Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ρατσισμός


Σ' αυτό το σημείο συντάσσομαι με τον Ηλία Κασιδιάρη, έστω κι αν βρίσκομαι στην αντίπερα όχθη ιδεολογικά. Τα σύνορα της χώρας μου τα θέλω ελεγχόμενα. Δεν γουστάρω τους κακοποιούς και δη  τους ξένους.

Πρώτος ο σημερινός Πρωθυπουργός, ως υπουργός εξωτερικών του Μητζοτάκη, άνοιξε τα σύνορα στους δικούς μας Βορειοηπειρώτες και μαζί τους μπήκαν στη χώρα μου και οι ποινικοί του Εμβέρ Χόντσα.

Οι κυβερνώντες, μας υπόσχονται, ασφάλεια, ανάπτυξη και ευημερία και είναι παντοτεινά επίορκοι. Γέμισε η χώρα μου κακοποιούς, όπως ο Πακιστανός που κακοποίησε, έγδαρε κυριολεκτικώς την νεαρά ελληνοπούλα.

Τους οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες τους αποδέχομαι, φτάνει να σεβαστούν τη χώρα και να είναι ελεγχόμενος ο αριθμός των φιλοξενουμένων. Είμαι αντίθετος όμως στον άκρατο ρατσισμό, σε βάρος συνανθρώπων που έφθασαν εδώ, ύστερα από αφόρητη πίεση.

Ανήκω  στη πρώτη γενιά των των προσφύγων των Ελλήνων του Πόντου. Παρά το γεγονός ότι ξεριζώθηκαν, ύστερα από δύο βάρβαρες γενοκτονίες, από τους Εμβέρ, Ταλαάτ και Τζεμάλ Τσεβήτ το 15-18 και εν συνεχεία από τους Νεώτουρκους του Κεμάλ Αττατούρκ το 19-22, εδώ στην Ελλάδα δοκίμασαν ένα σκληρότατο διωγμό από μέρους κάποιων γηγενών συμπατριωτών τους. Φυσικά και πάρα πολλοί συνέδραμαν τους τότε πρόσφυγες. Αυτά για ν' άμαστε πιο αντικειμενικοί στην ιστορία των μετακινήσεων των πληθυσμών.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η παραχάραξη της Ιστορικής Αλήθειας

Κάνεις εθνικό έγκλημα, να συμψηφίζεις τις εθνικές μας μειοδοσίες, σε βάρος των μη δεξιών Ελλήνων, με τα εγκλήματα που διέπραξε ο Στάλιν, στη Σοβιετική Ένωση. Και για ποια δημοκρατία στην Ελλάδα μιλάς; Πού την είδες, πού την ξέρεις και τη μολογείς, μεγάλε "εθνικόφρονα";

Οι ταγματασφαλίτες, όχι μόνον δεν τιμωρήθηκαν, για τις σφαγιές τους, στα Γιαννιτσά, στο Χορτιάτη, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα κλπ, αλλά συνέχισαν ν’ ολοκληρώνουν, μ' ασίγαστο μίσος, τις σφαγές τους, σε βάρος των μη δεξιών συμπατριωτών μας κατά την περίοδο του μονόπλευρου εμφύλιου του 45-46 και κατά την διάρκεια του αμφίδρομου εμφύλιου 46-49.

Για τις σφαγές των τσαρικών συμμάχων του Φωστερίδη, στη Δράμα και στο Δοξάτο τί λες; Ο ακαδημαϊκός ιστορικός Γεώργιος Μαργαρίτης αναφέρει, ότι 80.000 μηνύσεις ταγματασφαλιτών σε βάρος των εαμοελασιτών περιγράφουν τις πολεμικές ενέργειές τους κατά των ανδρών των στρατευμάτων κατοχής κι' ελάχιστες, σε βάρος Ελλήνων συμπολιτών μας. Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, φίλτατε Ναπολέοντα.

Μη μου ζητάς ν' απολογηθώ, για τα εγκλήματα της αριστερής πτέρυγας, αποσιωπώντας για τα χειρότερα αυτών που υπερμάχεσαι. Προσωπικά έκλαψα αδικοχαμένους στενούς μου συγκενείς, φίλους κι' άλλους συνέλληνες, ένθεν κι ένθεν.

Η κακοποίηση και παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, Μάου μου, αποτελεί κολάσιμη κι' αντιπατριωτική ενέργεια. Η ιστορική αμερόληπτη συνείδηση θα σε πάρει με τις πέτρες.

Εναλλακτική Λύση

Στα χρόνια της απόλυτης μοναρχίας, των ευγενών, των ιπποτών που οργίαζε η αυθαίρετη σατραπεία, η άγρια καταπίεση και όλα εξαρτώνταν από τη καλή θέληση κι' ευαρέσκεια των αρχόντων διαχειριστών της εξουσίας που "όλα τ' έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά", με το λυκαυγές της δημιουργίας της Αστικής Τάξης των επαγγελματιών, εμπόρων, της διανόησης και των μικροϊδιοκτητών γης και μετρητών, δια την άσκηση, όποιου επιτηδεύματος, άρχισε να γίνεται λόγος και εν συνεχεία, να διεκδικείται η ελευθερία άσκησης και λειτουργίας των διάφορων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Από εκεί ξεκινούν οι αρχές του φιλελευθερισμού. Και βέβαια ήταν σπουδαίο επίτευγμα, για την περίοδο εκείνη.

Στην Ελλάδα οι φιλελεύθεροι ήταν εκείνοι που αντιπολιτεύονταν τους μοναρχικούς του Λαϊκού κόμματος. Οι της Ενώσεως Κέντρου. Ο φιλελευθερισμός διασύρθηκε, κακοποιήθηκε και τον απαξίωσαν οι ίδιοι οι εκφραστές του. Γιατί ξεπέρασαν σε αυθαιρεσίες, σε κοινωνικές, οικονομικές ανισότητες και διαφθορές τους μοναρχικούς.

Και σήμερα με τον δικομματισμό ΠΑΣΟΚ και Νου-Δου μας οδήγησαν στον γνωστό οδυνηρό προβληματισμό της υπερχρέωσης και του γενικού ξεπουλήματος. Μας περιμένουν πείνα, εξαθλίωση και ταπείνωση εθνική και ατομική, με θύματα το λαό και τη νεολαία μας.

Η λύση είναι η Αριστερά. Μια αναβαπτισμένη Αριστερά που θα εκφράζει τα λαϊκά όνειρα και τον πόθο, για γνήσια κι ακηδεμόνευτη λαϊκή κυριαρχία, αυτοδιοίκηση, με αιρετούς τοπικούς περιφερειακούς και κεντρικούς άρχοντες, άμεσα ανακλητούς, στην παραμικρή εκτροπή.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Μια πολύ σύντομη ιστορία της πολύπαθης χώρας μας

Μικρή μου δυναμική Αμαζόνα, στη θέση του διαγραφέντος λινγκ, υπήρχε μια ενημέρωση, ότι κάποιος ενοχλήθηκε. Στο επίμαχο λιγκ δήλωνα, ότι πέρα από την εκτίμησή μου στο πρόσωπο τ' Ανδρέα, περιέβαλα, με συμπάθεια, όλους τους συνομιλητές μου, ακόμη και τον Βασίλη που πάντα είναι επιθετικός κι' επιμένει ότι φταίει, γι' όλα η Αριστερά.

Ανδρέα από τα παιδικά χρόνια, ποτέ δεν προκαλούσα καυγάδες. Αντίθετα έκανα τον πυροσβέστη και δεν συνεχιζόταν, ο χαβαλές ή ο καυγάς. Ποτέ μου δεν έπαιξα ξύλο και πολλές φορές απέβαλα αδιόρθωτους κακότροπους και ζαβολιάρηδες από τα παιχνίδια και τη παρέα.

Στα εννέα μου χρόνια έσωσα το γάμο ενός πρωτεξάδελφου, που κινδύνεψε από κακό χειρισμό κι' ανόητες παρεμβάσεις των συμπεθέρων.

Στα χρόνια των παιδικών μου χρόνων, πρόεδρος, δάσκαλος, ιερέας κι αγροφύλακας, έλυναν παρόμοια προβλήματα. Όταν η αγία τετράς διαπίστωσε, ότ’ αποκατέστησα τις σχέσεις του ζεύγους και των γονιών τους, σχολίασαν "μπράβο στο Γιαννάκη, μας πέρασε τα γυαλιά".

Τέλος πάντων. Με παρέσυραν οι συνειρμοί. Πιστεύω ότι οι διαφωνίες, όταν είναι καλόπιστες, στις περισσότερες περιπτώσεις ενώνουν. Είμαι κατά της ασυνεννοησίας που μας δέρνει, της μισαλλοδοξίας, των διχαστών, των αεριτσήδων κομματόσκυλων, των πολιτικών που μας ξεπουλούν και των δανειστών καιροσκόπων που με τις υπερχρεώσεις και την απειλή της πτώχευσης, φίλτατε Μάικ, μας εξωθούν στην απόλυτη φτώχεια, την ατιμία της συνειδητής εξαθλίωσης και την διαρπαγή του Δημόσιου πλούτου.

Και αν δεν επαρκέσει η ρευστοποίηση των δημόσιων κτιρίων, των επιχειρήσεων των ΔΕΚΟ κλπ, τότε θα μας φάνε τ’ όποια κοιτάσματα, νησιά κλπ, με διαδικασίες εφαρμογής του Αγγλικού Δικαίου. Αλλά οι μικρομεσαίοι καιροσκόποι θα φάνε και τις ιδιοκτησίες των ελλήνων νοικοκυριών που από απόγνωση επιβίωσης, θα εκποιήσουν όσο, όσο.

Θυμηθείτε τους μαυραγορίτες στα χρόνια της κατοχής. Αισχροκέρδισαν ανελέητα. Ξεπουλήθηκαν κτήματα, σπίτια κι άλλες οικοσκευές-χρυσαφικά, γι’ ελάχιστες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης. Για του λόγου τ’ αληθές, σας δηλώνω, ότι το χειμώνα του 41-42, μόνο στην Αθήνα πέθαναν γύρω στα 300.000 γυναικόπαιδα.

Και αυτό έγινε, όχι μόνον από τους λήσταρχους εισβολείς, αλλά και από το εμπάργκο τροφίμων που επέβαλαν, μ’ αφορμή τους τριπλούς κατακτητές, οι σύμμαχοί μας Άγγλοι, για τους οποίους οι έλληνες προστάτευαν, με κίνδυνο της ζωής τους, αποκρύπτοντας άγγλους κι’ αυστραλούς, εγκλωβισμένους στην Ελλάδα. Για να πάρετε μια ιδέα το τι γινόταν, στα πέτρινα εκείνα χρόνια σας αναφέρω το παρακάτω περιστατικό.

Τον Οκτώβριο του 41, μηχανοκίνητη γερμανική επιμελητεία τροφίμων, πυροβόλησε, ζεμένο βόδι και τραυμάτισε, θανάσιμα τον δεκαεπταετή ζευγίτη, αδελφό μου, γιατί προσπάθησε να σώσει τ’ άτυχο τετράποδο, τη στιγμή που είδε να πέφτει σφαδάζοντας, ο αγαπημένος του σύντροφος, ο Μελίσσης. Είχε χρώμα μελισσί, ήταν ένα νεότατο πελώριο και πανέμορφο τετράποδο, άδολος κι’ αγόγγυστος δουλευτής. Έκανε δέκα μήνες να θεραπευτεί και το Μάρτιο του 43 εντάχθηκε στον ΕΛΛΑΣ.

Μετά την απελευθέρωση και τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ, το 46, όταν κατέβηκε στην Ελασσόνα, για να δηλώσει την πρόθεσή του να καταταγεί στον εθνικό στρατό, με δέκα οκτώ παιδικούς του φίλους, επειδή κακοποιήθηκαν του θανατά από τοπικά Σουρλικά αποβράσματα ταγμασφαλιτών, οργανωμένα από τους Άγγλους, τέως συμμάχους, των ΕΛΑσιτών, εν’ ονόματι του αντικομμουνιστικού κινδύνου και υπέρ της επανόδου του βασιλιά Γεωργίου.

Με δυσκολία κατάφεραν, να διασωθούν από βέβαιο θάνατο, παρά το γεγονός, ότι βοηθήθηκαν από μετριοπαθείς συγχωριανούς-συγγενείς, υποστηρικτές της επικυριαρχίας των άγγλων «προστατών».
Αυτά τα ξεγραμμένα νεοπουλόπουλα, ενώ πήγαν να καταταχθούν στον Εθνικό στρατό, κατατάχθηκαν τον Φεβρουάριο του 47, στον Δ.Σ.Ε. Επακολούθησαν εκατέρωθεν, τ’ εξοντωτικά δεινά του εμφύλιου, η ήττα του Δ.Σ του 49, η προσφυγιά προς τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού και οι κάθε είδους διώξεων των εαμοελασιτών, όπως κακοποιήσεις, συλλήψεις, εξορίες στα εξοντωτήρια των άνυδρων νησιών και οι καταδίκες από ειδικά στρατοδικεία σε θάνατο. Έφτανε να κατηγορηθείς ως κομμουνιστής, για να σ’ εκτελέσουν. 


Από τους δέκα οκτώ απέμειναν στη ζωή δύο. Ο ένας ήταν ο αδελφός μου, ο οποίος το 1978 επαναπατρίσθηκε και το ογδόντα ένα απεβίωσε.

Έκτοτε οι μεν ηττημένοι έχασαν τ’ αυγά και τα πασχάλια τους, διχάστηκαν, τρέχουν και δεν προλαβαίνουν, οι δε νικητές, ποτέ δεν νοιάστηκαν για το λαό και τη χώρα, μ’ αποτέλεσμα, από το κακό μας οδήγησαν στα χειρότερα. Και ο Ελληνικός λαός διχασμένος, έχασε κάθε ελπίδα, να δει τα χελιδόνια της πολυπόθητης Άνοιξης. Μπορείτε, να μου πείτε, αγαπημένοι μου συνομιλητές, τι ρόλο βαράμε; Οι απερχόμενοι φάγαμε τα ψωμιά μας. Οι νέοι, τι μέλλον έχετε; Και τι κάνετε, θερίζοντας φρούδες ελπίδες και αναμένοντας κανένα θαύμα του Αόρατου Χεριού του Άταμ Σμίθ; Έχετε τρεις επιλογές.

Τον καπιταλισμό που είναι ο πιο ένοχος, γιατί τους έχοντες και κατέχοντες τους κάνει ακόμη πλουσιότερους. Το καθεστώς ευνοεί την πλουτοκρατία, το 0,02%.

Τον Σοσιαλισμό που θεωρείται το δικαιότερο σύστημα. Ο κάθε εργαζόμενος αμείβεται, ανάλογα με τη συμβολή του στη παραγωγική διαδικασία.

Και τον κομμουνισμό που θεωρείται το κοινωνικότερο σύστημα, γιατί ο κάθ’ εργαζόμενος παίρνει από το καθαρό εθνικό προϊόν, ανάλογα με τις οικογενειακές του ανάγκες. Φυσικά αυτές οι επιλογές είναι μόνο θεωρητικές, γιατί στην πράξει, γίνονται ένα χαρμάνι πολλών συνδιασμών. Άλλο το τί δηλώνουμε και άλλο πως συμπεριφερόμαστε. Είδα καπιταλιστές να είναι ικανοποιούν τους εργγαζόμενους πιο απλόχερα από σισιαλιστές εργοδότες και κομμουνιστές εργοδότες να είναι πιο σκληροί από το σκληρότερο καπιταλιστή.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μα γινουν σχολειά οι εκκλησίες

Ο Επικούρειος, Γιάννης Αναστασιάδης, η αφεντιά μου, πολιτικός και θρησκευτικός καταγγελτικός ιστορικός καταγραφέας, πιστεύει, ότι στη θέση "Ιερών" ναών, τεμενών και άλλων τόπων λατρείας, άλλων θρησκευτικών ομάδων, οφείλουμε να λειτουργήσουμε σχολεία, πέρα από τα υπάρχοντα, για την μόρφωση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Επίσης, να χρησιμοποιηθούν και, ως χώροι Γενικών Συνελεύσεων, για την επιμόρφωση των επαγγελματικών, κοινωνικών και καταναλωτικών αναγκών του λαού μας. Ας πάψουν, επιτέλους, να προσηλυτίζουν τον Έλληνα ενορίτη-συμπολίτη μας και να τον αποπροσανατολίζουν, σ' άσκοπες μεταφυσικές ομηρίες κι' ανωφελείς οικονομικές και χρονικές θυσίες, για την σωτηρία της αμαρτωλής, δήθεν, κι' "αθάνατης" ψυχής των αθώων αμνοεριφίων.

Για να μην καταργηθούν, εντελώς οι "σεπτοί πατέρες" της Εκκλησίας, όλων των βαθμών που μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος καλύπτεται από τη φορολόγηση του Έλληνα Πολίτη, προτείνουμε, να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους, υπέρ των πιστών ενοριτών τους, προσφέροντας πραγματικές ωφέλιμες υπηρεσίες, ως κοινωνικοί λειτουργοί.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Οι συνεχιστές τω ν κατοχικών ταγμασφαλιτών του Γιάννη Ράλλη

Φίλτατε Ανδρέα, η προηγούμενη αναφορά μου απευθυνόταν στον Άντυ Ζέρβα, κι όχι σ' εσένα. Εν πάσει περιπτώσει, όμως, δεν μπορούμε με ρητορικές ερωτήσεις, ν' απαιτεί λύσεις από την αριστερά, η παράταξη που κατασκευάζει τις κρίσεις.

Και στο

κάτω, κάτω της γραφής, δεν μπορείς να δώσεις λύσεις, χωρίς να σου δώσουν την εξουσία. Σου δηλώνω τη δική μου εκτίμηση. Αν η αριστερά στις πρόσφατες εκλογές έπαιρνε μια πλειοψηφία αυτοδύναμης κυβέρνησης, τα τσίνια του δυτικού οικονομικοκοινωνικού κατεστημένου, θ' αναγκάζονταν σε εντυπωσιακές παραχωρήσεις, υπέρ των καταδυναστευομένων λαϊκών τάξεων.
«Σε τεμάς τους γοροξεκούτηδες, όπως μας αποκαλούν κάποιοι από τους ομοϊδεάτες σου που λυσσασμένα κι ομαδικά μ’ επιτέθηκαν, ενώ μ’ ήξερες καλά ποίος είμαι, εν τουύτοις, όχι μόνον σιώπησες, αλλά τους σιγοντάρισες, κι’ από πάνω, δεν πιάνουν οι γνωστές γελοίες κινδυνολογίες πτωχεύσεων και τα πράσινα άλογα, γιατί η Ελλάδα της ισόβιας φτώχειας, εκτρέφει την Ελλάδα και την Διεθνή Μαφιόζικη Κομπανία των μεσαζόντων καιροσκόπων δανειστών.

Οι οποίοι παίρνοντας πίσω τις κατακτήσεις των λαϊκών διεκδικήσεων, έχουν ως τελικό πλάνο την αρπαγή του εθνικού πλούτου και τη λεηλασία της λαϊκής μικροϊδιωκτησίας, όπως έγινε στη κρίση του 1929 και στα χρόνια της τριπλής κατοχής.

Η δεξιά αστική παράταξη, όλως περιέργως, υποστηρίζει τα σχέδια της νεοναζί τωρινής καγκελάριου κ. Μέρκελ. Είναι συνεχιστές των ταγμασφαλιτών των κατοχικών κυβερνήσεων και κυρίως του Γιάννη Ράλλη, επί της Πρωθυπουργίας του οποίου, συστάθηκαν κι οργανώθηκαν τα τάγματα ασφαλείας, τ’ οποία συμπολέμησαν με τους Γερμανούς, ξεπερνώντας σ’ αγριότητα και τις ίδιες κατοχικές δυνάμεις, σε βάρος του λαού και του τόπου, ή αποτελεί τυχαία σύμπτωση; Ιδού η απορία.

Έλα παππού να σου δείξω τ' αμπολλοχώραφά σου


Καλό μου κορίτσι και τη μαύρη προπαγάνδα της παραπληροφόρησης και της ιστορικής διαστρέβλωσης, τον τόσο αντικομμουνισμό πού τα βάζεις;

Το εκλογικό τμήμα είναι πάντα πολωμένο και βαριά βαλαντωμένο. Ξεχνάμε, φαίνεται, την προπαγάνδα της κινδυνολογίας και τις διλημματικές παγιδεύσεις. Όπως: "Θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη, θα μας επαναφέρουν στη δραχμή και τότε, θα πάθουμε φοβερότερες συμφορές, απ' ό,τι θα μας προκαλέσουν οι όποιες θυσίες λιτότητας".

Ο κόσμος που υποστηρίζεις εφαρμόζει αυτό που εκφράζει η λαϊκή θυμοσοφία, "Φωνάζουν οι κλέφτες να τρομάξουν οι νοικοκύρηδες". Εσείς που τους ακολουθείτε πιστά, είστε δύο φορές θύματα της σίγουρης συμφοράς που υλοποιεί η κρούπα των μερκελικών μνημονιακών. Και στερείστε τη χαρά και την τιμή αυτών που αντιστέκονται και μάχονται τους αδίστακτους εθνικούς μειοδότες, υπέρ των γερμανικών συμφερόντων της νεοναζί Μέρκελ.

Μου δίνεις την εντύπωση ότι είσαι ένα σφυρηλατημένο γενιτσαράκι, στ’ αμόνι της πατριδοκαπηλίας που εφαρμόζουν με επιστημονικές δεξιοτεχνίες οι φαύλοι δράκοι του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Κρίμα, κατά το τί διαφέρεις από τα φανατισμένα παιδόπουλα της ΚΝΕ και της Χρυσής Αυγής;

Και σε παρακαλώ, σταμάτα να με τσιγκλίζεις, μειράκιο γλυκό, και να με χαρακτηρίζεις, αναχρονιστικό, κολλημένο στα εμφυλιοπολεμικά χρόνια των πέτρινων χρόνων, ότι σταμάτησαν οι εμφύλιοι στη χώρα μας κι άλλα πολλά τέτοια στρογγυλεμένα κι αυθαίρετα «θεωρήματα». Έλα παππού να σου δείξω τ’ αμπελοχώραφά σου.

Όπως σε συμβούλεψε κι η κοινή μας φίλη Μαριάννα, αφουγκράσου τους παππούδες, έστω και χωρίς να τους σέβεσαι, γιατί από τους γεροντότερους πολλά μπορεί να μάθει η νεολαία. Πρόσεχε μην εφαρμόζεις το πας μη ομοϊδεάτης, εχθρός. Αποτελεί μοιραίο ολίσθημα. Επισημαίνοντας τους πραγματικούς μας εχτρούς, μπορούμε να προστατευθούμε καλλίτερα.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Μεταμόρφωση Σωτήρος=Θέωση


Φίλε Γ. Χαραλαμπίδη, τίποτ' απ' αυτά που περιγράφεις δεν είναι υπαρκτό. Χριστός, μεταμόρφωση και προσέγγυση της Θέωσης, ύστερα από ισόβια διαδικασία, εξαντλητική νηστείας, γοερής προσευχής και βαθειάς  «Πίστης», με τη χάρη της Αγίας Τριάδος Θεού και τη διαμεσολάβηση του ενανθρωπίσαντος Ιησού Χριστού Θεού, μπορεί να φθάσουμε στη θέωση=μεταμόρφωση= με ταχύτητα φωτός c2 του εξαγνισμένου από την προπατορική αμαρτία σιωπηρού αμνού. (Από την Πατερική Διδασκαλία της Θέωσης του πατέρα Δαμασκηνού με τη συνδρομή του θεολόγου Γ. Μεταλληνού).

Συρραπτόμενα παραμύθια για έλεγχο κι εκμετάλλευση των αμνοεριφίων. Που εξασφαλίζουν ισόβια αυτοκρατορική ζωή χαρισάμενη στους Μητροπολίτες-Δεσπότες και αυξημένα εισοδήματα, πέρα από την σταθερή μισθοδοσία, στους ιερείς όλων των βαθμών.

Θα πρότεινα, μια και μισθοδοτείστε, σε βάρος του φοροδότη λαού μας, να μετατρέψετε τις εκκλησιές σε χώρους γενικών συνελεύσεων κι' επιμόρφωσης του ποιμνίου, για την επίλυση των προβλημάτων της παρούσας ζωής.

Προστατεύοντάς τους, από την άγρια εκμετάλλευση των ετσιθε-ληστών συσσωρευτών πλούτου στην παρούσα ζωή. Τότε θα είναι επάξιος ο μισθός σας υλικά και κοινωνικά. Αλλοιώς  θα σας καθίσουν στον πανάγιο λαιμό σας τα εισοδήματά σας, ως προϊόντα απάτης και διαρπαγής, αποκτηθέντα με την πώληση ανύπαρκτων μεταφυσικών προϊόντων.   

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τα κάθε λογής παπαγαλάκια.


Φίλε Ανδρέα. Μεροληπτείς, αναφέρσου και στους απέναντι της Αριστεράς, στη Δεξιά. Παρακαλώ έχε υπ όψη σου και τα παρακάτω: Συμφωνώ εν μέρει. Έχει τις τρομακτικές ευθύνες της και η Αριστερά. Αναλογίσου όμως και τις της Δεξιάς.

Κάποιοι θα μεγαλώσουν και θ' αναθεωρήσουν. Tώρα είναι μαντρωμένοι από το σύστημα και παπαγαλίζουν. Δεν αναφέρομαι σ' εσένα, αλλά σε κάποια μειράκια που υπερασαπίστηκες, πρόσφατα. Τί είδους φιλελευθερισμός υπάρχει, όταν μόνον οι ισχυροί κάνουν ό,τι θέλουν. Την αγορά και το δικαίωμα ζωής, ελέγχουν το χρεοπιστωτικό σύστημα των τραπεζιτών, τα μονοπώλια, τ' ολιγοπώλια, οι πολυεθνικές και γενικά οι καιροσκόποι, όποιου μεγέθους. Δεν παραλείπω και τα συνδικάτα.

Παίδες απελευθερωθείτε πρώτα από τις προκαταλήψεις και τις μονόπλευρες κοσμοαντιλήψεις και τα ξαναλέμε. Μου θυμίζετε τους νεολαίους του ΚΚΕ που προωθούν τον ριζοσπάστη. Καμώνονται, ότι τα ξέρουν όλα και δύσκολα αποχωρούν, αν δεν πωλήσουν τα κηρύγματα των στελεχών του «Αλάθητου» ΚΚΕ.

Η νεοκλασική οικονομολόγος Τζόαν Ρόμπινσον της εφηρμοσμένης οικονομίας, αναφέρει και μια κατηγορία μαντρωμένων ώριμων επιστημόνων, λόγω συναισθηματικής αποδοχής κι΄ εσφαλμένων ακόμη θέσεων προς τους μέντορές τους του Ακαδημαϊκού Κατεστημένου.

Για λογαριάστε και όλους εκείνους τους ακριβοπληρωμένους κάθε μεγέθους φορείς των ΜΜΕ, πολιτικούς και άλλους «ειδικούς συμβούλους» που εξωραΐζουν τους παράδεισους του καπιταλισμού.

Και υπάρχουν τα μυριάδες ανεύθυνα πρώιμα ζωντανά κι' αυτοεπιστρατευμένα παιδόπουλα που έχουν απαντήσεις και λύσεις, σ' όλα τα σύγχρονα προβλήματα.

Αλήθεια, εσείς ξεπεταρούδια μου σε ποιά κατηγορία ανήκετε; Και δεν αναφέρομαι μόνον στην κομματικοποιημένη νεολαία, αλλά και στους μισαλλόδοξους ενήλικες, όποιας δογματικής ομηρίας ή σκοπιμότητας.