Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Αντισυνεταιριστική Υστερία και Αντικομμουνισμός

Ακριβολογώ. Πάντως δεν ήθελες να με βλάψεις. Πίστευες ότι έκανες το καθήκον σου ως δημοσιογράφος.
Μιλώ για αβασάνιστη δημοσίευση. Άκουσες για μεγάλες απάτες σε βάρος καταστηματαρχών με πρωταγωνιστή εμένα ως Διευθύνοντα Σύμβουλο στη συνεταιριστική εταιρία "Μέγας Αλέξανδρος ΑΕΒΕ".

Από τα δικαστήρια που ακολούθησαν απειδείχθει, ότι η εταιρία αυτή ήταν καθ' όλα νόμιμη και αναγκαία για την επαγγελματική επιβίωση των μελών παντοπωλών μπροστά στα μεγαθήρια του Μαρινόπουλου, Κλαουδάτου και άλλα πολυκαταστήματα που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια.

Το σφάλμα σου ήταν που δεν θέλησες να μας επισκεφθείς, να μας γνωρίσεις πριν από τη μοιραία εκείνη δημοσίευση. Κάναμε ημερήσιο τσίρο 22 εκατομ. δραχμών. Φτάνουν αυτά προς το παρόν.

Πάντως πρέπει να προσθέσω ότι την εποχή εκείνη οργίαζε η αντισυνεταιριστική υστερία, γιατί ταυτιζόταν με την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, κυρίως από τους χονδρεμπόρους που δεν αντιλήφθηκαν ότι έπρεπε να πρωταγωνιστήσουν στο συνεταιριστικό κίνημα των παντοπωλών που ήσαν δικοί τους πελάτες.

Τέλος πάντων περασμένα ξεχασμένα, αν και το αποτέλεσμα ήταν ολέθριο για εμένα, τη διοίκηση και τα 2.500 μέλη μας-καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνταν από τη Καλαμπάκα, μέχρι και Ορεστιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: