Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τ' αλάθητο του ΚΚΕ

Τ' αλάθητο του ΚΚΕ τ' οδήγησε στο 5,5% των ψήφων του Ελληνικού λαού. Έχει απομονωθεί από τον ήρρωα αγωνιζόμενο λαό μας.

Συνεχίζει τ' απαράδεκτα λάθη του. Ζητά να διορθώσει ο λαός την ψήφο του Είναι λάθος σύνθημα. Που σημαίνει λάθος εκτιμήσεις, γύρω από το τί θέλει η λαϊκή θυμοσοφία. Δεν αφωγκράζεται, δεν βλέπει και δεν ακούει την απόγνωση του λαού.

Το μεγαλύτερο λάθος του ήταν που παρέδωσε τους οποδούς νικητές το 45 στο έλεος των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών και μάλιστα των ατιμώρητων δοσίλογων-ταγματασφαλιτών. Ακολούθησε μια σειρά λαθεμένων και προγραμματισμένων αντισυντροφικών συμπεριφορών. Δεν απολογήθηκε για τα πεπραγμένα της εμφυλιοπολεμικής περιόδου 42-49.

Μ' αποτέλεσμα τον οριστικό κι' αθεράπευτο διχασμό. Που αποτρέπει τη μόνη θεραπευτική αγωγή πραγμάτωσης των κεντρικών επιδιώξεων του λαϊκού κινήματος, για λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με τη Δημιουργία Ενιαίου Αγωνιστικού Μετώπου των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς.

Σε τέσσερες παραγράφους όλη η τραγωδία και τ' αδιέξοδα του καταδυναστευόμενου δημοκρατικού λαού και της Ελλάδας της ελπίδας και των προσδοκιών, Προοπτική ανάσας στις μελλούμενες γενιές.

Μήπως πρέπει να ξεπερασθεί η ολέθρια αντισυντροφική εσωστρέφεια των αδικαιολόγητων εριστικών αντιπαραθέσεων; Μας λέει τίποτα ο επταπλασιασμός των ποσοστών του Σύριζα;

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο Πυθαγόρας και οι πολιτικές μας ηγεσίες από το 1821, μέχρι και σήμερα.



Ξέρεις ότι ο μέγας φυσικομαθηματικός-γεωμέτρης-αστρονόμος-πολιτικός και θρησκευτικός ηγέτης των Κρωτονιατών Πυθαγόρας ήταν αρχιερέας του Ορφισμού και άρχοντας των Αριστοκρατών, θανάσιμος αντίπαλος της Δημοκρατικής Σύβαρης.

Την οποία ισοπέδωσε με φράγμα επί του παρακείμενου Κάθυ ποταμού, αφού προηγουμένως, με συνωμοσία ομοϊδεατών του Συβαριτών, εισέβαλαν αιφνιδιαστικά το 510 π. Χ και κατάσφαξαν πλέον των 400.000 κατοίκων, σχεδόν το 60% του πληθυσμού της πλουσιότερης πόλης της κάτω Ιταλίας, που φημιζόταν, ως μεγάλο εμπορικό κέντρο και ευπορότατη περιοχή που ποτιζόταν από τους δύο ποταμούς του Σύβαρη και του Κάθυ.

Η βάρβαρη σκληρότητα κι' η μισαλλοδοξία ήταν τόσο μεγάλες, ώστε οι βάνδαλοι δεν εφείσθησαν τη ζωή ούτε των ομοφρονούντων Αριστοκρατών Συβαριτών.

Η κατασφαγή αυτή προκάλεσε την μήνιν ολόκληρου του Ελληνισμού και επέσυρε την αρά θεών και ανθρώπων.

Τέλος η τιμωρία των Κρωτονιατών άργησε να επέλθει κατά 70 σχεδόν χρόνια, το 470 π. Χ, στην οποία τιμωρία συμμετείχε και η Αθήνα του Περικλέους. Μετά την πτώση των πολεμόχαρων Πυθαγόρειων ξανά κτίσθηκε η Σύβαρη.

Όπως διαπιστώνεται, η διχαστική εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία αποκτηνώνει και επιστημονικές προσωπικότητες, όπως η του Πυθαγόρα. Πόσο μάλλον των επίορκων πολιτικών μας ηγετών που δεν αξίζουν ούτε για φτύσιμο.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Οι Παπαντρέου και τα’ άλλα πολιτικά Τζάκια



Και οι τρεις της οικογένειας Πρωθυπουργών εθνομειοδότησαν. Ο παππούς Γεώργιος παλινόρθωσε τη βασιλεία και έθεσε την Ελλάδα υπό Αγγλοαμερικάνικη σκληρή κηδεμονία. Καταδίκασε το λαϊκό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα και συνυπεύθυνος του εμφύλιου με τις ολέθριες συνέπειές του


Ο υιός Ανδρέας, όταν η κεντροδεξιά έφαγε τα ψωμιά της και πήρε την κάτω βόλτα, ήρθε με τη μάσκα του ψευτοσοσιαλιστή κι εγκλώβισε ακόμη και την αριστερά που έπασχε από την ανίατο νόσο του αυτοκατακερματισμού της.



Κι’ ο εγγονός Γεώργιος, τρίτος και χειρότερος, στήριξε την υπερχρέωση και τους διεθνείς τοκογλύφους, να πάρουν πίσω τ' αμαρτωλά δάνεια που φαγώθηκαν, χωρίς ίχνος ανάπτυξης και υποθήκευσε την εθνική μας κυριαρχία-εθνικό πλούτο εδάφους, υπεδάφους θαλάσσης κι αέρα, για τη σωτηρία της Ελλάδας βεβαίως-βεβαίως.  


Οι παραπάνω αυτόκλητοι «εθνοσωτήρες» κι' άλλα τζάκια πολιτικών της χώρας είναι επικίνδυνοι και συνειδητοί απάτριδες.



Ο Σύριζα κι' Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν τη δέσμευση να τους επισημάνουν, να τους καταγγείλουν, να πάρουν πίσω τα κλεμμένα και να του φυλακίσουν. Αν δεν το κάνουν το συντομότερο, δικαιώνουν τον φίλο μας Χάρη Βεραμόν, ότι είναι συνένοχοι, αλληλοκαλύπτονται, απολαμβάνοντας τα βουλευτικά τους προνόμια και εις υγείαν του αφελούς, ασύνετου  διχασμένου λαού.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο Επαναπατρισμός των εξόριστων Χελιδονιών


Δεν είναι δυνατό, ν' απελευθερωθεί ο λαός μας από τα πολλαπλά κι' οδυνηρά δεσμά υποτέλειας κι' άγριας εκμετάλλευσης που επιβάλλουν η μεγάλη απάτη της σωτηρολογίας της Εκκλησίας και το αδηφάγο καπιταλιστικό καθεστώς της πολιτείας.

Στους σιωπηρούς ποιμνιοποιημένος αμνούς και τους μισαλλόδοξους οπαδούς πρέπει να πούμε την αλήθεια. Και αυτό πρέπει να γίνει από μια γνήσια Κοινωνική και Δημοκρατική Πολιτεία.

Για τους πρώτους, ότι δεν υπάρχουν επουράνιοι παράδεισοι. Ότι η γη είναι ο πραγματικός παράδεισος κι' έχουν αναφαίρετο το δικαίωμα, να τον χαρούν και να τον απολαύσουν.

Και στους δεύτερους, ότι η μισαλλοδοξία, κι' όποια μορφή ρατσισμού, αποτελούν πηγές διχαστικών και πολεμικών συγκρούσεων που στηρίζουν και διαιωνίζουν την κατάπτυστη δουλεία, την εξαθλίωση και την εξαχρείωση του λαού μας.

Για να σωθεί η χώρα και ο άμοιρος λαός μας, χρειαζόμαστε ενωμένες τις κοινοβουλευτικές δημοκρατικές κι’ ανθρωποκεντρικές δυνάμεις.

Κάτω από την αδήριτη αυτή συνταγή, ο γράφων δεν μπορεί να κατανοήσει την παρουσία ενός δογματικού κι’ «αλάθητου» κκε κι ένα Δημάρ, δεκανίκι της δεξιάς.

Αφού, μ’ ένα Ενιαίο Παλλαϊκό Φιλολαϊκό Μέτωπο, σήμερα μπορούσαν αυτοδύναμα να μας φέρουν τα καταδιωγμένα και μόνιμα εξορισμένα χελιδόνια στη χιλιοπροδομένη Ελλάδα.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στόχοι των αντιπολιτευομένων Σύριζα κλπ

Τα δίκια δικά σου. Άκου Παπαδημούλη, τώρα και μια χαζή πρόταση: 

Περιορίστε λάθη, παραλήψεις και προκλήσεις. Σταθείτε δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας. Και κάντε αυστηρή και έντιμη κριτική, αναγνωρίζοντας, όποια σωστά της τριαδικής συμπολίτευσης.

Η κομπανία θα εκτεθεί, γιατί τ' αχόρταγα αφεντικά, ντόπια και ξένα, θα περιοριστούν σε σ’ ασήμαντες παραχωρήσεις. Συνεχίστε το σάλπισμα της ενωτικής συσπείρωσης. Έχει καταδειχθεί, ότι ο λαός έκανε εντυπωσιακή ιστορική στροφή προς την αριστερά. Οι ψήφοι των αριστερών κομμάτων, αθροιστικά, ξεπέρασαν το 40% του Εκλογικού Σώματος.
Ας όψονται Δημάρ και κκε. Θα είχαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς.

Απαλλάξτε τα πρωτογενή προϊόντα, από την αρπακτική βουλιμία των μεσαζόντων, οδηγώντας τους αγροτοκτηνοτρόφους στην καθετοποίηση της πρωτογενούς τους παραγωγής. Χαλάστε κόσμο για την όποια μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, στηρίξτε τα εισοδήματά τους και συντελέστε στην καταπολέμηση της ανεργίας, ουσιαστικά και μέσα από την δριμύτατη αντιπολιτευτική παρέμβαση. Επιμένετε στην κατάργηση των μνημονίων.

Προτείνετε την ανάγκη έκδοσης εθνικού νομίσματος εσωτερικής συναλλακτικής χρήσης. Στηρίξτε την εγχώρια παραγωγή με δάνεια άτοκα διετούς επιστροφής στα ταμεία του κράτους. Απ' αυτά πληρώνετε τους μισθούς και τις συντάξεις, σ' επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Έτσι θα στερηθούμε από τα ξένα προϊόντα και θα ταλαιπωρηθούμε κάποια χρόνια, αλλά θα γλυτώσουμε από τις βδέλλες, τα τσιμπούρια και τ' άλλα τρωκτικά, οριστικά κι' αμετάκλητα. Ξεκαθαρίστε τους κινδύνους, τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της Νέας Γενιάς και υπερασπιστείτε τα, τολμηρά κι' ανυποχώρητα.

Μας διαφεύγει η πραγματικότητα. Δεν βλέπουμε, δεν ακούμε



Εκείνο που βροντοφωνάζει και δεν θέμε ν' ακούσουμε και να δούμε, όμηροι και παθιασμένοι από την βασανιστική διχαστική εσωστρέφεια, είναι το αναπάντεχο πολιτικό γεγονός, ότι οι ψήφοι της Αριστεράς, όλων των κομματικών κάστρων της, πλησίασαν για πρώτη φορά συνολικά περίπου το 40% των ψήφων του Εκλογικού Σώματος, στις πρόσφατες εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Και αυτό μας λέει, ότι, εάν κατεβαίναμε συσπειρωμένοι σ' ένα Ενιαίο Δημοκρατικό Μέτωπο, θα κερδίζαμε 170 έδρες. Γιατί δεν το επιχειρήσαμε; Γιατί ξεχάσαμε την ΕΔΑ του αείμνηστου λαϊκού αγωνιστή και σπουδαίου πολιτικού Γιάννη Πασσαλίδη;

Είμαι 77 χρόνων. Μια ζωή περίμενα, να δω τα νικηφόρα χελιδόνια του αγωνιζόμενου λαού μας. Και φεύγω από τη ζωή απελπισμένος και πικραμένος όχι από την αντιλαϊκή Δεξιά. Αυτή κάνει τη δουλειά της. Αλλά από την αδυναμία επικοινωνιακής ενεργοποίησης και συστράτευσης των αριστερών δυνάμεων της χώρας.

Το χρωστάμε στ' ηρωικά θύματα των μαχητών συναγωνιστών που πέρασαν από φωτιά και σίδερο, σ' εμάς τους ίδιους και τις επόμενες γενεές.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τί μέλει γενέσθαι;


Και συμπληρώνω, ότι σύμπας ο ελληνικός λαός να απαιτήσουν στη διαπασών τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο που πήραν οι Γερμανοί. Να ξεκουφάνουμε τους λαούς όλου του κόσμου, για τα δίκαια της χώρας μας, και τα κακουργήματα που υποστήκαμε από τους γερμαναράδες.

Στο βλέμμα του Σόιμλερ διακρίνεται έντονο το μίσος ενάντια στους Έλληνες. Γιατί οι Έλληνες αντιστάθηκαν γενναία στην εισβολή των Ναζί το 41 στη χώρα μας και υπέστησαν απανωτά σαμποτάζ κι’ απώλειες από τα κέραια κτυπήματα των αντιστασιακών δυνάμεων της χώρας μας.

Δεύτερο που προτείνω είναι μια καθολική αποχή από τα πολυκαταστήματα των γερμανικών Λίτλ και άλλων εταιριών τους στην χώρα μας.

Μας κατέκαψαν 1500 χωριά, βύθισαν στην μαύρη απελπισία και το λιμό τους άμαχους συμπολίτες μας με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το θάνατο 300.000 και άνω γυναικόπαιδων.

Εκτέλεσαν με ακατανόμαστες σατανικές μεθόδους, άνω των 70.000 αμάχους όλων των ηλικιών και φύλων, για αντίποινα. Σ’ αυτά τα μακάβρια μακελλαρίσματα, συμμετείχαν και έλληνες γερμανοντυμένοι που με την σκληρότητά τους, έκοψαν και κόβουν ακόμα και τώρα με την ανιστόρησή τους την ανθρώπινη ανάσα.


Προκάλεσαν συνολικές ζημιές κόστους άνω των 800 δις με τους τόκους μαζί. Και συνεχίζουν ατιμώρητα, να εξαθλιώνουν το λαό μας. Αυτά πρέπει να τα αποσπάσουμε με νύχια και με δόντια. Γιατί αυτοί πάνε να εφαρμόσουν το λαοσοφικό απόφθεγμα "Μάς χρώσταγν, μας πήραν και το βόδι¨" Προσπαθούν να μας αφανίσουν. Αν έχει κάποιος αντίρρηση, ας μας το δηλώσει, μπας και τους αδικούμε.

Δυστυχώς, λόγω υποτέλειάς μας στον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό, οι πολιτικές ηγεσίες στη χώρα μας, όχι μόνο δεν διεκδίκησαν τις παραπάνω δίκαιες απαιτήσεις, αλλά επί πλέον ξεπούλησαν σε γερμανικές εταιρίες, αντί πινακίου φακής, τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ κι' άλλες στρατηγικές επιχειρήσεις. Είναι πασίγνωστες οι μαμουνιές της Ζήμενς με χρηματιζόμενους Τσοχατζοπουλέους και Σία, με τα γερμένα υποβρύχια και των εκατοντάδων εκατομμυρίων λαδώματα.


Τι μέλει γενέσθαι; Να τους μαυρίσουμε καταρχήν και εν συνεχεία να τους επισημάνουμε, να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα και να τους καταδικάσουμε ισοβίως, να καθαρίσουν την ρύπανση και την μπόχα, υλική και ηθική, μ’ ένα μισθό μηνιαίο των 500 ευρώ. Να μάθουν τι εστί βερίκοκο. Οι ανελέητοι κι' αμετανόητοι φαύλοι

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Συνταγή να σώσουμε και να σωθούμε

Αλιμπερτούλα μου σε ποίους φιλόσοφους μαθήτευσες; Μου φαίνεται έχουμε τους ίδιους μέντορες.

Ένα πραγματικό παράδεισο, όπως είναι ο γαλάζιος πλανήτης μας με 6,5 δισεκατομύρια ανθρώπους αληθινούς αγγέλους, τον μετέτρεψαν οι ανελέητοι φαύλοι σε μόνιμο κρανιότοπο.

Θέλει δουλειά πολλή η δική μας η φυλή. Για να σωθεί από την ντροπή την μόνιμη ομηρία και το αίσχος. Κι' αυτό θα γίνει όταν αποφασισμένοι να τιμωρήσουμε τους υπαίτιους του κάθε μας κακού, κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι, ώσπου να γίνουμε μιλιούνια.

Αφυπνίζεται ο κόσμος, γιατί προκλητικά επιμένουν στην καταστολή και το βιασμό της πολύτιμης ζωής μας. Και μηχανεύονται χιλιάδες τρόπους. Θα πρέπει να πάρουμε πίσω τ ’ αρπαγμένα, να τους τιμωρήσουμε και να τους υποχρεώσουμε να ξεβρωμίσουν την γειτονιά, τις παραλίες κι' όλον τον πλανήτη, από τη την μπόχα και τη συμφορά που έσπειραν, πληρώνοντας τους 500 ευρώ μηνιαίως, ισοβίως.

Ας απελευθερώσουμε τα ποίμνια από την αναζήτηση ψεύτικων κι’ ανύπαρκτων μεταφυσικών άυλων πνευματικών οντοτήτων και επ’ ουράνιων παραδείσων. Ας αφυπνίσουμε τα φανατισμένα παιδιά μας από τα νύχια των διχαστών όποιων κομματικών μισαλλόδοξων δογματισμών. Μ' αυτές τις συνταγές μπορούμε να σώσουμε και να σωθούμε οριστικά κι’ αμετάκλητα.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

"Είστε η ελπίδα, η προσμονή, ξεθώριασ’ η υπομονή"

 Πολλές πράξεις και παραλείψεις εγκληματικές χρεώθηκε το ΚΚΕ, γιατί δεν ενήργησε ως Ελληνικό κόμμα, αλλά ως κόμμα της ιδεολογικής του πατρίδας. Που είχαν ως αποτέλεσμα, την μή αξιοποίηση της Νίκης, υπέρ των δημοκρατικών δυνάμεων, κατά
των τριών δυνάμεων κατοχής από το 41 έως τον Οκτώβριο του 45, την πλήρη κατάρρευση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και την εξόντωση των μαχητών του ΕΛΑΣ και των οπαδών του.

Όφειλε το ΚΚΕ να ριχτεί πρώτο και καλλίτερο στην προσπάθεια, να συνενώσει, όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, σ' ένα Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, αλλά ούτε την επιχειρεί, ούτε συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή που την προωθεί ο Σύριζα.

Επιμένει στ' ιδεολογικό του ΑΛΑΘΗΤΟ πεισματικά. Και καλεί τους αριστερούς να διορθώσουν την ψήφο τους. Άκουσον, άκουσον!!

Οι αλάθητοι κάνουν τραγικό ιστορικό λάθος. Γιατί, αντίθετα, ο λαός περίμενε, με προσμονή και λαχτάρα, 60 ολόκληρα χρόνια, να βγει από τη μοιραία πλάνη του. Εξαντλήθηκε η υπομονή του και στηρίζει τον Σύριζα, ο οποίος ακροάστηκε τον διακαή πόθο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης του Ελληνικού λαού και τον οδηγεί απτόητα και θαρραλέα, στον ανήφορο σκληρών αγώνων, για να διεκδικήσει και ν’ αποσπάσει, όλα εκείνα που του αρπάζουν οι ανελέητοι φαύλοι.

Και ο Φώτης Κουβέλης, αντί να επιμένει γι’ ένα αρραγές Παλλαϊκό Μέτωπο, εξαντλώντας κάθε προσπάθεια να πείσει και το ΚΚΕ, αποδυνάμωσε το κάστρο των συνιστωσών δυνάμεων της Αριστεράς, προ διετίας, και δημιούργησε ξεχωριστό καπετανάτο, την ΔΗΑΡ. Φώτη ήσουνα ανώτατο ηγετικό στέλεχος του Συνασπισμού. Ποια μύγα σε κέντρισε, εσένα και τ’ άλλα αξιόλογα κι’ αξιόμαχα στελέχη;

Η διχαστική εσωστρέφεια σας οδήγησε σ’ ενέργειες ζημιογόνες για το παλλαϊκό αμεσοδημοκρατικό κίνημα κι’ ευνόησε τα δύο αστικά κόμματα που υπερασπίζονται την ασύδοτη καιροσκοπική λωποδυσία.

Σταματήστε την διχαστική κατρακύλα της ασυνεννοησίας. Δέστε τι κάνουν Σαμαράς, Ντόρα, Ψωμιάδης και Σια. Ετοιμάζουν τη συσπείρωση της Κεντροδεξιάς.

Εσείς που στη συνείδηση του πονεμένου και καταφρονημένου λαού μας εκφράζετε τον σωτήρα Προμηθέα, τι στο διάβολο παθαίνετε; Συνέλθετε κι’ ανασυγκροτηθείτε. Έχετε υποχρέωση, μην το λησμονείτε. Είστε η ελπίδα, η προσμονή, ξεθώριασ’ η υπομονή.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τί μας επιφυλάσσει το μέλλον


Θα ήθελα τα τρία κόμματα του Τσίπρα, του Καμμένου και του Μιχαλολιάκου, ν' αφήσουν τα κομματικά και να επανιδρύσουν ένα σύγχρονο και δυνατό ελληνικό κράτος δικαίου, ίσων ευκαιριών, ισοδικίας, ίσων δικαιωμάτων κι' υποχρεώσεων που θ' απαλλάξουν τον λαό από όποια δεσμά, εξαρτήσεις κι' εκμεταλλεύσεις ντόπιων και ξένων αεριτζήδων, να ψάξουν τους ενόχους της ασυδοσίας και της διαρπαγής, να πάρουν πίσω τα κλεμμένα και τους, όποιους εχτρούς κακοποιητές των ελλήνων, να τους τιμωρήσουν, αναγκάζοντάς τους να μας καθαρίζουν τις πόλεις, την ύπαιθρο και τις παραλίες, μένα μισθό 500 ευρώ το μήνα, ισοβίως. Να γευτούν τι εστί βερίκοκο.

Θα ήθελα ακόμη, η Χρυσή Αυγή, ν’ αυτοδικαιωθεί στον ισχυρισμό της, ότι μπήκε στη Βουλή, για να διδάξει άψογη συμπεριφορά, πέρα από την έντιμη και φωτισμένη διαχείριση των κοινών, στους βουλευτές που απαξιώθηκαν, ομολογουμένως, στην συνείδηση του Ελληνικού Εκλογικού Σώματος, γιατί άλλοι έκλεψαν κι άλλοι ανέχθηκαν και σιώπησαν.

Ενώ τους σεβόμουνα και τους αναγνώριζα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, απογοητεύτηκα από τις βίαιες πράξεις αυτοδικίας του Ηλία. Αναγνωρίζω, ότι άλληλο προκλήθηκαν έντονα.

Από εδώ και πέρα οι Χρυσαυγίτες, θα πρέπει ν' αντιμετωπίζουν ψύχραιμα τους συν ομιλητές τους κι' αντί να εκτίθενται, ας τους αφήσουν ν’ εκτίθενται εκείνοι. Τότε θα τους αγαπήσει ο κόσμος του μόχθου και της βιοπάλης.

Πρέπει να παρατηρήσω ακόμη, ότι αιωρείται έντονο νέφος μισαλλοδοξίας, ανάμεσα στα κόμματα και προπάντων ανάμεσα στ' ακραία και χάνω κάθε ελπίδα ότι θα επιτευχθεί ιστορικός συμβιβασμός ανάμεσα στον διχασμένο και ποιμνιοποιημένο λαό μας, και θα χρειασθούμε μεγάλη προσπάθεια να δούμε χελιδόνια σ' αυτόν τον τόπο.

Ωστόσο πρέπει να επιμείνουμε και να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, να συμφιλιώσουμε τους Έλληνες συμπολίτες μας, αλλιώς η ανηφόρα θ’ είναι ατέλειωτη και θ’ ακολουθήσουν χρόνια μεσαιωνικά, σκοτεινά και φαύλα.

Αποδοκιμάζω κάθε έντονη κι' επιθετική αντιπαράθεση, γιατί δείχνει κάκιστο επίπεδο επικοινωνίας, συναντίληψης και συμπαραγωγικής σύνθεσης.

Κλείνω πολλές φορές TVσταθμούς, όταν οι συνομιλητές του Κοινοβουλίου μας, αντί να συνταχθούν στην αναζήτηση λύσεων καυτών προβλημάτων, και μάλιστα στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος μας, συνεχίζουν, αγνοώντας παντελώς το εθνικό τους καθήκον και την αποστολή τους, να πετροβολούνται, με σκοπό να μας ξανά γελάσουν.

Άιντε να δούμε τί θα πράξουν αυτοί που συμπαθείς κι’ ελπίζεις, καλέ μου φίλε.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αιχμηρά μονοπάτια κι έντονοι προβληματισμοί



Ζητώ από τους συνομιλητές μου στο Facebok και τ’ άλλα φόρουμ επικοινωνίας, να με σχολιάσετε στις παρακάτω εξομολογήσεις μου:

1.Έπαψα να είμαι σιωπηρός αμνός από την τρίτη Γυμνασίου το1962. Δεν πιστεύω σε αόρατες υπερφυσικές οντότητες. Ο πραγματικός και ομορφότερος παράδεισος είναι  ο πλανήτης γή.

Δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή, ανάσταση νεκρών κι' αθανασία ψυχής. Πάψτε να μας παραμυθιάζεται. Προστατέψτε τους πιστούς στη παρούσα ζωή, από την όποια εκμετάλλευση και την κοινωνική πολιτική κι’ οικονομική εξαθλίωση.

Όσο θα προβάλλετε τον ανύπαρκτο ουράνιο παράδεισο ο άνθρωπος δεν θα νοιάζεται για την προστασία του περιβάλλοντος και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, σε μια βελτιωμένων όρων ζωή.

2.Επίσης δεν μπορώ ν’ αποδεχθώ και να υπομείνω τις υποκρισίες και τις ψεύτικες υποσχέσεις περί φιλελευθερισμού κι’ αστικού καπιταλιστικού παραδείσου. Έχει καταρρεύσει κι απαξιώθηκε πανηγυρικά. Τα έργα κι’ οι ημέρες των αδίστακτων κι ανελεών ετσιθελιστών, μας έφεραν στο ολέθριο τσουνάμι των ύπουλων υπερχρεώσεων, με στόχο το γενικό ξεπούλημα της πατριωτικής συνείδησης κι’ αξιοπρέπειας, της εθνικής μας κυριαρχίας και του δημόσιου κι’ ιδιωτικού πλούτου, αντί πινακίου φακής.  

3.Και κάτι άλλο πολύ τραγικό. Το ΚΚΕ έδιωξε τα χελιδόνια οριστικά κι αμετάκλητα. Κι’ αυτό τεκμηριώνεται, από τα παρακάτω αμείλικτα ερωτήματα που στηρίζονται σε λογικούς κι’ ιστορικώς αποδεδειγμένους λόγους:

Γιατί το ΚΚΕ δεν αποδέχεται το Ενιαίο Μέτωπο που Σαλπίζει ο Σύριζα; Γιατί καμώνεται ότι έχει το αλάθητο;

Για την κοσμοχαλασιά και τον κατακερματισμό της Ευρύτερης Αριστεράς που υπέστη το εθνικοαπελευθερωτικό λαϊκό κίνημα, ποίος ευθύνεται;

Για τις τρεις κατάπτυστες συμφωνίες του Λιβάνου, της Καζέρτας και της Βάρκιζας, ποίος ευθύνεται;

Για την αποχή της Αριστεράς στις εκλογές του 46 ποίος ευθύνεται; Για το γεγονός, ότι δεν ανέλαβε τις ευθύνες του και δεν έκανε τον απολογισμό πεπραγμένων των ιστορικών δράσεων από της συστάσεως του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, μέχρι την μεγάλη συντριπτική ήττα του ΔΣΕ το 49, ποίος ευθύνεται;

Για τους διωγμούς και την εξόντωση των συννικητών, με τους συμμάχους κατά του ναζισμού, μαχητών και οπαδών του λαϊκού κινήματος ποίος ευθύνεται;

Είχε ιστορική ευθύνη το κκε να σηκώσει πρώτο τη σημαία για την συνένωση όλων των δυνάμεων της αριστεράς και του δημοκρατικού λαού της Ελλάδας. Να ξέρουμε τι λέμε και να σεβόμαστε τις ιστορικές αλήθειες και να υπερασπιζόμαστε τις ηθικές κι’ ανθρωπιστικές αξίες.

Οι αρχιερείς του δογματικού ΚΚΕ πρέπει να παραχωρήσουν την ηγεσία σε νέους ανθρώπους, στην νέα γενιά. Αυτό έπρεπε να γίνει προ αμνημόνευτων ετών. Δεν μπορεί ο πολύπαθος λαός μας να ζει χωρίς ελπίδα και προσμονή, χωρίς τα χελιδόνια και τους πελαργούς, λόγω του αλάθητου του ΚΚΕ.