Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Οι θύτες και τα θύματα

Συνέλληνα, γιατί εγώ εντοπίζω και βλέπω ξεκάθαρα τους θύτες, τα θύματα, τους διχαστές, τους διχαζόμενους, τους φανατισμένους οπαδούς που είναι τα εργαλεία-υποχείρια των κομμάτων, τους πιστούς των ποιμένων με ποίμνια τα αμνοερίφια;

Συμπολίτη μου πού βάζεις το "ανάγκαν και οι θεοί πείθονται"; Τί ευθύνη έχουν οι όμηροι της επιστημονικής προπαγάνδας και της ανάγκης, απόρροιας της καταραμένης φτιαχτής φτώχειας;

Ανδρέα τα πράγματα τα βλέπεις υπό το πρίσμα του πετυχημένου επιστήμονα και στελέχους εταιρίας ή προσωπικής σου επιχείρησης.

Αντέχεις και ξεπερνάς όποιες παγίδες του σκληρού σεληνιακού άγονου τοπίου του φιλελεύθερου καπιταλισμού. Γι’ αυτό επιμερίζεις ευθύνες, στα ανήμπορα και άπραγα ανθρωπάκια.

Γιάννη, φταίει και το θύμα ο γιδολαός(εκών, άκων) που πουλά τη ψήφο του, για τα ρουσφετο-μικροβολέματα, π' έχουν κόστος κοινωνικό.

Αλλά πιο πολύ φταίει ο πολιτικός, συνειδητός θύτης που δίνει το ρουσφέτι και προκαλεί τις υπερχρεώσεις σε βάρος του Δημοσίου, του Ελληνικού λαού, ακόμη και του ρουσφετολήπτη.

Φταίει ο πολιτικός, γιατί με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνα. Παίρνει τα δάνεια, τα κακοδιαχειρίζεται, τα μουχτώνει-κλέβει, διορίζει ψηφοφόρους, παίρνει τον επίσημο μισθό, καλύπτονται, επί πλέον, όλα τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας γραφείων, δημοσίων σχέσεων, εκλογικών αγώνων και έχει τους σοφέρ και τους σωματοφύλακες.

Δέρνει, δένει, λύνει και πηδάει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Και παρ’ όλα αυτά έχει και την ασυλία της ατιμωρησίας. Και όλα αυτά σε βάρος ημών και των παιδιών μας.

Βαγγέλη είμαστε ή δεν είμαστε θύματα; Γιατί δεν βλέπουμε θύματα, όταν τριγύρω μας υπάρχουν σωροί κακοποιημένων συμπολιτών μας από τις όποιες ανισότητες, υπέρ μιας χούφτας παντοδύναμων προνομιούχων με τη μονόπλευρη Συνταγματική θωράκιση του αυθαίρετου φιλελεύθερου καπιταλισμού που στραγγαλίζει, τον όποιο εργαζόμενο, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον μικρομεσαίο επαγγελματία, τον εμποράκο και τον καταναλωτή που τον κλέβει δύο φορές και ως εργαζόμενο-απασχολούμενο βιοποριστή, αλλά και με τις ξέφρενες ανατιμήσεις.

Γαβριήλ δεν ήταν θύματα οι πρόσφυγες του 1922, οι οποίοι, ύστερα από μια καραμπινάτη γενοκτονία, τους ξερίζωσαν από τις αλησμόνητες πατρίδες; Δεν ήταν θύματα, όσοι δεινοπάθησαν και έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, κατά την διάρκεια του εμφύλιου πολέμου; Δεν είναι θύματα οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας που πωλούν τα πρωτογενή τους προϊόντα σε τιμές κοντά στο κόστος παραγωγής τους;

Συμπατριώτη, όποιο όνομα κι' αν κουβαλάς, δεν είναι θύματα οι συνταξιούχοι και οι μισθοσυντήρητοι και γενικά οι αδύναμοι συμπολίτες μας, με το κούρεμα των εισοδημάτων τους; Επειδή οι γνωστοί αδίστακτοι δοσίλογοι θύτες θέλουν να εξασφαλίσουν τα βρώμικα συμφέροντα την ιδίων και των καιροσκόπων δανειστών;

Η οικογένειά μου, καθώς και άλλες αμέτρητες φαμίλιες, αποτελούν τραγικά θύματα, διότι το 1922 ξεριζώνονται, από τις πατροπαράδοτες εστίες που για 2500 χρόνια οι πρόγονοί μας έζησαν σ' αυτές, με τέσσερες από τους επτά δολοφονημένους αδελφούς του πατέρα μου, από φανατισμένα ισλαμικά στίφη.

Σχεδόν με το 60% απώλειες σε έμψυχους αγαπημένους ολόκληρος ο Ελληνισμός του Πόντου, σύρθηκε σ' έναν καραμπινάτο γενοκτόνο ξεριζωμό που τον βάπτισαν ανταλλαγή.

Μια εθνική τραγωδία π' έχει αποκρυβεί και δεν χρεώθηκε στους υπαίτιους της Ελληνικής διχασμένης ηγεσίας που άρχισε το 1912 μέχρι το 1922, συνεχίστηκε στον δεύτερο Π.Π, μ' ολέθριους καρπούς τον καταραμένο Εμφύλιο 1943-1949 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, την θλιβερή περίοδο των οικονομικών πολέμων, με πανούργες μηχανορραφίες και τις ύπουλες μεθόδους των υπερχρεώσεων και των μνημονίων, με τ' αποία πετυχαίνουν οι ντόπιοι και ξένοι καιροσκόποι το ξεπούλημα της χώρας μας και τα νέα δεινά που επέρχονται σε βάρος του λαού μας.

Εδώ στην Ελλάδα, πριν επουλωθούν οι πληγές της προσφυγιάς, μας καίνε το σπίτι το 43 οι γερμανοί. Το 42 μας στερούν ένα βόδι εργαλείο άρρωσης οι κατακτητές. Το 45 δολοφονούν τον αδελφό του πατέρα μου οι Ελασίτες στο Καϊμακτσαλάν. Το 47 δολοφονείται ο αδελφός της μάνας μου από τη δεξιά στα Πιέρια και ξανά καίνε το σπίτι μας το 47 στον εμφύλιο από προσφιλείς μάηδες. Τις οδυνηρές αυτές δοκιμασίες τις υπέστησαν λίγο έως πολύ όλος ο Ελληνικός λαός, εξ αιτίας των μόνιμων και ατιμώρητων ενόχων.

Το 35, χρονιά που γεννήθηκα, μας κάψανε 700 οκάδες καπνό και μάλιστα καλής ποιότητας, ως ακατάλληλο, χωρίς καμιά αποζημίωση.

Το αναφέρω, ως δείγμα κρατικής αυθαιρεσίας και αναλγησίας. Οι γερμανοί, δεσμεύοντας τα χρήματα της εθνικής τράπεζας το 41, ο παντοπώλης πατέρας μου έχασε 70.000 δρχ, με υψηλή προπολεμική αγοραστική αξία. Και πάλιν υποχρεούμαι ν' αναφέρω, ότι τις συνέπειες αυτές τις υπέστη όλόκληρο το πολύπαθον Έθνος μας.

Συμπέρασμα: Πάντα υπάρχουν οι θύτες και τα θύματα. Αλλά οι μεγαλύτεροι, μονιμότεροι και οι πιο επικίνδυνοι θύτες είναι η αχόρταγη τάξη της Οικονομικής Ολιγαρχίας, με εκτελεστικά τους όργανα τους εκάστοτε διαχειριστές της κρατικής εξουσίας. Και μόνιμα θύματα ο ενεργός δουλευτάρης λαός κι' οι φαμίλιες τους.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η νηστεία και η ιερείς πατέρες

Καλοί μου φίλοι. Μην κολάμε στην κρεατοφαγία των άθεων τις Μεγάλες Παρασκευές. Είναι επουσώδης υπόθεση. Αφού τη μέρα αυτη την παραβιάζουν και πλείστοι ισόβιοι θρησκευτικοί άρχοντες.
Όλο το παπαδαριό από τη βάση μέχρι τη κορυφή ψεύδονται ασυστόλως σχετικά με τα καλέσματα της "ψυχοσωτηρίας", την "ανάσταση νεκρών" και ότι πρέπει να ανεχθούμε όποιους σουλάνους, τύρρανους και αχρείους, διότι, αν ο Θός δεν τους ήθελε να τους δόσει εξουσία δεν θα τους την έδωνε
Και δεν είναι μόνον αυτές οι καταμαρτυρίες. Δέστε το μακελειό που έγινε στη Σκυθούπολη από τους Θεοδόσιους. Είκοσι εκατομ εθνικούς δολοφονήσανε. Εξυμνούσαν τους σουλτάνους τετρακόσια τόσα χρόνια και τους εύχονταν μακροζωίαν.
Αποκήρυξαν την επανάσταση και τους αρχικαπετάνιους Κολοκοτροναίους κλπ και διατηρούσαν αίθουσες βασανιστηρίων, για όσους ήσαν ανυπότακτοι αγωνιστές..
Όχι. δεν εγκρίνω τα μανδρωμένα αμνοερίφια και τους κομματικούς ομήρους που στηρίζουν τους διχαστές θήτες τους, τους υπεύθυνους των εθνικών δεινών και της μόνιμης απάνθρωπης υποβίβασης της ποιότητας ζωής των συμπολιών μας. Νοιάζονται για την αιώνια ζωή των ενωριτών τους και δεν δίνουν τσακιστή δεκάρα για τη παρούσα ζωή μας.
Θα ήταν παράλειψη, άν δεν χρεώναμε στους ιερούς πατέρες μας τη πλήρη αδιαφορία τους, για την όποια κακοποίηση και κακοδαιμονία του ποιμνίου τους που υφίστανται από τους πολιτικούς ταγούς, όπως το μεγάλο φαγοπότι των ημετέρων και αυτή της υπερχρέωσης και το γενικό ξεπούλημα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που μας πνίγει ασφυκτικά, σήμερα.
Όχι μόνον δεν τους προστατεύουν αλλά τους χρησιμοποιούν ψηφοθηρικά υπέρ σκοταδιστικών συντηρητικών κυβερνήσεων.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Το δίκαιο των καταπιεσμένων

Γιαννης Αλαφούζος: "Οι Τσιχανιστές μουσουλμάνοι θέλουν να καταστρέψουν τον Ευρωπαϊκό φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Μήπως πρέπει να αντιδράσουμε και να αμυνθούμε";

Ο Δυτικός φιλελευθερισμός μας επέβαλε την υπερχρέωση και τα δεινά που έφερε και αυτά που έρχονται, όπως το γενικό ξεπούλημα των πάντων στους γύπες στο ένα εικοσό της αξίας δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Λέτε οι τσιχανιστές να είναι φίλοι μας; Για όνομα του Θεού αυτούς τους οργάνωσαν και τους στηρίζουν τα συμφέροντα κάποιων "φιλελεύθερων" με αφορμή τον θρησκευτικό ρατσισμό. Πέρα από αυτό οι τσιχανιστές αντιδρούν και στην επιθετικότητα της δύσης ενάντια στην υποταγή αραβικών χωρών, όπως Ιρακ. Λυβύη κλπ.

Οι έμποροι των εθνών διχάζουν ανθρώπους, κόμματα, λαούς, έθνη και θρησκείες δρομολογούν μαζικούς θανάτους, καταστροφές, συμφορές και οδύνες, με ένα και μόνο σκοπό να αυγατίσουν τη συσσώρευση πλούτου.

Πρέπει να σωθούμε από το κακό αυτό. Να αφυπνισθούμε και να μην τους κάνουμε τη χάρη να διχαζόμαστε και ενωμένοι να τους καταγγέλνουμε και να τους αντισταθούμε με νύχια και με δόντια.
Να χτυπήσουμε την καρδιά των υπαιτίων όποιων συμφορών που είναι οι πολεμοκάπηλοι, το εύκολο κέρδος, οι πολεμικές βιομηχανίες, ο εγωπαθής ατομικισμός, αντιπαραθέτοντας αντιστοίχως την ειρήνη, το παραγωγικό κέρδος, τη κατάργηση πολεμοφοδίων και μηχανών θανάτου και τον κοινωνισμό-το εμείς αντί το εγώ. Με συνταγματική κατοχύρωση να καταργηθεί και η ιδιοκτησία με τη λήψη ειδικών νόμων που θα εξασφαλισθούν η συμμετοχή όλων στη παραγωγή, η ευχερής επιβίωση, η ειρηνική διαβίωση, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Ποιητικό αριστούργημα

Triada Zervou ΣΕ ΒΛΕΠΩ!!!
ΖΕΡΒΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΤΡΙΑΔΑ
15/2/16
Τον ερχομό σου καρτερώ μέσα στη νύχτα,
κι είναι η νύχτα σκοτεινή και βροχερή!
Να επουλώσεις την πληγή,το ανοιχτό μου τραύμα,
να μου κρατήσεις την καρδιά μου ζωντανή.

Σε βλέπω!!Πλησιάζεις σαν σκιά,σαν οπτασία,
να σου φιλά τα χείλη η ατέλειωτη βροχή!
Ανάλαφρη,απαστράπτουσα,σπουδαία,
χωρίς να νιώθεις τύψη κι ουδεμία ενοχή!
Θα πεις το παραμύθι σου και πάλι σταθερά,
πως τάχα έχεις από μένα κουραστεί!
Πως μέλλον δεν υπάρχει στην αγάπη,
ούτε στο πάθος που δεν λέει να σβηστεί!
Τα χέρια σου θ'αγγίξουν το κορμί μου φιλικά,
το στόμα που αγαπώ στιφό χαμόγελο θα δώσει!
Απόμακρη,αδιάφορη θα μου πετάξεις κυνικά,
πως ένας έρωτας καινούργιος θα με σώσει.
Η κόλαση μου μες στα μάτια σου κρυμμένη,
βρίσκει διέξοδο να βγει να με σκεπάσει.
Κάτω απ'το πέπλο το υδάτινο υποφέρω,
γνωρίζω, πως για πάντα σ'εχω χάσει..
Απομακρύνεσαι σαν φάντασμα και μένω,
μονάχος στα σκοτάδια της ψυχής!
Το τραύμα μου αρχίζει να φουσκώνει,
τα δάκρυά μου να κυλάνε κατά γης

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Κατάλογος δοσιλόγων ναζήδων

Κατάλογος συνεργατών με τα στρατεύματα κατοχής και φιλοναζίδών.
Παραθέτουμε μια λίστα με Έλληνες δωσίλογους, γερμανόφιλους και φιλοναζιστές που έδρασαν στην περίοδο της κατοχής. Για να μπορέσουμε να τη φτιάξουμε,…
terranovaincognita.gr

Κάνουμε αυτά με τα οποία μας απειλούν οι γύπες της ΕΕ


Ο πρωθυπουργός μίλησε με πολιτικούς όρους και δήλωσε αυτά ακριβώς που πίστευε και σκεπτόταν να πράξει. Μή βιάζεστε να προκρίνετε, κάντε υπομονή. Θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αν εξαπάτησαν τη Χώρα και τους πολίτες της. Αυτοί ευθύνονται για την υπερχρέωση και το γενικό ξεπούλημα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα υπέρ των δανειστών και των άλλων γυπών. Δείτε τί πρέπει να πράξει η σημερινή συγκυβέρνηση. Για να κερδίσουμε τον πόλεμο πρέπει να κάνουμε ακριβώς εκείνα με τα οποία μας φοβερίζουν οι εχθροί της Χώρας μας, την έξοδο μας από την ΕΕ και την ευρωζώνη. Μας απειλείτε να μας διώξετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σας προλαβαίνουμε ανέντιμοι και μή αλληλέγγυοι ευρωπαϊκοί εταίροι, φεύγουμε εμείς και αδιαφορούμε για το ευρωνόμισμα. Πιο συγκεκριμένα:

Η συνταγή για την έξοδό μας από τη συνεχή κρίση που βιώνει ο τόπος και οι έλληνες συμπολίτες μας είναι περιληπτικά η παρακάτω:

1. Να γίνει άμεσα μια συγκυβέρνηση ευρύτερης συμμετοχής, με ένα νέο δημοψήφισμα με κοινό στόχο:

α) την έξοδό μας από την ΕΕ,

β) την άρνησή μας να πληρωθούν οι δανειστές γιατί το χρέος αυτό είναι επαχθές και επονείδιστο γ) να εκδοθεί εθνικό νόμισμα και

δ) να αξιολογηθούν και να επισημανθούν οι πραγματικοί φίλοι και εχθροί της Χώρας μας.

2. Να διαλυθούν τα πολιτικά κόμματα γιατί έχουν απαξιωθεί και ο ρόλος τους είναι διχαστικός, καταστρεπτικός και ολέθριος.

3. Ο αριθμός των βουλευτών να περιορισθεί στους ΕΚΑΤΟ.

4. Να εκλέγονται

α) άμεσα με την απλή αναλογική,

β) με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο,

γ) την κυβέρνηση να την αποτελούν οι πρώτοι εκατό πλειοψηφούντες,

δ) οι ακατάλληλοι, ανίκανοι και παραβατικοί βουλευτές, να
αντικαθίστανται άμεσα από τους αναπληρωμματικούς, όπως αυτοί έπονται
μετά τους πρώτους εκατό.

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Η έξοδος από τη φτειαχτή κρίση

Η συνταγή για την έξοδό μας από τη συνεχή κρίση που βιώνει ο τόπος και οι έλληνες συμπολίτες μας είναι περιληπτικά η παρακάτω:
1. Να γίνει άμεσα μια συγκυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων με κοινό στόχο
α) την έξοδό μας από την ΕΕ,
β) την άρνησή μας να πληρωθούν οι δανειστές γιατί το χρέος αυτό είναι επαχθές και επονείδιστο γ) να εκδοθεί εθνικό νόμισμα και
δ) να αξιολογηθούν και να επισημανθούν οι πραγματικοί φίλοι και εχθροί της Χώρας μας.
2. Να διαλυθούν τα πολιτικά κόμματα γιατί έχουν απαξιωθεί και ο ρόλος τους είναι διχαστικός, καταστρεπτικός και ολέθριος.
3. Ο αριθμός των βουλευτών να περιορισθεί στους ΕΚΑΤΟ.
4. Να εκλέγονται
α) άμεσα με την απλή αναλογική,
β) με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο,
γ) την κυβέρνηση να την αποτελούν οι πρώτοι εκατό πλειοψηφούντες,
δ) οι ακατάλληλοι, ανίκανοι και παραβατικοί βουλευτές, να αντικαθίστανται άμεσα από τους αναπληρωμματικούς, όπως αυτοί έπονται μετά τους πρώτους εκατό.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η απτή πραγματικότητα τους διαψεύδει

 
 
Κάποιοι τους πραγματικούς ενόχους τους αντιπαρέρχεστε. Για όλα τα κακά ευθύνονται οι "τρομοκράτες οι αριστεροί". Τώρα με τη συγκυβέρνηση και ο Καμμένος ο "συνοδοιπόρος".

Η πραγματικότητα όμως σας διαψεύδει: Για τα ίδια φορολογικά εισοδήματα οι φόροι μου είναι : 2013 418,82 ευρώ, 2014 650,51 ευρώ και 2015 122,13 ευρώ. Οι φορολογικές χρήσεις 2013 και 2014 αφορούν τους προηγούμενους και η χρήση 2015 αφορά τη συγκυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ.

Δήλωσαν ότι θα ανακουφίσουν τους αδύναμους και θα γραπώσουν τους φοροφυγάδες και το κάνουν.

Γιατί τόσα ανάθεμα και τσιρίλες; Συνέλθετε και τολμήστε να φανείτε αντικειμενικοί, επιτέλους.

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Παιδεία συμφωνα με τα συμφέροντα της οικονομικής εργοδοτικής ολιγαρχίας

Μέχρι και τώρα η εθνική μας παιδεία υπήρξε ένοχη, αντιλαϊκή και αντιπατριωτική, γιατί η μόνη της επιδίωξη ήταν και είναι να εξασφαλίσει εξειδικευμένη γνώση για της ανάγκες της αγοράς, σύμφωνα με τα συμφέροντα και και τους όρους που ευνοούσαν την κυρίαρχη εργοδοτική οικονομική ολιγαρχία.
"Σε σπουδάζω νεολαία για να σ' απασχολώ και να σε εξουσιάζω-εκμεταλεύομαι. Δεν μπορείς ν' απελευθερωθείς από την εξάρερτησή μου. Όποτε γουστάρω σ' απολύω και σε αντικαθιστώ με άλλο που τον κρατώ στις στρατιές των ανέργων".
Ο φιλελευθερισμός τον οποίον επαγγέλονται ευνοεί αποκλειστικά τον κεφαλαιοκράτη. Ο οποίος με τα χρήματα που έχει αρπαχτικά συσσωρεύσει μπορεί να επενδύσει στην ευνοϊκότερη-κερδοφόρα εκμετάλλευση.
Αυτή την ευχέρεια-προνόμιο τη στερείται ο εργαζόμενος και πολύ δε περισσότερο ο άνεργος. Το οργανωμένο δόγμα της μόνιμης φτώχειας τον καταδικάζει στη βάσανο των μόνιμων στερήσεων και απογνώσεων.
Προσωπικότητες όπως ο Τρίτσης δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τους κοινωνικούς τους οραματισμούς, διότι τα ίδια τα θύματα εθισμένα στην εξάρτηση όχι μόνον δεν στηρίζουν τις εξανθρωπιστικές προσπάθειες των Τρίτσηδων, αλλά την τορπιλίζουν επί πλέον, συνήθως.
Παρά ταύτα η απελευθέρωση από την υποτέλεια και τις στρατιές των ανέργων δεν χαρίζεται, μόνο κατακτιέται. Αλλά χρειάζεται ελπίδα, καθολική αφύπνιση και πολύ δουλειά.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Το ξεπέρασμα της κρίσης

Το χρήμα πρέπει να τυπώνεται και να διαχειρίζεται όχι από τους αρπακτικούς τραπεζίτες, αλλά από τις εκάστοτε νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Είναι απαραίτητο εργαλείο συναλλαγής για την κυκλοφορία και την αγορά υλικών αγαθών και υπηρεσιών σε τιμές που καθορίζονται αυτόματα, σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και τη ζήτησης.

Θα διατίθεται στον επιχειρησιακό και επαγγελματικό κόσμο χωρίς τόκους και πανωτόκια με απόδοση λογαριασμού στο τέλος του έτους.
Στις τιμές αγαθών θα εμπεριέχονται τα σταθερά έξοδα, τα μεταβλητά, οι πρώτες ύλες, οι αμειβές εργασίας και το λογικό καθαρό κέρδος των παραγωγών και επαγγελματιών.

Με την παραδοχή αυτή θα χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, η εξαλλοσύνη των αυθαίρετων ανατιμήσεων και προπάντων τα ληστρικά κέρδη των ιδιωτών τραπεζιτών, των οποίων οι τόκοι και ανατοκισμοί ανεβάζουν τα δάνεια διακόσια τοις εκατόκ και άνω καταστρέφοντας τους ανήμπορους δανειολήπτες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και άλλους που δεν αναφέρουμε, πρέπει να αναλάβουν την δημιουργία δικού μας νομίσματος και τη διαχείρισή τους οι νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις.