Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Το ξεπέρασμα των κρίσεων κατά τον νεοφιλόσοφο κοινωνιολόγο Μιχάλη. Χαραλαμπίδη



Το ΠΑΣΟΚ έφαγε τα πολιτικά του ψωμιά, γιατί επέλεξε τον δρόμο της απαξίωσης. Εμφανίστηκε με τη μάσκα του σοσιαλιστικού ιδεώδους κι εφάρμοσε μεθόδους αστικής και νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής.

Αυτό έγινε συνειδητά από τον προεπιλεγμένο Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου. Έτσι πολλά στελέχη αφοσιωμένα στα γνήσια σοσιαλιστικά ιδεώδη απoγοητεύτηκαν, όπως και εκατομμύρια κεντρώων και κυρίως αριστερών συμπολιτών μας που στήριξαν το ψεύτικο σοσιαλιστή ηγέτη.

Και ήταν οι αγωνιστές που πολέμησαν τον χιτλερισμό, με τό όραμα της απελευθέρωσης της χώρας και του λαού από τα φασιστικά πρότυπα διακυβέρνησης που προηγήθηκαν.

Πέτυχαν δε, την Εποποιία του Ακατόρθωτου, υπέρ των συμμάχων . Είχαν όμως τη τύχη των ηττημένων, όντες περίλαμπροι νικητές, διότι ο Τσόρτσιλ-Στάλιν παρασπόνδησαν στην Απόφαση της Γιάλτας(8-2-1945) , ν’ αποφασίσουν, δια ομαλών  εκλογών οι σύμμαχες χώρες κατά των Ναζί, μετά την κατάρρευση του Χίτλερ.

Φυσικά ο μαχόμενος αγωνιστής λαός και το κίνημά του προδόθηκε,  και από τους τέσσερες συνιδρυτές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και κυρίως από το ΚΚΕ που επέλεξε ν’ υπηρετήσει τα συμφέροντα της ιδεολογικής του πατρίδας αντί της γενέτειρας.

Και τελικά με σωρεία εγκληματικών λαθών, οδηγήθηκε η Χώρα, στον επικατάρατο εμφύλιο, με αμφίδρομη υπαιτιότητα και κατέληξε στην ήττα του Δ.Σ.Ε το 49, στην μακρόχρονη αυτοεξορία και την διάλυση της Αριστεράς.

 Έτσι αποκεφαλισμένη από αξιόπιστη πολιτική πλατφόρμα κατέφυγε η ευρύτερη αριστερά στις μάντρες του μοιραίου κι’ απαξιωμένου Ανδρέα. Την υποστήριξη τη συνέχισε και προς τον ΓΑΠ,, έως ότου καταβαραθρώθηκε και ο ίδιος.

Κι’ οι τρεις Πρωθυπουργοί της Οικογένειας του αποκαλούμενου «Γέρου της Δημοκρατίας» έβλαψαν ανεπανόρθωτα τη Χώρα και το λαό, υπέρ των καιροσκόπων πλουτοκρατών.   

Λύση στην κατάντια, λόγω της ατιμωρησίας των φαύλων, στη χώρα μας μπορεί να δώσει ο νεοφιλόσοφος κοινωνιολόγος, πολιτικός και συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μ’ ένα σχέδιο εφαρμόσιμο που ολοκλήρωσε κι’ επεξεργάστηκε. Μιλάμε για μια νέα και σύγχρονη λειτουργική μορφή «Πολιτείας-Αγοράς».  Αξίζει τον κόπο να τον γνωρίσουμε και από τη πλούσια βιβλιογραφία του άνδρα. https://www.facebook.com/POLIS.AGORA

Δεν υπάρχουν σχόλια: