Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Σύστημα και αντισύστημα

https://www.facebook.com/groups/693958077327078/permalink/1086297278093154/
Πολύ τρυφερό, ευαίσθητο και ρομαντικό το κείμενο με το οποίο περιγράφονται οι συνέπειες που βιώνουμε μέσα σ' ένα καθεστώς μόνιμης ανελευθερίας, με αποκορύφωμα τη συνεχή παγκόσμια τρομοκρατία, δυστυχία και την απόλυτη ανυπόφορη ανεργία και φτώχεια.
Επίσης πετυχημένη είναι και η αναφορά στον Επίκουρο που υποστηρίζει ότι το όνειρο για μια ευτυχισμένη ζωή είναι πραγματοποιήσιμο.
Μας συνιστά ακόμη να απαλλαγούμε από τους όποιους φόβους από θεούς, το θάνατο, να μην ανησυχούμε για τον εκπορισμό των αναγκαίων αγαθών και την αντιμετώπιση των δεινών, γιατί ο μεν Θεός ως δημιουργός μας δεν επιδιώκει το κακό μας, ο θάνατος είναι αθόρυβος, όταν είναι μακρυά μας δεν μπορεί να μας βλάψει και όταν μας πλησιάζει δεν μας βρίσκει ζωντανούς, ότι το αγαθό είναι εύκτητο και το δεινόν ευκαρτέρητο.
Για τη σωστή διακυβέρνηση από τους άρχοντες πρώτος ο προσφιλής μας Επίκουρος πρότεινε το κοινωνικό ευαγγέλιο, σύμφωνα με το οποίο, πρέπει οι λαοί να υπογράφουν και να βελτιώνουν ένα κοινωνικό συμβόλαιο που να εξασφαλίζει την κοινωνική αρμονία, τη δικαιωσύνη, τα ίσα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, την ισηγορία και την ελευθερία της ατομικής και ομαδικής έκφρασης.
Το να αντιπαραβάλουμε όμως στο αμαρτωλό πολιτικό σύστημα το ατομικό μας αντισύστημα και να ζούμε οι ευαίσθητοι και αφυπνισμένοι σ' ένα παράλληλο αντισύστημα είναι αναποτελεσματικό.
Αν δεν αντιδράσσουμε συλλογικά με καθολική επαναστατική αφύπνιση, δεν θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε το σύστημα, να απαιτήσουμε την επιστροφή των λεηλατημένων και να τιμωρήσουμε τους αμετανόητους εραστές της εξουσίας, την οποία μας αρπάζουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Κατά τα άλλα άψογο και εμπνευσμένο το κείμενο της φίλης και συμμαχήτριας Ντιάνας Ζηκοπούλο.
ΒΑΙΟΣ ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ para ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΝΤΙΑΝΑ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΥ!!!
Δεν ταιριάζει σ' έναν άνθρωπο που σέβεται και επιδιώκει την αληθινή ελευθερία και τις, χωρίς υποκρισία, ανθρώπινες σχέσεις, να...
Ver mais

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η υποχώρηση μέχρις εσχάτων αποτελεί εθνική μειοδοσία

Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές ή συμμορφώνεται με τις εξοντωτικές πιέσεις των δανειστών σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού, οπότε δεν υπάρχει μέλλον πια για τις επόμενες γενεές για μια πενηντατετία, ή αποφασίζει και πράττει εκείνο που η Ευρώη των αδυσώπητων δανειστών απειλεί την Ελλάδα και το λαό μας με αποβολή από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

Αφήνουμε λοιπόν το σχοινί με το οποίο μας τραβούν στην απόλυτη ένδεια και σώζουμε την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και τη βιωσιμότητα του απειλούμενου ιστορικού Ελληνισμού. Τυπώνουμε το εθνικό μας νόμισμα, με το οποίο συνεχίζουμε να πληρώνουμε μισθούς, συντάξεις και δρομολογούμε την ανάπτυξη, την πλήρη απασχόληση και την καθολική ευημερία του λαού μας.

Όσον αφορά τα καύσιμα και άλλα χρειώδη, για τα οποία κάποιοι σκλάβοι της απόλυτης εξάρτησης, μας ρωτούν από πού θα τα προμηθευόμαστε, τους απαντούμε, ότι θα βρούμε φίλους και υποστηρικτές μας μέσα στην διεθνή αγορά που με κλήριγκ θα τα προμηθευόμαστε, ανταλλάσσοντας τα με καρπούζια και άλλα φρούτα μας περιζήτητα.

Στα παιδικά μας παιχνίδια τους καυγατσήδες που μας απειλούσαν ότι θα μας δείρουν, αιφνιδιαστικά τους δέρναμε και μεταμορφώνονταν από δράκους κακούς σε φρόνιμα αρνάκια. Αυτός είναι γνωστός διεθνής νόμος, όπου τις περισσότερες φορές υπερτερεί η επίθεση της άμυνας. Όταν δε το δίκαιο συνοδεύεται με τον επιτιθέμενο σίγουρα δικαιώνεται αυτός που ξεσπά από αγανάκτηση άδικης πρόκλησης και χειρών αδίκως κινουμένων.

Η υπερχρέωση ήταν φτειαχτή. Το δε χρέος επαχθές και επονείδιστο, όπως απεφάνθη η Επιτροπή Αλλήθειας και άλλων διεθνών προσωπικοτήτων καταξιωμένων οικονομολόγων και διεθνολόγων.

Η υποχώρηση μέχρις εσχάτων αποτελεί εθνική μειοδοσία.