Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Στήθηκε μεγάλο φαγοπότι

Με συνεκίνησε η αριστερή καταβολή και δράση της μητέρας της κ Κατσέλη. Και τη συνχαίρω για τον ομόνυμο νόμο της με τον οποίο οι πτωχοί δανειολήπτες μπορούν να προστατευθούν από τους αδίστακτους γύπες, με έναν αναδιακανονισμό της οφειλής τους.

Το θέμα όμως που τίθεται είναι τί κάνουμε με εκείνους που αδυνατούν να προχωρήσουν σε όποιον διακανονισμό. Παρακαλώ να λάβει υπ' όψη της τις παρακάτω επισημάνσεις μου.

"Στήθηκε μεγάλο φαγοπότι από τους ντόπιους και ξένους γύπες"

Οι μεγάλοι οφειλέτες με τη ρύθμιση των εκατό δόσεων γλυτώνουν όλες τις προσαυξήσεις. Οι δανειοδότισσες τράπεζες, τα Distres Funds και οι ευνοούμενοι κομπιναδόροι μεγαλοφειλέτες ετοιμάζονται για τρελλά φαγοπότια. Με τη διαμεσολάβηση των δύο πρώτων, οι μεγαλοφειλέτες θα απαλλαγούν και από τις προσαυξήσεις πληρώνοντας μόνο το 15 με 20% του χρέους τους. Μέσα σ' αυτό το δέκα πέντε-είκοσι τοις εκατό κερδίζουν και τα D. F. Ίδετε τί μηχανεύονται οι παμπανούργοι σκοτεινοί και αρπάξτε τη μαγκούρα που λέει ο δεινοπαθείς θυμόσοφος λαός μας.

Τελικά τη νύφη θα την πληρώσουν μόνον οι μικροί και αδύναμοι οφειλέτες, αδυνατούντες να ανταποκριθούν.

Τα D. F θα τους σφαγιάσουν με κατασχέσεις στο κόστος του 10% της οφελής των δανειοληπτών που πληρώνουν στη τράπεζα.

Εδώ σε θέλω αριστερέ πρωθυπουργέ μας. Μην επιτρέψεις στους καιροσκόπους αυτή την ασήκωτη λαμωγιά. Αν το κάνεις θα πρωθυπουργεύεις στο διηνεκές.                                                       Θα δοξασθείς, γιατί θα βγάλεις τη χώρα από τα αδιέξοδα και θα αναγορευτείς σε σύγχρονο Ηρακλή.  Και εμείς οι  απόμαχοι παρήλικες θα σ' ευγνωμονούμε που θα μας αξιώσεις, πριν βυθισθούμε στην ανυπαρξία, να προλάβουμε να χαμογελάσουμε και να δούμε τα χελιδόνια. Εάν δεν τολμήσεις ή εφιαλτίσεις, τότε ένας ακόμη πρωθυπουργός προστίθεσαι στη ιστορική μαύρη λίστα εκείνων που έχουν κοροϊδέψει ή προδώσει το λαό και τη χώρα μας.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Δεν γινόμαστε λούηδες, αλλά αλλάζουμε τον επίορκο αρχηγό

Τη διάσπαση τη χρεώνω και στον Τσίπρα με ολόκληρο το κομματικό πυρήνα του Σύριζα. Και πονώ που βρέθηκαν εκτός αγωνιστικού Στίβου καταξιωμένοι συμμαχητές του Σύριζα, όπως η Ζωή, ο Λαφαζάνης, η Ραχήλ Μακρή, ο Γαρουφάκης και οι άλλοι.

Υποφέρω δε διπλά, γιατί η ηγεσία της Αριστερας δεν έμαθε να παίρνει συλλογικές αποφάσεις. Αυτή την έννοια έχουν οι από μέσα αγώνες που αναφέρω πιο πάνω. Δεν αρπάζεις τη κάπα σου που την έχεις κρεμασμένη στην Αλυγαριά και την κοπανάς, από τη κεντρική επιτροπή, για ψύλλου πήδημα. Συγκαλείς σε σύσκεψη την ομάδα, ψηφίζει και αποφασίζει κατά πλειοψηφία.

Κάθε φορά που παίρνει την λαϊκή εντολή η Αριστερα διχάζετα και τα κάνει μούσκεμμα, Το 45 διχάστηκε το εαμ και με τη συμφωνία της Βάρκυζας, ανάγκασαν τον ελας να ταπεινωθεί με τη παράδοση των όπλων τους, χωρίς καμιά εγγύηση και προστασία των εαμοελασιτών που δοκιμάστηκαν πανδείνως.

Είμαι ογδόντα ανοίξεων. Και κουράστηκα να περιμένω τα χελιδόνια. Εάν ένας πολιτικός αρχηγός είναι ανίκανος και προπάντων φαύλος ή μειοδότης, τότε αντί να γινόμαστε Λούηδες, να αντικαθιστούμε τον επίορκο αρχηγό

Η Αριστερά κουβαλάει την κατάρα της πολυδιάσπασης

Η Αριστερά κουβαλάει δυστυχώς την κατάρα της συνεχούς πολυδιάσπασης. Η Ζωή, ο Λαφαζάνης και οι άλλοι αξιόλογοι μαχητές έπρεπε να μην διασπαστούν για να αγωνιστούν μέσα από το Σύριζα, ώστε να μειωθούν οι όποιες εκτροπές. 
Δυστυχώς με τον διχασμό παροπλίστηκαν, έμειναν εκτός Βουλής. Το εκλογικό σώμα ήθελε την Ενότητα, όπως προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Ωστόσο ο Τσίπρας πρέπει να αξιοποιήσει τα πορίσματα της Επιτροπής Αλλήθειας και τις κατοχικές γερμανικές αποζημιώσεις, υποδομή που πιστώνεται στη Ζωή και σ' άλλους συμμαχητές της. 
Αν δεν χρησιμοποιήσει αυτά τα επιχειρήματα, τότε ο νυν Πρωθυπουργός την έχει βάψει. 
Το μονοπάτι που ακολουθεί τον οδηγεί όχι στην επίλυση της κρίσης, την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, αλλά σε τρομακτικά και ολέθρια αδιέξοδα προβλήματα σε βάρος της χώρας και στη συρρίκνωση και μέχρι εκτός Βουλής του Σύριζα. 

Αλέξη δεν χάθηκαν όλα. Μέχρι τώρα έδωσες εκείνα που δώσαν οι προηγούμενοί σου. Άλλαξε ρότα και προσπάθησε να κάνεις ό,τι υποσχέθηκες. Αλοιώς την έβαψες και μας καταδικάζεις συγχρόνως. Η μόνη ελπίδα που μας απομένει πλέον είναι η ΛΑΕ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Παντοδύναμο Ενιαίο Μέτωπο

Τώρα θα ασκήσει πατριωτική φιλολαϊκή πολιτική η ΝΔ; Από το δημοψήφισμα του 46 όλα τα κόμματα της δεξιάς ήταν γεσμενικά στους ντόπιους και ξένους επικυρίαρχους, εκφράζοντας έτσι τις ταξικές της τοποθετήσεις. Μια ζωή έπαιρνε τα κομμάτια της άρχουσας τάξης. Το δράμα για τη χώρα και το λαό είναι, ότι και η σημερινή αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση προσφέρει λιτότητα ασφυκτική στο λαό και είναι γαλαντόμα υπέρ της οικονομικής ολιγαρχίας. Δυστυχώς οι δράσεις της δεν έχουν καμιά σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Εκείνο που μας απομένει είναι ο λαός να αφυπνισθεί και να βάλει το χεράκι του. Να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται εξωθεσμικά και Συνταγματικά. Να απεξαρτηθεί από την ομηρία των κομμάτων, να ενωθεί σ' ένα Παντοδύναμο Ενιαίο Μέτωπο, να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ τους καιροσκόπους και να σώσει τη χώρα, εμάς και τα παιδιά μας.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Το Άγιο Πνεύμα

Δυστυχώς το Άγιο Πνεύμα δεν προστάτεψε την ανθρωπότητα από τον όλεθρο των θρησκευτικών πολέμων, από την άγρια εκμετάλευση αδύναμων από δυνατούς και από το τόσο συσσωρευμένο κακό που επικρατεί στον κόσμο. Δεν προστάτεψε την Ελλάδα μας από την κρίση πο περνάμε σήμερα. Ωστόσο σέβομαι τον Τριαδικό Θεό και μάχομαι να μην τον ακυρώνουν οι εκπρόσωποί του στη γη με ανούσιες πράξεις, αντίθετες προς την Αγία Γραφή. Η διαφορά μας αγαπητέ μου κ. Γαβριήλ είναι ότι εσύ είσαι φανατισμένος αντικομμουνιστής και σφόδρα θρησκευόμενος. Εγώ είμαι άθρησκος και μαχητής υπέρ του ανθρωποκεντρισμού. Και κάτι ακόμα. Εγώ σου δήλωσα τη λύπη μου για τους δικούς σου γολγοθάδες, ενώ εσύ δεν δήλωσες την απογοήτεψή σου για τα μαρτύρια που υπέστη η οικογένειά μου. Και τούτα επιθυμώ να προσθέσω. Δεν με δέχθηκαν στη Νομική το 56 και στο στρατό το 57 δεν με κάνανε δόκιμο λόγω κοινωνικών φρονημάτων. Αγνοείς παντελώς τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες μου. Αντίθετα εγώ σε παίρνω στα σοβαρά και γνωρίζω το κοινωνικό σου έργο και την βαρύτητά σου

Οι έλληνες να πάψουν να κυττάνε προς τα επάνω...

Μόνον η αυτογνωσία, η αυτοπεποίθεση και προ πάντων η γνώση μπορούν να σε σώσου από τις πολιτικές και θρησκευτικές δογματικές παγιδεύσεις και όποιουσδήποτε μεταφυσικούς και επίγειους σωτήρες. Καλά και σώφρονα θα αποφάσιζαν οι έλληνες να πάψουν να κυττάνε προς τα επάνω, γιατί δεν θα βλέπουν μπροστά τους. Και επομένως δεν θα ξέρουν τί τους γίνεται. Δεν υπάρχουν μεταφυσικές παντοδύναμες αόρατες πνευματικές οντότητες. Τις εφεύραν οι πονηροί άνθρωποι και τις έπλασαν καθ' εικόνα και ομοίωσή τους. Υπάρχουν οι γήινες θεότητες που εξουσιάζουν και αποφασίζουν για τις ζωές μας. Και οι νομοτέλειες της Φύσης που πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε να αποφεύγουμε τις επικίνδυνες και να νεμόμαστε τις θετικές.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μας έφαγαν οι καιροσκόποι διχαστές και διαφθορείς, ντόπιοι και ξένοι.

Αγαπητέ μου φίλε Γαβριήλ υπερθεματίζω σ' όλα εκείνα που καταγγέλνεις τους φαύλους και τους χρεώνεις τις συμφορές που προξένησαν στη πατρίδα και το λαό της. Όμως  μου τα χαλάς με την αναφορά συμπαθείας που δείχνεις προς το πολιτικό μόρφωμα των Χρυσαυγητών. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που απεδείχθησαν πιο γερμανοί από τους άγριους εισβολείς του Γ΄ Ράιχ. 


Ξεπέρασαν σε βαρβαρότητα τα τριπλά στρατεύματα κατοχής, στη Καισαριαννή, στα Γιαννιτσά, στα Καλάβρυτα, στο Χορτιάτη, στη Κλεισόρια και σ΄ άλλα υπερ των εκατόν πενήντα χωριών και πόλεων. Δεν τους εμπιστμεύομαι. Αν δεν είχαν κάνει εκείνα τα ειδεχθή εγκλήματα και, αντί να σφάζουν συνέλληνες, αθώα θύματα, φρόντιζαν να τους σώζουν από τα στρατεύματα κατοχής, δεν θα μας πείραζε που συνεργάστηκαν με τους γεμανοϊταλοβουλγάρους. 

Κάποιον ταγματασφαλίτη τον ρώτησα, γιατί συστρατεύθηκαν με τους Γερμανούς και μ' απάντησε με την παρακάτω ερώτηση: "Φίλε μου τί κέρδισε η χώρα μας από τους άγγλους που τους υποστηρίξε δύο φορές στον πρώτο και το δεύτερο ΠΠ"; Και συνέχισε "Αν κέρδιζαν οι γερμανοί, την Ελλάδα μας και το λαό μας, θα μας είχαν στα ώπα, ώπα". 
 
Και για να μή βγούν λαθεμένα συμπεράσματα σου γνωρίζω, ότι ο αδελφός του πατέρα μου Γεώργιος Αναστασιάδης, ενώ γλύτωσε από τους τούρκους τσέτες και τους κεμαλικούς, τους οποίους πολέμησε, από τον Απρίλιο του 1918 έως και το Σεμπτέμβριο του 1922, δίπλα από τον Κολοκοτρώνη του Πόντου, τον ηρωικό Τάσο Παπαδόπουλο, ως μαχητής και υπεύθυνος της πολιτικής εξουσίας, με τη φροντίδα να επιβιώσουν οπλίτες και τα γυναικόπαιδα που κινδύνευαν από το δρυμύ ψύχος της ογκώδους οροσειράς του Τόπτσαμ, τη πείνα και τους τούρκους άτακρτους και τακτικούς, δυστυχώς δολοφονήθηκε, χωρίς δίκη με μαρτυρικό θάνατο από άνδρα του ΕΛΑΣ στο Καϋμαξαλάν τον Σεμπτέμβριο του 44. 

Από τους αντίθετους δολοφονήθηκε ο αδελφός της μητέρας μου, επίσης οπλαρχηγός του Γοτσά Αναστάς.

Μας έφαγαν οι διχαστές και οι διαφθορείς καιροσκόποι ντόπιοι και ξένοι. Δεν χαρίζομαι λοιπόν σε κανέναν που ζημίωσε, κακοποιεί και ξεπουλά τη Χώρα και το μαρτυρικό λαό μας.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Πανωλεθρίαμβος

Ένας πολιτικός αρχηγός κρίνεται από τις φιλολαϊκές προθέσεις του. Ο Αλέξης, θαρρώ πως πιστεύει στην εξανρώπιση του απαράδεκτου και ολέθριου κρατούντος πολιτικού συστήματος. Δεν μας οδήγησε στο πανωλεθρίαμβο, όπως ισχυρίζεται ένας δημοσιογράφος. Εκεί προσπαθούν να τον εξωθήσουν οι αμετανόητοι φαταούλες του καπιταλιστικού νεοφιλελευθερισμού.

Το αν τα καταφέρουν οι σκοτεινοί με τις παγίδες που του στήνουν εξαρτάται το πόσο θα αντέξει ο ίδιος και τί στίριξη θα εχει από την ετοιμότητα των βουλευτών της συγκυβέρνησης και την ωριμότητα του εκλογικού σώματος. Η ταξική διαπάλλη υπάρχει, οξύνεται και τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις δεν χαρίζονται, αλλά κατακτώνται.