστη όλόκληρο το πολύπαθον Έθνος μας.
Συμπέρασμα: Πάντα υπάρχουν οι θύτες και τα θύματα. Αλλά οι μεγαλύτεροι, μονιμότεροι και οι πιο επικίνδυνοι θύτες είναι η αχόρταγη τάξη της Οικονομικής Ολιγαρχίας, με εκτελεστικά τους όργανα τους εκάστοτε διαχειριστές της κρατικής εξουσίας. Και μόνιμα θύματα ο ενεργός δουλευτάρης λαός κι' οι φαμίλιες τους.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Οι εκλογές στην Κούβα

Πώς ψηφίζουν στην Κούβα
laikhexousia.blogspot.com

Πώς εκλέγουν τους βουλευτές τους οι Κουβανοί

Στην Κούβα αποφασίζουν ποιον θα εκλέξουν βουλευτή οι συνελεύσεις της γειτονιάς και οι συνελεύσεις του εργασιακού χώρου. Προτείνει η συνέλευση γνωστούς καταξιωμένους. Σε περίπτωση που κάποιοι εκλεγμένοι δεν ανταποκριθούν στις προσδοκίες των ψηφοφόρων, τότε τους ανακαλούν άμεσα οι ίδιες συνελεύσεις που τους υπέδειξαν να τους εκλέξει το εκλογικό σώμα. Δεν περιμένουν τις επόμενες εκλογές να τους καταψηφίσουν-αποσύρουν, όπως γίνεται στις δυτικές δημοκρατίες. Ξέρετε να σε κυβερνούν οι κηφήνες, οι ανίκανοι, οι κλέφτες και οι εθνικοί μειοδότες, τί σημαίνει;

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Φωνάζουν οι κλέφτες ναφοβηθούν οι νοικοκυραίοι

Ο λαός δεν έχει δυστυχώς αλάνθαστο ένστικτο και δεν αντιλαμβάνετναι τα λαμόγια θύτες του.
Στην πολιτική κερδίζουν οι ψεύτες, οι απατεώνες, οι διαστρεβλωτές της ιστορικής αλλήθειας, οι κακοποιητές των ουμανιστικών και ηθικών αξιών. Γιατί φωνάζουν πιο πολύ από τους έντιμους, οι οποιοι δεν συκοφαντούν. Ο θυμόσοφος λαός λέει: "Φωνάζουν οι κλέφτυες να τρομάζουν οι νοικοκυραίοι.
"Το εκλογικό σώμα είναι υποχείριο και εγκλουβισμένο στις άθλιες κομματικές στρατηγικές και επιβουλές. Ο εγκλουβισμός εκτός από την επιστήμη της προπαγάνδας γίνεται και με τους εμφύλιους. Οι συγγενείς των θυμάτων τάσσονται οριστικά με τους ημετέρους.
Τα κόμματα ενεργούν σαν συμμορίες με στελέχη εξαγορασμένα με δημόσιο χρήμα και οπαδούς εξαπατημένους.
Τα λάθη της αριστεράς που δεν συγκροτούν ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο και οι ελεγκτές του πλούτου διατηρούν στην εξουσία τους αδίστακτους διαφθαρμένους, τους ξεπουλητές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Μια λύση υπάρχει η ανατροπή, η τιμωρία και η επιστροφή των λεηλατημένων. Η ίση μεταχείριση των συμπολιτών μας δεν δωρίζεται αλλά κατακτιέται με σκληρούς αγώνες.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Λεόντεια η ανταλλαγή πληθυσμών Ελλάδας-Τουρκίας

Οι έλληνες του Πόντου έχασαν ακίνητες και κινητές περιουσίες και αφού σφάχτηκαν το 60% τους πέταξαν τσουβαλιασμένους στην πατρίδα τους μόνο με τα σώβρακα. Ενώ οι τούρκοι έφυγαν με το πάσσο τους από την Ελλάδα και με όλα τα κινητά έχητά τους, αφού ξεπούλησαν ό,τι μπόρεσαν από τα ακίνητά τους.

Η ανταλλαγή που δεν ήταν ανταλλαγή αλλά ξεριζωμός ήταν λεόντεια υπέρ των τούρκων. Συγκεκριμένα η περιουσία που αρπάχτηκε από τους διωγμένους έλληνες του Πόντου και ολόκληρης της Μ. Ασίας ανήρχετο σε 1,2 τρις.

Η περιουσία που δεν πρόλαβαν να ρευστοποιήσουν οι τούρκοι κατά την ονομαζόμενη ανταλλαγή ανήρχετο σε 20 περίπου δις. Και από τα είκοσι αυτά δις μόνον τα 4 δις περιήλθαν στους νόμιμα δικαιούχους πόσφυγες. Τα υπόλοιπα 16 δις τα μούχτωσαν τα γνωστά κοράκια και η Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων.

Πριν προλάβουν οι ανταλλάξιμοι πρόσφυγες να φτειάξουν τη ζωή τους με σκληρή δουλειά και να χαρούν τα νέα οικοκυριά που έστησαν στην αγαπημένη τους πατρίδα, υπέστησαν την τριπλή κατοχή 41-44 και τον ξενοκίνητο εμφύλιο 45-49, υφιστάμενοι οδυνηρές πληγές πριν καλά, καλά επουλωθούν οι παληές του ξεριζωμού. Αυτά είναι τα νέα της Αλεξάνδρας και άλλα πολλά που δεν είπαμε και θα πούμε.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Αναγκαία η έξοδός μας από την ΕΕ

Έχει καταδειχθεί ότι η ΕΕ δεν είναι Ένωση λαών κρατών της Ευρώπης, αλλά συνασπισμός καιροσκόπων του κεφαλαίου των ισχυρών του Βορρά, με πρώτη στην πρωτοκαθεδρεία την Γερμανία του φανατισμένου δρακουμέν Σόιμπλε και της εγωπαθούς Μέρκελ.
Τί να την κάνεις λοιπόν την Ευρωπαϊκή Ένωση που οδηγεί τους λαούς στην ανυπόφορη λιτότητα και την απόλυτη φτώχεια;
Μια Ένωση που δεν υπερασπίζεται τις ανθρωπιστικές αξίες και διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια;
Έναν συνεταιρισμό που δεν ξέρει τί θα πεί αλληλεγγύh και αλληλοβοήθεια;
Κατά συνέπεια σύσσωμη η πολιτική ηγεσία όλων των κομμάτων να αποφασίσουν μια γενναία και ένδοξη έξοδο της κακοποιημένης χώρας μας από αυτό το επώδυνο έκτρωμα που υποκριτικά εμφανίζεται με τον διακριτικό κοινωνικό τίτλο. "Ευρωπαϊκή Ένωση"

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ο μονόγιαννες και ο δράκον

Έντεχνες ιστορίες από την Ποντιακή παράδοση:

"Ο Γιάννες ο μονάγιαννες
τη μοναχού ο Γιάννες,
Ο Γιάννες επεπήρνηξε(πέταξε)
και σο πηγάδ εσέβεν
Εξέβεν δράκον Άγγελος
και θελ να τρώει τον Γιάννε".
"Άφες με δράκε μ, άφες με,
αφες με ολίγον κι' άλλο
άς πάγω ελέπω τα χάταλαμ,(παιδιά-οικογένεια)
έρχομαι δράκε μ τρώς με"

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Τί δεν σκέπτομαι

Ρωτήστε με τί δεν σκέπτομαι. Από σκέψεις άλλο τίποτα. Θα σας πώ μια σκέψη μου που μας αφορά όλους τους φίλους του FB. Να ορίσουμε έναν χώρο και να συναντιέμαστε μια φορά το μήμα π.χ. για καφφέ. Περιμένω προτάσσεις. Τηλ.2310/319908. Με επτά άτομα και πάνω κάνουμε και Συνεταιρισμό ή Σύλλογο εντάσεως προσώπων και όχι συνδρομών. Ήδη έχουμε πάνω από τριάντα υποψήφια ιδρυτικά μέλη. Σύντομα θα συμφωνήσουμε για το χώρο και θα καλέσουμε μια δοκιμαστική συνέλευση. Όσοι συμφωνούν ας επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο πιο πάνω.