Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Σωτήρας Θεός η Ανθρωπιστική Επιστήμη

Θέμα δημοσίευσης: Άν έπρεπε να διαλέξετε θεό-θρησκεία τι θα επιλέγατε;
Nemertes
«Το θεματάκι είναι εμπνευσμένο από μια συζήτηση με έναν συμφορουμίτη στο μσν. Κουβέντα στην κουβέντα προέκυψε το ερώτημα αυτό.
Εννοείται πως το "κανέναν" ως απάντηση το ξέρουμε ήδη για τους περισσότερους. Το θέμα είναι αν υπάρχουν χαρακτηριστικά θεών ή θρησκειών που να σας αρέσουν, άσχετα με το αν θεωρείτε πιθανή την ύπαρξή τους ή αν τις ενστερνίζεστε.
Το θεματάκι είναι χαβαλέ τάιμ, κοινώς δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις, σύμπαντα, πλάσματα, Λε-Πα και άλλα όμορφα»
Σωτήρας Θεός η Ανθρωπιστική Επιστήμη
Nemertes, μόνον εσύ θα είχες επιλέξει ένα παρόμοιο θέμα με το δίλλημα επιλογής ανάμεσα σε θρησκείες και θεούς, γιατί περιηγείσαι από θρησκεία, σε θρησκεία και από θεό σε θεό, από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη και από Παρασκευή πρωί μέχρι και την εκπνοή της Κυριακής τις απορρίπτεις όλες.
Τι να διαλέξει κανείς ανάμεσα σε θρησκείες και θεούς, αφού αποβλέπουν στην παραποίηση της ιστορικής αλήθειας, τον έλεγχο, την υποταγή, τη εκμετάλλευση και την εξαθλίωση του ανθρώπου;
Σ΄ έναν από τους δύο στόχους πρέπει να επικεντρωθούμε: ή να μετατρέψουμε τις εκκλησίες σε χώρους γενικών συνελεύσεων, όπου οι λειτουργοί του Υψίστου να μετατραπούν σε διαφωτιστές και πραγματικούς προστάτες του ποιμνίου, αφού μεταμεληθούν ειλικρινά, για τις συμφορές που προκάλεσαν στην ανθρωπότητα για δύο χιλιάδες χρόνια, ή να αναγορεύσουμε ως σωτήρα θεό την ανθρωπιστική Επιστήμη, με κεντρική επιδίωξη την εξουδετέρωση – εξάλειψη όλων των αιτιών του «κάθε μας κακού» με τελικό στόχο την ευημερία και προκοπή του ανθρώπινου γένους.
Ο πρώτος στόχος είναι ανέφικτος, επειδή στο χώρο αυτό έχουν επενδυθεί ανυποχώρητες σκοτεινές επιδιώξεις με στρατηλάτες τους ισόβιους ανυποχώρητους καλοπερασάκηδες.
Και ο δεύτερος είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος. Έχουμε υποχρέωση να προσπαθήσουμε.
Έ, έπρεπε να πούμε κάτι, τιμώντας το θέμα που σωστά επέλεξες, Nemertes.

Δεν υπάρχουν σχόλια: