Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Πηγές γνώσης και διαστρέβλωσης

Γνώση είναι η πεποίθηση για την πραγματικότητα ενός αντικειμένου ή ενός γεγονότος που βασίζεται σε αναγκαίους υποκειμενικούς ή αντικειμενικούς λόγους που πηγάζουν είτε από ασφαλή εμπειρία είτε από βεβαία μαρτυρία (ιστορική γνώση) είτε από ακριβή αντιπαραβολή και συσχέτιση αριθμών, σχημάτων, μεγεθών (μαθηματική γνώση) είτε από ανθεκτικούς στη λογική συλλογισμούς (φιλοσοφική γνώση) είτε από την πειραματική επαλήθευση και απόδειξη λειτουργικής συμπεριφοράς και ιδιότητος όντων, αμιγών στοιχείων ή μιγμάτων και φαινομένων (επιστημονική γνώση).
Οι γνώσεις απορρέουν από το σύνολο της μάθησης και αποκτώνται με σκληρή προσπάθεια, προσεγμένη μελέτη και αντικειμενική παρατηρητικότητα. Διαδικασία της κατάκτησης και μετάδοσης των γνώσεων προϋποθέτει έντονο εθελοντισμό, αφιλοκέρδεια και έρωτα στα ιδεώδη του ουμανισμού. Μόνο οι συστρατευμένοι αγωνιστές φιλόζωοι (αγαπούν τη ζωή) που ανήκουν στο ανθρωπιστικό στρατόπεδο μπορούν να μας διδάξουν την πραγματική γνώση. Γιατί αγαπούν πραγματικά και υποστηρίζουν τον συνάνθρωπο, για μια ανθρώπινη διαβίωση χωρίς κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές θρησκευτικές και πολιτιστικές ομηρίας και εκμεταλλεύσεις.

Τη διαστρέβλωση της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, θρησκευτικής και ιστορικής αλήθειας καθώς και την κακοποίηση των ηθικών και ανθρωπιστικών αληθειών επιχειρούν μόνιμα και ανυποχώρητα όλοι οι νεκρόφιλοι που χρησιμοποιούν τον άνθρωπο για τον παράνομο πλουτισμό και το πετυχαίνουν, με την παραπλάνηση, παραπληροφόρηση, την άγρια εκμετάλλευση τη δομημένη φτώχεια, την σχεδιασμένη απαιδευσία, ημιμάθεια και την άγνοια των συμπολιτών τους.