Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ελληνική Συμπολιτεία

Μ’ αφορμή την τραγική οικονομική πολιτική και κοινωνική κρίση που περνάμε, προτείνω το παρακάτω μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας που μπορεί να δώσει εναλλακτική λύση

Παρουσιάζω, λοιπόν ένα εναλλακτικό φιλολαϊκό σχέδιο διακυβέρνησης, με τη μορφή, μιας πεφωτισμένης «Ελληνικής Συμπολιτείας»:

1. Οργανώνουμε μιαν ευρύτατη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή Εκλεκτόρων, αποτελούμενη από εθελοντές αφυπνισμένων κι’ αγανακτισμένων συμπολιτών μας που, θ' αποτελέσουν τ’ όχημα, στο οποίο θα καλέσουμε, να συρρεύσουν ειδικοί τεχνοκράτες, οι οποίοι θα προπαρασκευάσουν νομοτύπως, ολόκληρη τη διαδικασία μετάβασης από το παρόν παρηκμασμένο κι’ απαξιωμένο καθεστώς, στο φιλολαϊκό και πατριωτικό σύστημα της προτεινόμενης «Ελληνικής Συμπολιτείας».

2. Αυτοί οι τεχνοκράτες, θ' εκπονήσουν το Καταστατικό, η ιδρυτική πράξη του οποίου θα διατυπωθεί και θ' αποτελέσει τον Νέο Καταστατικό Χάρτη της νεογέννητης Ελληνικής Συμπολιτείας.

3. Σ' αυτόν, θα προβλέπεται η διαίρεση της χώρας, σε δέκα γεωγραφικά διαμερίσματα-Πολιτείες ανεξάρτητες και αυτοδιοικούμενες, σε μιάν Ομόσπονδη Κοινοπολιτεία. Οι κυβερνήτες τους θα είναι αιρετοί, αλλά και ανακλητοί στο πρώτο κρούσμα, κι' όλας, ανικανότητας, ανακολουθίας ή επιορκίας,

4. Οι δέκα κυβερνήτες, ο πρόεδρος της Κοινοπολιτείας και οι διάφοροι πολιτειακοί και δημοτικοί παράγοντες και λειτουργοί, θ' εκλέγονται, με τις ίδιες εκλογές την ίδια μέρα. Η κάθε μια θ’ εκλέξει τον Κυβερνήτη της και τους αναγκαίους περιφερειακούς άρχοντες. Μόνον ο Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της Συμπολιτείας θα εκλεγούν, απ’ όλες τις Πολιτείες.

5. Στον καταστατικό χάρτη θα προβλέπονται η κατάργηση των θρησκειών, οι ιεράρχες, όλων των βαθμίδων, θ' απορροφηθούν σε κοινωνικές και παραγωγικές ενασχολήσεις, οι ναοί, θα μετατραπούν σ’ αίθουσες επιμόρφωσης, εξειδίκευσης και κανόνων κοινωνικής και ηθικής συμπεριφοράς, για την συρρίκνωση του καιροσκοπικού ατομικισμού και την ανύψωση της κοινωνικής ευθύνης των τέως ενοριτών-πολιτών.

6. Θα κοινωνικοποιηθούν οι εκκλησιαστικές -μοναστηριακές περιουσίες, τα μέσα παραγωγής κι' ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η στέγαση θα είναι πολιτειακή δωρεάν φροντίδα.

7. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι εργοστασιάρχες θα παραμείνουν στο ρόλο και στις θέσεις τους. Οι σκανδαλώδεις μη κρατικές παρασιτικές και άλλων φορέων οργανώσεις, τάχαμ-δήθεν μη κερδοσκοπικές, θα διαλυθούν και θ’ απασχοληθούν σε παραγωγικές θέσεις.

8. Ο κάθ' ένας θα παράγει και θα υπηρετεί όλους, και όλοι μαζί, τον κάθ' ένα.

9. Η πρωτοβουλία εφευρετικών επινοήσεων για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και παραγωγικότητα, θ’ επιβραβεύεται με κοινωνικές τιμές και ηθικές διακρίσεις,

10. Θα λειτουργούν σε κάθε 300 άτρομα κοινά προσεγμένα συσσίτια. Θεάματα και ψυχαγωγίες θα προσφέρονται δωρεάν,

11. Θα προστατεύονται οι προσωπικές, ατομικές και συλλογικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, χωρίς ν' αναστέλλονται σε καμία περίπτωση.

12. Όλοι οι πολίτες, θ’ απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα κι’ υποχρεώσεις, δικαιοσύνη, απόλυτη ελευθερία, τιμή κι υπόληψη, όπως τονίζεις κι’ εσύ.

13. Η διακίνηση υλικών και πνευματικών πολιτιστικών προϊόντων θα γίνονται δωρεάν. Καταργείται η αγορά, τα καταστήματα θ’ αποτελούν πρατήρια προμήθειας αναγκαίων αγαθών που χορηγούνται δωρεάν με κάλυψη απολογιστικών αποδείξεων. Για τον τουρισμό θ’ υπάρχουν καταστήματα εξυπηρέτησης των τουριστών μας.

14.Καταργούμε τη χρήση χρημάτων. Χρησιμοποιούνται, μόνον για διακρατικές συναλλαγές. ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικά, οργανώνονται από τ’ όργανα της Κοινοπολιτείας, τις δαπάνες των οποίων καλύπτουν οι αντίστοιχες πολιτείες.

15. Παιδεία, υγεία, στέγη και εξειδίκευση, θα παρέχονται δωρεάν. Οι εργαζόμενοι συμπολίτες, δεν πληρώνονται για παραγόμενες υπηρεσίες και υλικά αγαθά. Παραδίδονται στ’ αρμόδι’ όργανα της πολιτείας. Δεν θ’ υπάρχουν μεταπράτες και μεσάζοντες.

16. Κηρύσσουμε στάση πληρωμών και κινούμε τη διαδικασία να διωχθούν και να τιμωρηθούν οι κατεργαριές των ασυλωμένων πολιτικών μας, στην τελευταία εβδομηκοπενταετία, ηθικά από το 1935 μέχρι και το 1974 και ποινικά από το 75 και μέχρι σήμερα. Να ξαναγραφεί η αντικειμενική ιστορία των Ελλήνων από το 1921, έως και σήμερα.

17. ………. Κλπ.

Το μήνυμα αυτό το απευθύνουμε, σ’ όλους εκείνους που, ενώ μπορούν να συμβάλλουν στην πάταξη της μόνιμης και ατιμώρητης ασυδοσίας, κι’ όμως δεν θέλουν ή δεν τολμούν, να το πράξουν. Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ σ’ αποφασισμένους συμπολίτες μας που έχουν δικαίωμα ψήφου εκλέγειν και εκλέγεσθαι και στους νομομαθείς και άλλους ειδήμονες – τεχνοκράτες που θ’ ηγηθούν και θ’ ολοκληρώσουν τη σύνταξη και των δύο Συνταγματικών Χαρτών, ένα σχέδιο Συντάγματος για τις Πολιτείες κι’ ένα για την Συμπολιτεία.

Θ' ανακοινωθούν δύο νήματα, στ’ οποία θα δηλώσουμε την ενεργό συμμετοχή μας, στην υπό οργάνωση και σύσταση Επιτροπή Εκλεκτόρων, οι οποίοι θα στηρίξουν, θ' επιλέξουν και θα εξουσιοδοτήσουν τους ειδικούς νομοπαρασκευαστές της υπό σύσταση «Ελληνικής Συμπολιτείας. ‘Ένα νήμα για όσους θ’ αποτελέσουμε τη πλατειά βάση της Επιτροπής των αφυπνισμένων συμπολιτών και στο δεύτερο νήμα/κατάσταση οι προπαρασκευαστές κι' εκείνοι που έχουν τα προσόντα και τη βούληση να πολιτευθούν.

Λοιπόν αγαπημένα μου κι’ οργισμένα λεονταράκια, ιδού η ρόδος, ιδού και το πατριωτικό σάλτο. Η παραπάνω κίνησή μας θα είναι απόλυτα φανερή. Αυτή η πρότασή μας, δεν πρέπει να μας φοβίζει, γιατί είναι καθ’ όλα νομότυπη, αποτελεί συνταγματική επιταγή και πατριωτικό καθήκον. Με τ' ειρηνικό κίνημα που επιχειρούμε, μεριμνούμε, για την περιφρούρηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων βελτίωσης των όρων ζωής ημών των ιδίων και των επόμενων γενεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: