Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Κίνδυνος κοινωνικής χρεοκοπίας

Κοινωνική χρεοκοπία
Παρά τα έξι οδυνηρά χρόνια που προηγήθηκαν, δεν ωρίμασε ούτε το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, ούτε εμείς οι Πολίτες - συνεχίζοντας να έχουμε ψευδαισθήσεις και αδιαφορώντας για τις διεθνείς ταπεινώσεις που υφιστάμεθα ως…
analyst.gr

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Μείώσεις αγοραστικής δύναμης μικρομεσαίων καταναλωτών

Οι μικρομεσαίοι καταναλωτές είναι εκτεθειμένοι σε πέντε μεγάλους κινδύνους μείωσης της αγοραστικής τους δύναμης.

Ως εργαζόμενοι η αμειβή της εργασίας τους είναι κομμένη και ραμμένη στη βούληση και τις αποφάσεις της εργοδοσίας τους. Και ως ελεύθεροι αυτοαπασχολούμενοι οι αποδοχές τους περιορίζονται και ελαχιστοποιούνται από τους μεγαλοκαρχαρίες αξεπέραστους ανταγωνιστές τους.

Ο δεύτερος μηχανισμός μείωσης της αγοραστικής τους δύναμης είναι οι ξέφρενες και αυθαίρετες ανατιμήσεις των εμπορευμάτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο τρίτος μεγάλος κίνδυνος είναι η αντικοινωνική και αδυσώπητη φορολογία του Υπουργείου Οικονομικών σε βάρος των αδύναμων μικρομεσαίων καταναλωτών.

Ο τέταρτος δράκος που μειώνει την αγοραστική δύναμη των μικρομεσαίων καταναλωτών είναι το κέρδος των μεσαζόντων που επιβαρύνουν τις τελικές τιμές κατανάλωσης.

Τέλος η πέμπτη απειλή που εκτοξεύει τις τιμές και κουτσουρεύει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών είναι οι προσφορές που δίνουν οι πολυεθνικές με τη μορφή εκπτώσεων σε εμπορεύματα, όπως οι τάνες και τα ράφια προβολής, για τη τοποθέτηση προϊόντων τους στα νέα πολυκαταστήματα και άλλα κόλπα που οι μικροί καταστηματάρχες δεν απολαμβάνουν αυτή τη μεταχείρηση.

Αντισυνεταιριστική Υστερία και Αντικομμουνισμός

Ακριβολογώ. Πάντως δεν ήθελες να με βλάψεις. Πίστευες ότι έκανες το καθήκον σου ως δημοσιογράφος.
Μιλώ για αβασάνιστη δημοσίευση. Άκουσες για μεγάλες απάτες σε βάρος καταστηματαρχών με πρωταγωνιστή εμένα ως Διευθύνοντα Σύμβουλο στη συνεταιριστική εταιρία "Μέγας Αλέξανδρος ΑΕΒΕ".

Από τα δικαστήρια που ακολούθησαν απειδείχθει, ότι η εταιρία αυτή ήταν καθ' όλα νόμιμη και αναγκαία για την επαγγελματική επιβίωση των μελών παντοπωλών μπροστά στα μεγαθήρια του Μαρινόπουλου, Κλαουδάτου και άλλα πολυκαταστήματα που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια.

Το σφάλμα σου ήταν που δεν θέλησες να μας επισκεφθείς, να μας γνωρίσεις πριν από τη μοιραία εκείνη δημοσίευση. Κάναμε ημερήσιο τσίρο 22 εκατομ. δραχμών. Φτάνουν αυτά προς το παρόν.

Πάντως πρέπει να προσθέσω ότι την εποχή εκείνη οργίαζε η αντισυνεταιριστική υστερία, γιατί ταυτιζόταν με την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, κυρίως από τους χονδρεμπόρους που δεν αντιλήφθηκαν ότι έπρεπε να πρωταγωνιστήσουν στο συνεταιριστικό κίνημα των παντοπωλών που ήσαν δικοί τους πελάτες.

Τέλος πάντων περασμένα ξεχασμένα, αν και το αποτέλεσμα ήταν ολέθριο για εμένα, τη διοίκηση και τα 2.500 μέλη μας-καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνταν από τη Καλαμπάκα, μέχρι και Ορεστιάδα.

Δολοφονία του Ατρόπωφ

Εδώ τώρα έχουμε κράτος και έλληνες φτωχούς και συγκέντρωση του πλούτου σε μετρημένους ιδιώτες τα θρεφτάρια του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.

Στη τέως Ένωση Σοβιετικών Δημοκρατιών δεν εφαρμόστηκαν ο Σοσιαλισμός, ούτε ο Κομμουνισμός. Ο πλούτος συσσωρεύτηκε στα χέρια των κομματικών διαχειριστών.

Και όταν ο Ατρόπωφ διέταξε να παραδοθεί αυτός ο πλούτος στο δημόσιο ταμείο, άρχισαν να καταφθάνουν φορτία ολόκληρα από τα αρπαγμένα ρούβλια.

Δυστυχώς πριν εκπνεύσει το τρίμηνο τον δηλητηρίασαν με δράστη τη νύφη του, σύζυγο του υιού του και κόρη του Μπρέζνιεβ.

Στον σοσιαλισμό αμείβεσαι σύμφωνα με το τί αποδίδεις και στο κομμουνισμό αμείβεσαι σύμφωνα με τις οικογενειακές σου ανάγκες.

Και τα δύο συστήματα είναι ασύμφορα για τον καπιταλισμό και σαμποτάρονται αμείλικτα.
Εμείς αναφερόμαστε σε ένα άμεσοδημοκρατικό πολίτευμα, με εκλεγμένους άρχοντες, άμεσα ανακλητούς και με τοπικές ανεξάρτητες, αυτοδιοικούμενες και αυτοδιαχειριζόμενες εξουσιοδιοικήσεις.

Κατάργηση μεσαζόντων

Φίλτατε Μπουγιόπουλε καλά τα λες. Δεν νοείται Αριστερή Κυβέρηση να ξεπουλά στους ιδιώτες, και μάλιστα όσο-όσο τις δημόσιες επιχειρήσεις που αποτελούν πλούτο του λαού μας.

Αντίθετα στρατηγικές εκμεταλλεύσεις να περιέρχονται στο κράτος επ' ωφελεία όλων των Ελλήνων. Το κέρδος της οικονομικής ολιγαρχίας των ολιγοπωλείων και των μονοπωλείων να εισρρέουν στο Δημόσιο Ταμείο, για μια δίκαιη ανακατανομή και όχι στη διάθεση των αρπακτικών καιροσκόπων.

Αυτά τα κέρδη πρέπει να επενδύονται στον κοινωνικό και συνεταιριστικό μετασχηματισμό, ώστε να καταργηθούν οι βρυκόλακες των μεσαζόντων και όποιων άλλων κυνηγών του εύκολου και πρόστυχου πλουτισμού.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Διαστρέβλωση της Ιστορικής Αλλήθειας

"Ερασιστέχνες και άχρηστοι, αδίστακτοι και προδότες, αυτοί είναι οι αριστεροί. Οι αποδείξεις είναι μπροστά μας. Α, ναί, και τρομοκράτες, σύμφωνα με την ορθή και ακριβοδίκαιη παρατήρηση: "Όλοι οι αριστεροί δεν είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες είναι αριστεροί" Μετά την αυτοχρεοκοπία της ...ριζοσπαστικής - μάλιστα ! - αριστεράς (τσιπροσύριζα), τον επικήδειό της τον εξεφώνησε ο ...Σόιμπλε": "Ο ελληνικός λαός θα κάνει εκατό χρόνια, για να ξαναφησίσει αριστερά, μετά την εξαπάτησή του".                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Φίλτατε Γαβρίλο η παραπάνω δήλωσής σας επιβεβαιώνει τον μισαλλοδοξισμό σας. Είσθε ασυναγώνιστος στην διαστρεύλωση της ιστορικής αλλήθειας και την κακοποίηση των ηθικών και ανθρωπιστικών αξιών. Και πάλι εύγε σας. Επίσης ένα τρίτο βραβείο για την αναφορά σας στο συμπαθέστα Σόιμπλε για τον επικήδειο που εξεφώνησε σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελλάδας. Συγγενεύεις μαζί του ιδεολογικά;  Ένα τέταρτο βραβείο για τη διαπίστωσή σας, ότι όλοι οι τρομοκράτες είναι αριστεροί. Η κεντροδεξιά βγάζει αγιαστούρες;

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Πάνε κι' οι πάπιες...

Δεν έχουμε το δικαίωμα να προσδοκούμε τη σωτηρία όποιου ξένου και προπάντων, όταν αυτός είναι γερμανικής προέλευσης.

Εκείνο που δεν επιτρέψαμε στον Φύρερ, το πέτυχε η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Οι "γερμανόφιλοι" παρέδωσαν άνευ όρων τη χώρα και το λαοό της στο τέταρτο Ράιχ.

Ό,τι δεν κατάφεραν με τάνκς και τα κανόνια το πέτυχαν με την υπερχρέωση-οικονομική υποταγή. Ξεπούλησαν ΔΕΗ-ΟΤΕ στους γερμανούς, την αγορά μας στα γερμανικά πολυκαταστήματα της Λίτλ. Θα μας πάρουν μέχρι και το σώβρακο. Εισβάλαν τα προϊόντα της Μπάγιερ, άλλων εταιρειών και τα γερμένα υποβρύχια. Πρωτόγνωρη ξετσιπωσιά. Ξεδιάντροποι κι' αδίστακτοι εθνοκάπηλοι "νεοφιλελεύθεροι" ξεπουλητάδες

"Πάνε και οι πάπιες, πάνε και οι χήνες πάνε και οι νεραντζιές, μας τα φάγαν οι ντόιτς λαντεν κι' οι ξεπουλητές".

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Το ψέμμα οδηγεί στην ομηρία

Το ψέμμα προϋπόθεση για πολιτική, θρησκευτική, οικονομική και κοινωνική ομηρία
Γιατί μας αρέσουν τα ψέματα; Ποιος φοβάται την αλήθεια; Υπάρχει τρόπος να βγάλετε κάποιον από την πλάνη του;
skepteon.blogspot.com|Από Αθηνά Ταρλά

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν έχουμε τα κότσια να μην εξαρτώμεθα από κανένα γερμανό, άγγλοαμερικάνο, γάλλο και κάθε σκληρό επικυρίαρχο που επιβουλεύεται την ατομική μας ελευθερία  την εθνική μας ανεξαρτησία και τη κοινωνική μας ομόνοια και γαλήνη;

Δεν μπορούμε να επιλέγουμε συνεργασίες με φίλους λαούς και να βασιζόμαστε μόνο στη σκληρή δουλειά, με την οποία, σιγά, σιγά θα βελτιώνουμε το βιοτικό μας επίπεδο, για να μην έχουμε στο κεφάλι μας νταβατζήδες ντόπιους και ξένους καταπιεστές αμετανόητους και αδίστακτους καιροσκόπους;

Δεν έχουμε τη δυνατότητα μ' ένα γνήσιο Ενωτικό Κοινωνικό Πατριωτικό Μέτωπο να ανατρέψουμε, να τιμωρήσουμε τους δικούς μας μεσάζοντες, φαύλους σκοτεινούς και αδίστακτους;

Και βέβαια μπορούμε. Αρκεί να το θέλουμε επίμονα και ανυποχώρητα, να μή διχαζόμαστε και να επιμείνουμε στην μοναδική προϋπόθεση νίκης και ανατροπής στη μεγάλη Θεά που ακούει στο όνομα
 "ΕΝΟΤΗΤΑ".

http://www.rizopoulospost.com/o-allos-kosmos-tou-papakaliath-einai/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter