Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Αντρίκια και πατριωτική διαπραγματευση

Όσο εξαρτώμεθα από τα χρήματα των δανειστών για την άσκηση των
εξουσιαστικών διαχειριστικών διοικητικών κρατικών λειτουργειών, τόσο θα βαθαίνει η αφόρητη λιτότητα σε βάρος των μισθών και συντάξεων και σε βάρος της ποιότητας του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.

Επομένως πρέπει να δηλώσει ευθαρσώς την απόφασή μας και την ανάγκη απεξάρτησης η σημερινή κυβερνώσα πλειοψηφία.

Να επικαλσθεί τα πορίσματα της Επιτροπής Αλλήθειας, ότι το σημερινό εθνικό χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο

Να διεκδικήσει σταθερά και επίμονα την καταβολή των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων από τα αναγκαστικά δάνεια που μας απέσπασαν, από πυρπολήσεις κατοικιών χιλίων πεντακοσίων χωριών και κομοπόλεων, άλλων υλικών καταστροφών και τις ομαδικές δολοφονίες αθώων αμάχων, γυναικόπαιδων. Μας τα χρωστούν και πρέπει να μας τα καταβάλλουν, χωρίς καμμία αντίρρηση. Και να τους ανακαλέσουμε στην ηθική ιστορική ευπρέπεια και τάξη γερμανους επώνυμους, όπως τον τωρινό υπουργό οικονομικών τον φον Σόιμπλε και κάποιους άλλους ξετσίπωτους που μας προκαλούν ξεδιάντροπα με δηλώσεις και πράξεις. "Εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι".

Μια και μιλάμε για βόδια, συνειρμικά θυμήθηκα ότι τον Απρίλιο του 43, όταν κάψανε τα παραολύμπια χωρια, 75 τον αριθμό, του νοτιοδυτικού και νοτιοανατολικού Ολύμπου, περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας, κάψαν και το σπίτι μας, συγχρόνως δε μας δολοφόνησαν το ευτραφέστερο από τα δύο βόδια που τα προσέχαμε σαν τους οφθαλμούς μας, γιατί ήταν απαραίτητα για την επιβίωβση της εξαμελούς οικογένειας του πατέρα μου.

Να εκδώσει δικό μας νόμισμα η τωρινή Συγκυβέρνηση και μ' αυτό να κινήσει τους μηχανισμούς ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Να ρίξει τους λίθους τ' αναθέματος και της περιφρόνηση σ' αυτούς που μας εκμεταλλεύθηκαν, μια ζωή, άγρια και συνειδητά και επιμένουν να παριστάνουν τους φίλους και σωτήρες μας.

Ν' αναζητήσουμε, να επιλέξουμε και να συνεργασθούμε, επί ίσοις όροις, με χώρες που θα μας σεβασθούν και θα τους σεβασθούμε. Υπάρχουν πραγματικοί φίλοι, αρκεί να τους ψάξουμε.

Τέλος να διαπραγματευόμαστε παλλικαρίσια, πατριωτικά και όχι εφιαλτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: