Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Προς τους τριακόσιους, τους φανατισμένους οπαδούς τους και του αγανακτισμένους συμπατριώτες μας


 Το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα στη ντόπια και ξένη Οικονομική Ολιγαρχία και  τους πωλητές εργασίας, τη φτωχολογιά. Από τους πρώτους παραγωγούς βιομηχανικών προϊόντων οι αγοραστές εργασίας αγόραζαν πάμφθηνα την εργασία.

Αμέτρητη η αχορτασιά τους. Στόχος τους ήταν να πληρώνουν τόσα στους εργαζόμενους, ώστε να διατηρούνται στη ζωή, για να τους δουλεύουν.

Ελέγχοντας δε την εξουσία φρόντιζαν, ώστε τα αγροτικά, οπωροκηπευτικά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα, να πωλούνται σε τιμές χαμηλές, κοντά στο κόστος παραγωγής, ώστε οι εργάτες να μπορούν, να χορταίνουν με τα λιγοστά χρήματα των πενιχρών βιομηχανικών αμοιβών.

Άλλος λόγος των χαμηλών τιμών των πρωτογενών προϊόντων ήταν η μεγιστοποίηση των κερδών των μεσαζόντων μεταπρατών.

Πάγια πολιτική της οικονομικής ολιγαρχίας ήταν, η καταδίκη σ' εξαθλίωση δύο βασικών κοινωνικών τάξεων, των εργατών και των αγροτοκτηνοτρόφων, για να επιβιώνουν ζώντας στην απόλυτη λιτότητα και τ' όρια της φτώχιας.

Θυμάμαι έκαιγαν μέρος των καπνών των γονιών μου κι' άλλων καπνοπαραγωγών, χωρίς καμιά αποζημίωση, όταν η παραγωγή ξεπερνούσε την ποσότητα από εκείνη που είχαν δηλωμένη. Έπεφτε κλάμα σπαραξικάρδιο από τους καταπεπονημένους γονείς μας,

Ύστερα από σκληρούς αγώνες, οι χειμαζόμενοι εργατοϋπάλληλοι στους μεγαλοεμποροβιομήχανους, απέσπασαν καλλίτερες αποδοχές και προστατεύθηκαν από πάμπολλες αυθαιρεσίες των εργοδοτών τους.

Με την μηχανοκαλλιέργεια, βελτιώθηκαν και οι παραγωγοί πρωτογενών προϊόντων κι' οι διάφορες μικρομεσαίες επαγγελματοβιοτεχνικές τάξεις αυτοαπασχολούμενων.

Ωστόσο ο άνισος ανταγωνισμός τους καθήλωνε, σε χαμηλά βιοποριστικά επίπεδα. Καμαρώστε τ' αγαθά του φιλελεύθερου καπιταλισμού που  δεν επιτρέπουν την ελευθερία αναπτυξιακών ελιγμών στους αδύναμους οικονομικά αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους, βιοτέχνες κι ελεύθερους επαγγελματίες.

Όμως η δίψα για υπέρ κέρδη των  μεγιστάνων του διεθνούς  πλούτου, εφεύρε την σκόπιμη υπερχρέωση των κρατών, για να αποσπάσουν όρους εύκολου πλουτισμού και εξουσιαστικών δικαιωμάτων παρέμβασης στα νομοθετικά, δικαστικά κι' εκτελεστικά δρώμενα της χώρας.

Με τα παντοδύναμα νέα εργαλεία των υπερχρεώσεων, στους διακανονισμούς είσπραξης αυτών  των δυσβάστακτων χρεών, υποτάσσονται τα κράτη χρεώστες.

Έτσι οι δανειστές, με τη στήριξη και των κυβερνόντων  επέβαλαν, απόλυτη λιτότητα, στα οδυνηρά όρια της αφόρητης πείνας, μειώνοντας μισθούς, συντάξεις, επιβάλλοντας έκτακτους φόρους, απανωτά χαράτσια κι ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών ειδών διαβίωσης του λαού μας.

Η ανεργία ανέβηκε στα 25% και καλπάζει ξέφρενη, μειώθηκαν οι καταναλωτικές ανάγκες στ' ελάχιστο κι' εξαφανίζονται βιοτέχνες, καταστηματάρχες, αυταπασχολούμενοι κάθε μορφής.

Και οδηγούμεθα, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, σ' ακίνητα, δημόσιες επιχειρήσεις, ορυκτό πλούτο, παραλίες, δάση, νερά πόσιμα, τον αέρα που αναπνέουμε και τη θάλασσα. Ο ελληνικός λαός περνά μια από τις κρισιμότερες περιόδους  στείρας λιτότητας στη μακραίωνης  ιστορική πορεία επιβίωσής του.

Γενικά ανήρτησαν δυσθεώρητη ταμπέλα που με κείμενο "Πωλείται Ελλάς με τους κατοίκους της μαζί, ένα μάρκο/ άτομο".

"Εξασφαλισμένη 14ωρη εργασία ημερησίως, μ' ένα πλουσιοπάροχο γεύμα κάθε μεσημέρι. Ύπνος δωρεάν, μπάνιο ένα το δεκαπενθήμερο. Γιατρό την ημέρα πιστοποίησης θανάτου".

Βρε ανάξιοι σε βαθμό εξευτελισμού,  που μας πάτε; Κουνάτε το κεφάλι, μπας και συνέλθετε. Τ' ακούτε οι τριακόσιοι εθνοφρουροί του Ελληνισμού; Συναισθάνεστε τι πάτε να κάνετε; Μην σας πάρει και σας σηκώσει.

Είναι δυνατό με πεινασμένους κι' ετοιμοθάνατους συμπατριώτες εξαπατημένους ψηφοφόρους σας, να ξεπεράσουμε την φτιαχτή ατσάλινη Ύφεση; Είστε με τα καλά σας; Απαξιωθήκατε, είστε ανυπόληπτοι.

Αν θέλετε να ξεπλυθείτε, πιάστε τους υπαίτιους αυτής της συμφοράς, δικάστε τους, καταδικάστε τους και τιμωρήστε τους οικονομικά(επιστροφή των αρπαγμένων), ποινικά και βάλτε τους να δουλέψουν με 500 ευρώ το μήνα, καθαρίζοντας τις ακτές μας ισοβίως.

Αν δεν προχωρήσετε στην παραπάνω ανατροπή και κάθαρση, τότε κάθε υποψήφιος κι' εν δυνάμει αυτοχειρίας, δεν αποκλείεται, να αποφασίσει να πάρει μαζί του και κάποιον υπόλογο, αυτών που εξωθούν τον συμπολίτη μας να ξενιτευτεί ή να αυτοκτονήσει.

Και εξηγούμαι. Δεν αναφέρομαι στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας. Τις δυνάμεις καταστολείς. Είναι παιδιά δικά μας που δουλεύουν, για ένα μεροκάματο-νυχτοκάματο. Αναφέρομαι στα πολιτικά τζάκια που δεν παραιτούνται από το τρελό φαγοπότι, υπηρετώντας, αντί του λαού, τα ξένα συμφέροντα. Να σταματήσει επί τέλους αυτό το πολλαπλό έγκλημα.

Από τα παιδικά μου χρόνια με λαχτάρα περιμένω μια άσπρη μέρα, κι' αντί να φωτίσει, έγινε κατασκότεινη η ζωή κοντεύοντας τα ογδόντα. Τρομάζω στην ιδέα ότι δεν έμεινε μέλλον στα παιδιά μας. 

Για το λόγο αυτό, συντάσσομαι στην πρόταση ανατροπής της Αμετανόητης Οικονομικής Ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης που τιτλοφορείται «Μαραθών 2013». Μόνον από το προσκλητήριο αφαιρέστε τη λέξη «οπλίτες». Αν αντιπαρατεθούν άνω των δύο εκατ. αγανακτισμένων συμπολιτών μας,  μ’ επικεφαλής Μ. Θεοδωράκη, καθηγητές Κασιμάτη, Μπέη κι’ άλλους επώνυμους παλαίμαχος, θα το βάλλουν στα πόδια οι αμαρτωλοί.


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Οι ζωόφιλοι πρέπει να επιλέγονται ως διαχειριστές της εξουσίας


Αγαπητοί μου φίλοι, όταν στην εξουσία αναρριχηθούν άνθρωποι σπουδαγμένοι μεν, αλλά νεκρόφιλοι, μ’ έντονη ενστικτώδη κοινωνική ανωριμότητα, μετέρχονται κι’ εξαντλούν όλες τις δυνατοτήτες αρπακτικότητας, λεηλασίας και εθνικής μειοδοσίας.
Καλή ώρα, ίδετε τη τωρινή κυβερνητική αγία τριάδα των μνημονίων, εφαρμόζουν το "Πωλείται Πατρίς" δουλοποιώντας εμάς που τους ψηφίσαμε, γιατί μας υποσχέθηκαν διέξοδο από την μακρόχρονη οδυνηρή ύφεση και βάζοντας σε κίνδυνο εξωνισμού δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών.

Τα φαινόμενα μαζικών γενοκτονιών κι' εξοντώσεων πολιτικών αντιπάλων, στο χώρο της πολιτικής και των θρησκειών, δεν μπαίνουν στη λίστα διαβάθμισης κοινωνικής συμπεριφοράς. Μιλάμε για οργανωμένους κι αμετανόητους κτηνάνθρωπους.

Αναφέρομαι στη σύγκρουση των μεγάλων συμφερόντων, στην αναμέτρηση των βουβαλιών, όπου την πληρώνουν τα βατράχια, εμείς οι απλοί άμαχοι, ανυπεράσπιστοι, ακούσια-εκούσια θύματα και διχασμένα μπουλούκια.

Αν μπορούν ν' αφυπνισθούν τα μπουλούκια, να βάλλουν μυαλό, να συσπειρωθούν και ν' αντιδράσουν καποτε, τότε η ανθρωπότητα μπορεί να δει άσπρη μέρα. Τώρα μας αλωνίζουν, μας αλέθουν, μας ξεζουμίζουν κι' αντί να τους αντιπαλέψουμε ομαδικά, μαλώνουμε και μεταξύ μας, για λογαριασμό τους. Αυτό κι' αν είναι κατάντια.

Οι νεκρόφιλοι, όποιων παρατάξεων είναι εργαλεία ολέθρου και καταστροφής. Οι ζωόφιλοι, όποιων κυβερνητικών διαχειριστών προσφέρουν ελπίδα και πρόοδο. Ας στηρίξουμε λοιπόν τους δεύτερους.

Από τους σημερινούς κομματικούς σχηματισμούς, μπορούμε να επιλέξουμε κάποιους που δεν βαρύνονται με κυβερνητικές αντιλαϊκές δράσεις του παρελθόντος-παρόντος και ποίους; Αυτούς που θα επιλέξουμε πρέπει να δεσμευθούν, ότι θα ανατρέψουν τους φαύλους, θα τους δικάσουν και θα τους καταδικάσουν ποινικά και οικονομικά, για την επιστροφή των κλεμμένων, αλλά να δημιουργηθεί, επί τέλους, κι’ ένα φράγμα άμυνας και παραδειγματισμού.

Ότι η πολύπαθη Χώρα μας, έπαψε ν’ είναι ξέφραγο Αμπέλι και «μπήτε σκύλοι, αλέστε κι’ αλεστικά μην δίνετε». Τέτοιες φωνές ακούονται απ’ όλα τα αντιπολιτευόμενα σχεδόν κόμματα. Ας διαλεχτούν κάποια, να τους ζητήσουμε τις παραπάνω δεσμεύσεις, να τους δώσουμε το χρίσμα και να τους δοκιμάσουμε.

Είναι η τελευταία μας ελπίδα. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, άπαξ και δια παντός, ότι τα συμφέροντα του λαού και της Χώρας, δεν πάνε μαζί μ’ εκείνους που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δανειστών, ντόπιων και ξένων καιροσκόπων.

Στην μεταφυσική επίκληση: «Τον άρτον ημών τον επιούσιο δωσ’ ημίν σήμερον…….»:





Ζήστε αρμονικά με τη φύση, το έμψυχο περιβάλλον, με τον εαυτό σας, ελέγξτε τα συναισθήματα και τα θέλω. Αποκτήστε αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση , αυτοεκτίμηση κι' ευθυκρισία.

Απαλλαγείτε από ψευδαισθήσεις και μεταφυσικές δοξασίες-βοήθειες. Ασκηθείτε στην αυτοάμυνα, από τους κακόβουλους, ατομικά και συλλογικά. Προγραμματίστε τη ζωή σας, για το τι έχετε να κάνετε. Βάλτε εφικτούς στόχους ημέρας, εβδομάδας, μήνα, έτους και πενταετίας.

Ζήστε συνετά με βάση τους κανόνες υγιεινής και με ολιγάρκεια. Πολεμάτε την ανασφάλεια και τον φόβο της ατυχίας και του θανάτου. Σεβαστείτε κι' αγαπάτε τους πάντες και το φυσικό σας περιβάλλον.

Τότε μπορείτε να προκόψετε και να κοιμάστε, χωρίς εφιάλτες. Δεν ξέρω πως έγινε αυτός ο κόσμος και το Σύμπαν. Αλλά όσο τα μελετάμε, τόσο τα πλησιάζουμε και τα κατανοούμε.

 Στη χθεσινή ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Μαρώνειας - Κομοτινής, ο αρχιεπίσκοπος Ιερόθεος δήλωσε: "Δεν κληθήκαμε από τον Κύριο, εμείς οι αρχιερείς μητροπολίτες και ιερείς, να διακονηθούμε από το ποίμνιο-λαό, αλλά να το διακονήσουμε". Μεγάλη υποκρισία κι’ αναληθής παραμυθολογία. Το αριστούργημα προσηλυτισμού στην εθελούσια ομηρία και ποιμνιοποίηση.

 Δεν πιστεύω αυτή την εκδοχή. Αντίθετα όλα τα ιερατεία όλων των θρησκειών, επιδιώκουν τον έλεγχο και την εκμετάλλευση. Διότι τα εμπορεύματα που διαλαλούν και εμπορεύονται, είναι άνευ αντικρύσματος. Οι Βραχμάνες έπαιρναν φόρους και από τους ηγεμόνες, την άρχουσα τάξη των Ινδιών. Είχαν επιβάλει και την τάξη των δούλων. Και περιφρονούσαν τους παρίες, ως μιασμένους. Οι πάπες επέβαλαν την ιερά εξέταση. Κι ο χριστιανισμός του Θεοδοσίου κατέστρεψε ναούς και μακέλεψε τους πιστούς του Δωδεκάθεου. Μην ξεχνούμε και τη μαζική σφαγή 7.000 εθνικών στο ιπποδρόμιο του Γαλέριου.

Ιστορικά η 400 χρονη σκλαβιά στους σουλτάνους, πρέπει να χρεωθεί και στο Πατριαρχείο που από Γενναδίου, μέχρι και του Χρυσοστόμου, απέτρεπε με κάθε μέσον, ακόμη και με βασανισμούς, κάθε ιδέα επανάστασης κι’ ανατροπής των μεγαλόκαρδων κι’ ελεήμονων Σουλτάνων, τους οποίους δοξολογούσαν σ’ όλη την Ορθόδοξη επικράτεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ταύτα είπε Ζαρατούστρας του νεοφιλόσοφου Νίτσε.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Τι είπαν επιφανή ιστορικά πρόσωπα, για το νομισματικό πρόβλημα:




1.  Πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον :  «Το τραπεζικό σύστημα αποτελεί κηλίδα σ’ όλα τα συντάγματά μας, που αν δεν απαληφθεί, θα τα καταστρέψει όλα… ειλικρινά πιστεύω πως τα τραπεζικά συστήματα είναι πιο επικίνδυνα και από σταθμευμένους στρατούς. Και πως η αρχή της δαπάνης χρήματος μ’ αποπληρωμή στο μέλλον… αποτελεί μια μελλοντική εξαπάτηση σε μεγάλο βαθμό».

2       Πρόεδρος Τζέιημς Α. Γκαρφηλντ :  «Όποιος ελέγχει την ποσότητα χρήματος, σε οποιαδήποτε χώρα, είναι απόλυτος        κυρίαρχος της βιομηχανίας και του εμπορίου της».

3.  Λούις Τ. Μακφαντεν(μέλος του Κονγκρέσου ΗΠΑ «Το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό(τράπεζες) είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα ιδρύματα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Δεν υπάρχει άνθρωπου στο χώρο αυτό που να μην γνωρίζει πως το έθνος διοικείται από τους διεθνείς τραπεζίτες».

4.  Οράτιος Γκρίλυ :  «Ενώ καυχόμαστε για τ’ ευγενή μας κατορθώματα, αποκρύπτουμε προσεκτικά  το γεγονός, πως με ένα άδικο νομισματικό σύστημα, έχουμε διαδώσει σ’ όλο το έθνος ένα σύστημα καταπίεσης που μολονότι φαίνεται εξευγενισμένο, δεν είναι λιγότερο απάνθρωπο από το παλαιό σύστημα δουλείας».

5,  Ράλφ Μ. Χώτρεϋ(πρώην Υπουργός του Βρετανικού υπουργείου οικονομικών) :  «Οι τράπεζες δανείζουν δημιουργώντας πιστώσεις. Δημιουργούν  το δικαίωμα από το τίποτα».

6.  Σερ Ιωσίας Σταμπ(Πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας στα 1920 και ο δεύτερος οικονομικός κροίσος της χώρας του) :  « Το τραπεζικό σύστημα συνελήφθη-κυοφορήθηκε στην ανομία και γεννήθηκε στην αμαρτία. Η γη ανήκει στους τραπεζίτες. Αν τους την πάρετε και τους αφήσετε το δικαίωμα να δημιουργούν αποθεματικά, τότε μ’ ένα ποσοστό της πένας, θα συσσωρεύσουν  τόσο πλούτο, ώστε να ξαναγοράσουν τον πλανήτη. Εάν, όμως, τους αποστερήσετε αυτό το δικαίωμα, τότε, όλες οι περιουσίες και η δική μου ακόμα, θ’ εξαφανιστούν. Και οφείλουν ν’ εξαφανιστούν για να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι και να ζήσουμε σ’ ένα κόσμο καλλίτερο κι ειρηνικό. Εάν όμως θέλετε να παραμείνετε σκλάβοι των τραπεζιτών και να πληρώνετε το κόστος της σκλαβιάς, αφήστε τους να συνεχίσουν να δημιουργούν αποθεματικά».

Από το βιβλίο του Εμράι Σέλντον «Δισεκατομμύρια κέρδη για τους τραπεζίτες, χρέη για το λαό».

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Θύτες κι' οι αυτόχειρες

Κάποια φίλη μου διατυπώνει μια διαπίστωσή της, ότι «ό.τι αγαπάς πρέπει να το κυνηγάς και να το πιστεύεις! Γιατί τα όνειρα είναι σαν τα θαύματα..Βγαίνουν αληθινά μόνο όταν τα πιστεύεις! 1000 φορές να ρισκάρεις..Kαι ας χάσεις..Παρά να αναρωτιέσαι μια ζωή..Τι θα γινόταν..Άν...»

Καλή μου φίλη, κι' όταν ενεργείς ζημιογόνα και βασανίζεσαι μια ζωή, γιατί το έκανες, τότε τι κάνεις, δεν μετανοείς που το έκανες; Κατά τ' άλλα, αν δεν ρισκάρεις και δεν επιμένεις δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις αυτά που ονειρεύεσαι και θες.
Όμως πρέπει να επιλέξεις στόχους εφικτούς και που δεν βλάπτουν το κοινωνικό σου περίγυρο. Έχε ακόμα υπόψη σου, ότι «ουδέν καλόν αμιγές κακού» και τ' ανάπαλιν.

Αλλά πάλιν, οι καιροσκόποι συσσωρευτές παράνομου πλούτου, συνήθως, ευημερούν και μας πεταλώνουν προκλητικά. Μ' αυτούς τι κάνουμε; Αντί την ανατροπή και τη τιμωρία τους, που είναι δύσκολη, γιατί απολαμβάνουν την ατιμωρησία τους και μάλιστα νομοτύπως, είθισται, ν' αδρανούμε, να σιωπούμε, να τους ανεχόμαστε και το χείριστο, να τους στηρίζουμε, διαιωνίζοντας την εξάρτηση, την καταπίεση και την άγρια εκμετάλλευσή μας.

Τώρα δε τελευταία, με πρόσχημα την σκόπιμη υπερχρέωση, ξεπουλούν τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία κι‘ εμάς τους ίδιους, ως σκλάβους στους ντόπιους και ξένους «επενδυτές» με μεσαιωνικές άγριες συνθήκες και μεταχείριση κάτεργου, στην ίδια μας τη χώρα.

Το φασισταριό νομίζει, ότι γαϊδαρόδεσε. Γιατί δεν σκέφτεται, ότι οι αυτόχειρες, μπορούν να πάρουν μαζί τους και κάποιον ή κάποιους κι’ από αυτούς; Αυτοκτονούν που αυτοκτονούν εξ αιτίας τους….

Είστε ασυμάζευτα λυσσασμένα σκυλιά



Το οικονομικό κατεστημένο έβγαλε τη μάσκα του, αποθρασύνθηκε και προκαλεί ασύστολα. Ξεπουλά και τη Χαλκιδική, όπως παλαιότερα ξεπούλησε τα μεταλλεία Λαυρίου σε αγγλογαλλική εταιρία, τα κοιτάσματα αλουμινίου της Βοιωτίας στην Πεσινέ, σε γαλλική εταιρία και τώρα βρίσκεται στον όμιλο επιχειρήσεων Μυτιληναίου.  

Που ακούστηκε τιμή 34 ευρώ/στρέμμα, μια παραδεισένια και μαγευτική παραθαλάσσια έκταση   τριακόσιες χιλιάδες και πάνω στρέμματα, δασικής έκτασης και χωρίς σκάψιμο αρχίζουν πλούσια κοιτάσματα χαλκού.

 Ήρθε η ώρα να ανατραπούν τα κουπούκια, οι συνειδητοί μειοδότες ξεπουλητές και μάλιστα με  γερό μπαξίσι, με διάφορο. Δεν νομιμοποιείται καμιά υπουργική απόφαση, ακόμα και συνταγματικό άρθρο που στρέφεται στα συμφέροντα του κυρίαρχου λαού και που ακυρώνει την εθνική μας κυριαρχία της χώρας. Ας τους πάρουμε με τις πέτρες. Δεν πάει άλλα. Δεν αφήνουν μέλλον και καμιά ελπίδα στη νεολαία μας.

Και όσο γρηγορότερα τους ανατρέψουμε, τόσο πιο γρήγορα θα γλυτώσουμε κι εμάς, από το ξεπούλημα, ως μουζίκους, για να δουλεύουμε στους αγοραστές, με αμοιβές και συνθήκες σκλάβων και φυλακισμένων σε κάτεργα και μάλιστα στη δική μας χώρα.  Δεν πρόκειται ν’ αφήσουν τίποτα., θα τα κάνουν ρημαδιό.

Κάτω τα χέρια ρε ξευτίλες, δεν περνάν αυτά σε τ' εμάς. Φασισταριά, έ ξετσίπωτα φασισταριά. Αδίστακτοι, αρχιγενίτσαροι. Απάτριδες και ξεπουλημένοι. Σκυλιά  ασυμμάζευτα και λυσσασμένα.