Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πώς προκλήθηκε ο εμφύλιος

Πάλιωσαν και δεν έχουν πια πέραση τα επιχειρήματά όποιου φανατισμένου μισαλλόδοξου δεξιού, διότι είναι προϊόντα διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης. Η δική τους άποψη είναι μην ενοχλείτε τον εισβολέα κατακτητή, γιατί θα θυμώσει και θα μας εκδικηθεί. 

Όμως αυτή η παραδοχή είναι άποψη των δοσιλόγων. Ένας λαός που αγαπά την πατρίδα του δεν ανέχεται να του κατακτούν τη χώρα του, να του αφαιρούν την ελευθερία του, να του κατάσχουν τα χρήματά του από τις τράπεζες, τα σιτηρά από τις αποθήκες και γενικά το βιός του. Γι' αυτό και αντιδρά, μάχετααι και αντιστέκεται στα θέλω των κατακτητών, φυσικά και των δοσίλογων που ενσωματώνονται στις τάξεις των στρατευμάτων κατοχής. 

Λυπάμαι σφόδρα για όσους περιβάλλουν με φωτοστέφανο τους επίορκους ταγματαασφαλίτες που ντυμένοι γερμανοιτσολιάδες έσφαζαν αμάχους. Όχι μόνον δεν τιμωρήθηκαν οι ταγματασφαλίτες δοσίλογοι,  απεναντίας οργανώθηκαν από αυτους 163 συμμορίες και αμολύθηκαν σε καταδιώξεις εαμοελασιτών και κατά παντός μη δεξιού. 

Αυτοί εξώθησαν τους αριστερούς στον φονικό εμφύλιο. Έτσι σχεδιαστηκε από τον Τσόρτσιλ. Έπρεπε να βγεί εκτός νόμου το ΚΚΕ, για να το λιανίσουν. Σ' αυτό συνείργησε και ο Ζαχαρριάδης που πάντα υπάκουε στη φωνή της ιδεολογικής του πατρίδας και όχι στο και όχι στο πατριωτικό του καθήκον. 

Το 45 με αγγλικό αεροπλάνο τον μετέφεραν από το Παρίσι που βρέθηκε στην Αθήνα. Οι γερμανοί στο Νταχάου, όπου ταν κρατούσαν δεν του άγγυξαν ούτε τρίχα του. Ύποπτη θεωρείται και η αποχή των εαμοελασιτών από το δημοψήφισμα του 46 παρά το γεγονός ότι ο Στάλιν του είχε συστήσει να παραιτηθεί από τους ένοπλους αγώνες και να επιδοθεί μόνον σε πολιτικούς αγώνες. 

Σε επίπεδο αντικατασκοπείας ο Τσόρτσιλ με τον Φυρερ είχαν συμφωνήσει να επιτεθεί εναντια στη Σοβιετική Ενωση ο όποιος νικητής από τους δύο. Αυτή την πρόταση την απηύθηνε και στον Ρούσβελτ αλλά ο δεύτερος δεν συμφώνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: