Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Μας γυρίζουν στο Μεσαίωνα, μας παίρνουν πίσω τα κεκτημένα

Η ταξική διαπάλη ανάμεσα στους λαούς και του διεθνούς πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού κατεστημένου στις μέρες μας έχει οξυνθεί και. εντατικοποιηθεί στο έπακρον.

Οι οι αδίστακτοι Ετσιθεληστές της παγκόσμιας Οικονομικής Ολιγαρχίας δεν χόρτασαν με τον έλεγχο και τη συσσώρευση του 80% του διεθνούς πλούτου. Δεν περιορίστηκαν στις συμφορές, τη φτώχεια, τη πείνα και το θάνατο που για αμέτρητες γενιές σκόρπισαν στην ανθρωπότητακαι με τους τοπικούς και τους παγκόσμιους πολέμους. Με την άγρια εκμετάλλευση, την αυθαίρετη αύξηση των τιμών, τα μονοπώλια. Με την ασύστολη αισχροκέρδεια και τις πολεμικές τους βιομηχανίες.

Θέλουν και άλλα κέρδη. Επιμένουν να επιβάλλουν μεγαλύτερη λιτότητα, ανεργεία και την ανέχεια. Επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν τον έλεγχο και την σκληρή επικυριαρχία τους στους λαούς.
Και για να επιτύχουν τα ολέθρια σχέδιά τους επιδιώκουν να απαξιώσουν τα μέχρι τώρα πολτικοοικονομικοκοινωνικά κρατούντα συστήματα, ώστε οι λαοί αποθαρρημένοι και απογοητευμένοι να αναγκασθούν να αποδεχθούν δικά τους σχέδια διοίκησης, δήθεν, πιο ανθρώπινα και αξιοπρεπή. Αλλά θα πάμε προς τα χειρότερα. Τα θύματα και οι θύτες θα παραμείνουν τα ίδια. Μας γυρίζουν στον μεσαίωνα.

Υπάρχζει ελπίδα καμμιά; Ναι. Να κτιστούν Ενιαία φιλολαϊκά Μέτωπα με ηγησίες έντιμες και πατριωτικές. Να καταργηθούν ή να ομονοήσουν τα κόμματα. Για μια χώρα αυτοδιοικούμενη, με πολίτες ίσων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, με δικό της νόμισμα. Χωρίς τους αρπαχτικούς τραπεζίτες, χωρίς εθνικούς μειοδότες.

Να αξιοποιηθεί ο εθνικός πλούτος και να καλλιεργηθεί και η τελευταία σπιθαμή εδάφους με σύγχονη τεχνογνωσία, τον αναγκαίο πολύμορφο νεωτερισμό και καινοτομία. Να ξεμπλοκαρισθούμε από τις όποιες παθογένειες, μισαλλόδοξες αντιλήψεις, όπως άλλοι κτίζουν και άλλοι γκρεμίζουν. Ας βάλλουμε, λοιπόν, το νερό στο αυλάκι, απαλλαγμένοι από εθνοσωτήρες και εθνοπατέρες πλουμιστούς και κοσμικούς, ντόπιους και ξένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: