Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Μας ελέγχει το 5% των καιροσκόπων

Το δικό μου μοντέλο αμεσοδημοκρατίας με αιρετούς και ανακλητούς άρχοντες καταργεί κόμματα και τη Βουλή των τριακοσίων βο(υ)λευτάδων. Όταν μιλάμε για αιρετούς άρχοντες δεν αναφερόμαστε μόνον στα μεγάλα κεντρικά κρατικά γρανάζια, αλλά σ' όλα τα μεγέθη γραναζιών της λειτουργικής κρατικής μηχανής. Τα προς αλλαγήν γρανάζια, όποιου μεγέθους θα αντικαθίστανται από τις Ειδικές Τοπικές Λαϊκές Επιτροπές. Συνδικάτα, συντεχνίες και όποιοι καιροσκόποι νταβατζήδες βολεψάκηδες καταργούνται.

Και ξεχνάμε, όποιες κεντρικές εξουσίες. Τα προβλήματα θεραπεύονται από τα Τοπικά Λαϊκά Συμβούλια, πιο αποτελεσματικά, με παράγοντες τοπικούς που γνωρίζουν και είναι πιο αρμόδιοι να τα θεραπεύσουν.

Σας θυμίζω ότι στα πέτρινα χρόνια της τριπλής κατοχής 41-44, απαλλαγμένοι από την κεντρική εξουσία της εξόριστης κυβέρνησης του Καϊρου, στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές, ο λαός αυτοδιοικήθηκε, λειτούργησαν λαϊκά δικαστήρια επαξίως. Εξέλιπαν οι κλοπές, λειτούργησαν σχολεία, θέατρα περιφερειακά κλπ, κλπ. Καλλιεργήθηκαν τα χωράφια, έγιναν κοινοτικά έργα με τον εθελοντικό θεσμό της προσωπικής εργασίας.

Τα θαύματα επιτυγχάνονται με τη λαϊκή βάση και τη σωστή καθοδήγηση και τεχνοργάνωση. Να θυμίσω ακόμα και την Κυβέρνηση του Βουνού στις Κορυσχάδες που αντί να γίνουν εκεί οι διαπραγματεύσεις τρέχαμε στο Λίβανο, στο Κάιρο, την Καζέρτα και τη μοιραία Βάρκιζα του αφοπλισμού των εαμοελασιτών.

Ας μη μείνουμε όμως στα εγκληματικά λάθη που έγιναν από μέρους της ηγεσίας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Δημοκτατικό Στρατού που τσάκισαν τους αγωνιστές οπαδούς. Και αντί να μιλάμε για Ενότητα, επιμένουμε να ζητούμε τη λαϊκή συνηγορία, για να σώσουμε τη χώρα, τη στιγμή που ευθυνόμαστε για συσσωρευμένες συμφορές.

Ήθελα να μάθω στο τί διαφέρουμε από τις αστικές καπιταλιστικές δυνάμεις που ενώ μας οδήγησαν στο φαράγγι της συμφοράς, επιμένουν ότι αποτελούν το μονόδρομο της σωτηρίας και της εξόδου από την κρίση;

Και γιατί δεν πρέπει να εκτιμήσουμε ότι ένα σημαντικό κομμάτι του λαού μας υπερψήφισε τον Σύριζα και αντί αυτού τον κατηγορούμε, για αντικομμουνισμό και οπορτουνισμό; Τα αλάθητα και τους δογματισμούς πρέπει να τα θάψουμε βαθειά στη λησμονιά, γιατί μας μολύνουν διχαστικά και ευνοεί τους καπιταλιστές που καλλιεργούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Σ' αυτή τη προσπάθεια καλείται ολόκληρο το φιλολαϊκό εκλογικό σώμα. Γιατί να μας ελέγχουν οι αδίστακτοι και αμετανόητοι του 5% των ντόπιων και ξένων καιροσκόπων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: