Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο Αθερίδης βομβαρδίζει, αναθεματίζει και λοιδορεί τον Τσίπρα......

Ο Αθερίδης βομβαρδίζει, αναθεματίζει και λοιδορεί τον Τσίπρα......

Αθερίδη δεξιοστροφίζεις ή μου φαίνεται; Δεν νομίζεις ότι αυτό το τσουνάμι ψηφοφόρων που τον στηρίζουν, έχουν τις δικές τους οπτικές, προσμονές κι' ελπίδες;

Επέλεξαν τις συνασπισμένες συνιστώσες από τον χώρο που θέλουν, ν’ ανακουφίσουν τους καταφρονημένους, να προστατεύσουν τους καταπιεσμένους και τους στραγγισμένους από τη σκληρή απομύζηση και ν’ εξανθρωπίσουν τον κόσμο .

Δεν μπορείς να το πιστέψεις, αλλά υπάρχει κι’ αυτή η κατηγορία των πολιτικών που νοιάζονται για τον συμπολίτη τους και που δεν ανήκουν στους βολεψάκηδες καιροσκόπους που αγνοούν την ιστορική αναγκαιότητα της Αλήθειας.

Κακοποιούν τις ανθρωπιστικές κι’ ηθικές αξίες και κατακρεουργούν τ’ όνειρα και το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης στους συνανθρώπους τους. Κλέβουν , ερημώνουν και τ’ αρπάζουν και μάλιστ’ ατιμώρητα, στο όνομα της φιλελεύθερης καπιταλίστικης οικονομοκοινωνικής πολιτικής, μαθημένοι στις λαμογιές.

Μη μερακλώνεσαι. Αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία του Εκλογικού Σώματος, να δοκιμάσει και να γευτεί την πραγματική ανθρωπιστική διακυβέρνησή της χώρας, από τις συνασπισμένες συνιστώσες της ευρύτερης Αμεσοδημοκρατικής Αριστεράς που εκπροσωπεί τον αγνοημένο και πάντα αδικημένο έλληνα πολίτη.

Φίλτατε Αθερίδη, τα καταφέρνεις με την υποκριτική τέχνη του ηθοποιού. Μια συμβουλή. Μην τοποθετείσαι πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικά, γιατί, με τέτοια πιστεύματα, θ’ αδικήσεις και θα κακοκαρδίσεις εκατομμύρια δημοκρατικών πολιτών.

Πιστεύω ότι θα δικαιωθούν οι προσδοκίες τους. Οι άλλοι δοκιμάστηκαν επανειλημμένα, αυτοαπαξιώθηκαν κι’ αυτοαναιρέθηκαν, τρομάρα τους. Κατέστησαν αφερέγγυοι. Μπήκαν στο χρονοντούλαπο τση ιστορίας.

Τη κακοδαιμονία της Χώρας και του Ελληνικού γένους, πρέπει να τη χρεώσουμε σε περίπου εκατό πολιτικά τζάκια, εθισμένα, ν’ υπονομεύουν τη ζωή μας, σ’ όλα τα επίπεδα των οικονομικών λειτουργικών δραστηριοτήτων, να υποβιβάζουν το βιοτικό και πνευματικό επίπεδο των παιδιών μας και να ξεπουλούν την εθνική μας κυριαρχία, μ’ όλο τον φυσικό και κοινωνικό πλούτο, στους όποιους ξένους ιστορικά επικυρίαρχους, πέρσες, ρωμαίους, τούρκους, άγγλους, αμερικάνους, ρώσους, γάλλους και γερμανούς.

Μ’ ανταλλάγματα, παχυλές προμήθειες, σ’ εισαγόμενους εξοπλισμούς πολεμικών μέσων, ιατρικών επιστημονικών οργάνων και μηχανημάτων, από τους μεγάλους οίκους τοκογλύφων δανειστών, από αναθέσεις δημόσιων έργων, από χορηγούς βιομηχάνων κι’ άλλων επιχειρηματιών, μ’ ανταλλάγματα φοροαπαλλαγών(ιδού ένας σοβαρός λόγος που οι τρανοί δεν φορολογούνται), γενναίες προμήθειες, από τις ντόπιες και ξένες βιομηχανίες φαρμάκων κλπ. Μασουλάνε και συσσωρεύουν από χίλιες μεριές.

Αυτές οι αερετζίδικες γύπικες φαμίλιες, αποτελούν τους μόνιμους πράκτορες των ξένων δυνάμεων, στη Χώρα μας. Δεν νοιάστηκαν ποτέ να διεκδικήσουν εθνικά οικονομικά δικαιώματα, όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις.

Πάντα ενεργούν αζημίως υπέρ των παντοδύναμων ξένων καιροσκόπων αφεντάδων τους. Παρά το γεγονός, ότι εκλέγονται από το λαό μας και ορκίζονται ότι θα ενεργούν για το καλό, την πρόοδο και τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ο ελληνικός λαός, σύσσωμος πρέπει να τους απομακρύνει από την εξουσία, να τους τιμωρήσει και ν’ απαιτήσει την επιστροφή των κλεμμένων. Επίσης το Υπουργείο Οικονομικών, πρέπει να ξεσκεπάσει τους φοροδιαφυγούντες και να εισπράξει, αναδρομικά σε βάθος τριακονταετίας τους οφειλόμενους φόρους. Ας κάνουμε την αρχή μ’ αυτές τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Τελειώνοντας, θα τολμούσα να ευχηθώ, τη σύμπραξη των πέντε κομμάτων Τσίπρα, Αλέκας Κουβέλη, Καμμένου και Μιχαλολιάκου, αμέσως μετά από τις εκλογές, αφού δεσμευθούν, ότι θ’ απαλλαγούν από τις διχαστικές ιδεολογικές τους παγιδεύσεις και θα νοιαστούν αποκλειστικά για την απελευθέρωση του λαού μας από ξένα και ντόπια δεσμά κι εκμεταλλεύσεις. Είναι απαίτηση του 70% του λαού μας.

Καιρός να γλυτώσουμε από τους ολέθριους διχασμούς και να συνυπάρξουμε. Να φέρουμε τα χελιδόνια.

Έχεις αντιρρήσεις καλέ μας φίλε Αθερίδη;

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ήταν στραβό το κλίμα, τ' όφαγε και ο γάιδαρος και μπίτσε η δλιά(τέλειωσε η δουλιά)».

Ήταν στραβό το κλίμα, τ' όφαγε και ο γάιδαρος και μπίτσε η δλιά(τέλειωσε η δουλιά)».

Κουνώντας τη κατάλευκη κεφαλή του ο γεροφιλόσοφος εαμοελασίτης μπαρουτοκαπνισμένος αγωνιστής που υπέστη τα μαρτύρια των διώξεων από μέρους των σουρλικών, υπόδικων, για εθνική μειοδοσία ταγματασφαλιτών, μπάρμπα Μήτρος, τόνιζε απελπισμένα την παραπάνω λαϊκή θυμοσοφία.

Ιστορικά είναι επιβεβαιωμένο, ότι στη διάσπαση και τον πολυκερματισμό του Ευρύτερου Αριστερού Λαϊκού Κινήματος, πρωταγωνίστησε η ηγεσία του ΚΚΕ.

Ποτέ δεν δέχτηκε ν’ απολογηθεί στους πολύπαθους αγωνιστές, γνήσιους πατριώτες οπαδούς του που, αν και νικητές, παραδόθηκαν στη διάθεση των ανελέητων προστατευομένων του Τσόρτσιλ που από υπόδικοι και ηττημένοι, ως συνεργάτες των στρατευμάτων κατοχής κουκουλοφόροι δήμιοι, τους μεταμόρφωσαν σε κατηγόρους διώκτες, με την ευλογία των αγγλοαμερικάνων, σε βάρος των συμμάχων τους Εαμοελασιτών.

Δεν θέλω ν’ απαριθμήσω τις βαριές ευθύνες, τ’ ασυγχώρητα λάθη, τις εγκληματικές ιστορικές μοιραίες πράξεις και παραλήψεις, σε βάρος 80.000 περίπου συναγωνιστών μαχητών, οι οποίοι κατασυκοφαντήθηκαν, με ασύστατες και ανυπόστατες μηνυτήριες αναφορές, κάθε κακόβουλου αντιφρονούντα, βάσει των οποίων διώχθηκαν, κακοποιήθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν, από τη μαύρη αντιλαϊκή, αγγλοαμερικάνικη, φιλοβασιλική, αντικομμουνιστική δοσιλογική αντίδραση.
Κι’ άλλοι τόσοι, αυτοεξορίστηκαν προς τις σοσιαλιστικές χώρες, εγκαταλείποντας συζύγους, παιδιά, αδέλφια και γονείς στην πατρίδα, για δυόμιση σχεδόν δεκαετίες, μετά την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού τον Αύγουστο του 49.

Έκτοτε ποτέ δεν έγινε ο αναγκαίος απολογισμός πεπραγμένων, αγνοήθηκαν οι αγωνιστές σύντροφοί τους, δεν έκαναν την απαιτούμενοι αυτοκριτική τους και παριστάνοντας τους αλάθητους θεούς, απαίτησαν να συνεχίσουν την ίδια απαξιωμένη νοοτροπία πολιτική και στρατηγική, κολλημένοι στην πρωτοκαθεδρία του ΚΚΕ. Μ’ αποτέλεσμα, να περιορισθεί, σ’ ένα αμετάβλητο ποσοστό κυμαινόμενο, ανάμεσα στο πέντε και δέκα τοις εκατό, μέχρι και σήμερα.

Και παρά τα χιλιάδες μηνύματα της εκλογικής βάσης της ευρύτερης Αριστεράς, και μάλιστα την εκκωφαντική ετυμηγορία των εκλογών της 6ης του Μάη, για την επιτακτική ανάγκη σύμπραξης σ’ «Ενιαίο Παλλαϊκό Αντικαπιταλιστικό Μέτωπο», η γερασμένη Ηγεσία του ΚΚΕ, δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν αφουγκράζεται και δεν σέβεται τη καθολική Λαϊκή βούληση.

Δεν σαλπίσατε, συντρόφισσα Αλέκα την ενότητα που περιμένουμε εδώ και δεκαετίες ανυπόφορες. Το πείραμα δοκιμάστηκε με την ΕΔΑ και πήρε 80 περίπου έδρες.

Είχατε υποχρέωση, απέναντι αυτών που πιστοί μαχητές στα κελεύσματα του κινήματος έδωσαν τη ζωή τους. Απέναντι των μόνιμων θυμάτων των εκμεταλλευομένων παραγωγικών λαϊκών δυνάμεων, δηλαδή των φορέων εργασίας που υποσιτίζονται, των μικρών κι΄ αδύναμων επαγγελματιών, καταστηματαρχών που λόγω του αφόρητου ανταγωνισμού κλείνουν, των παραγωγών πρωτογενών προϊόντων αγροτοκτηνοτρόφων που τα πωλούν σε τιμές κοντά στο κόστος παραγωγής και ποτέ δεν ξεχρεώνονται από τους αχόρταγους μεσάζοντες.

Ας αφήσουμε τις αλαζονείες και τ’ αλάθητά μας κι’ ας δώσουμε τα χέρια. Δεν παίρνει άλλο. Αρκετά προσμέναμε με λαχτάρα να γίνει τ’ αδελφικό-συντροφικό αγκάλιασμα.
Είμαι 76 χρόνων. Δεν αντέχω άλλο. Από τα τρία παιδιά μου και τα τρία με περγαμηνές και μεταπτυχιακά, τα δύο προσφέρουν τις επιστημονικές τους γνώσεις σε ξένες χώρες, κι ετοιμάζεται και το τρίτο.

Αλέκα κίνησε τις ελπιδοφόρες διαδικασίες. Και δώσε τόπο στα νιάτα. Δεν πάει άλλο. Αυτό φυσικά ισχύει και για τ’ άλλα κόμματα. Των χελιδονιών και των πελαργών. Εμπρός μην χάνουμε καιρό. Το απαιτούμε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, το μέλλον της Χώρας.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Εκλεκτός του Λαού οι Συνιστώσες του ΣΥΡΡΙΖΑ

Τ' αποτελέσματα των εκλογών της 6ης του Μάη 2012, με τον υπερτετραπλασιασμό των ποσοστών ψήφων του και τα προγνωστικά-γκάλοπ, αποδεικνύουν, ότι το Εκλογικό Σώμα των Ελλήνων, εμπιστεύεται κι' αποφάσισε να δώσει την κηβερνητική εξουσία στις συνιστώσες του Σύριζα. Συνταγή για τη Λαϊκή Νικηφόρα Εντολή της 17ης Ιουνίου, αποτελούν εκτός των άλλων, όπως η σεμνότητα και η εντιμότητα και οι παρακάτω στόχοι:

1.Σταράτα, αισιόδοξα και υλοποιήσιμα μηνύματα και δεσμεύσεις.

2.Συλλογική αυτογνωσία στελεχών και οπαδών. Φιλολαϊκός αυτοπροσδιορισμός κομματικής ταυτότητας.

3.Επίμονη και μεθοδευμένη αφύπνιση των μαντρωμένων ποιμνίων και πολωμένων οπαδών.

4.Καθορισμός στόχων ανταπόκρισης των προσδοκιών του Εκλογικού Σώματος και των πληττόμενων συνταξιούχων, μισθωτών, ανέργων και των άμοιρων και χωρίς ελπίδα παιδιών και εγγονών μας που απελπισμένα προσβλέπουν προς την αποδημία.

5.Πρόγραμμα και στρατηγική εξόδου από την κρίση. Άμεσα μέτρα ανακούφισης του αγωνιζόμενου λαού με την αναστολή των μέτρων λιτότητας και την ματαίωση των σκοτεινών προθέσεων των καιροσκόπων τοκογλύφων κι' εκείνων που καταργούν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.

6.Να συνεχίσουν τα σαλπίσματα Ενότητας του αγωνιζόμενου Δημοκρατικού Λαού μας.

Ο λαός θα δώσει πιθανή πλειοψηφία, ίσως και αυτονομία στον Σύριζα. Στέρεψαν οι ελπίδες του.

Δεν πιστεύουν πια στους εθνοσωτήρες που ξεδιάντροπα τον εξαπάτησαν, μάλιστα επανειλημμένα, και τον οδήγησαν στη φτιαχτή υπερχρέωση, με σκοπό τη προσβολή της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της εθνικής του πολιτιστικής κληρονομιάς και το γενικό ξεπούλημα του εθνικού κι’ ιδιωτικού πλούτου του ήδη απεγνωσμένου, αλλά περήφανου Λαού μας.

Όργια από σπουδαστές των ΤΕΙ


Όργια από σπουδαστές των ΤΕΙ: 

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012


Κόκκινος Τύπος

Κόκκινος Τύπος: Ελπιδοφόρα πρόταση εκλογικής συνεργασίας του ΕΕΚ π...: Προς την 17 η Ιουνίου Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά τις εκλογές της 6 ης Μαΐου, την μαζική απόρριψη από τον ελληνικό λαό των βάρβαρων...

Σύντροφε Σάββα Μιχαήλ, οι διχασμένοι συμπατριώτες μας που σέρνονται τσακισμένοι, εξαθλιωμένοι, απελπισμένοι κι' άγρια κακοποιημένοι από τις σκοτεινές ανελεείς δυνάμεις του Μαύρου Μετώπου, έχoυν βαρεθεί τις αναποτελεσματικές μακροσκελείς θεωρητικές αναλύσεις, άριστα μεν διατυπωμένες, αλλά ξεκομένες από τις άμεσες πρακτικές λύσεις που θα ανακούφιζαν τον καταληστεμένο λαό.

Ένα λαό εγκαταλειμένο, κι' αβοήθητο από τις ανθρωποκεντρικές Αριστερές δυνάμεις που υποτίθεται ότι αποτελούν την ταξική του αγωνιστική Ηγεσία. Και τούτο, γιατί βαρεμένη από την αθεράπευτη κι' άγονη εσωστρεφή εμπλοκή σε θεωρητικές αντιπαραθέσεις, δεν μπορούν να συμπράξουν μέσα από Ένα Ενιαίο Δημοκρατικό Αντικαπιταλιστικό Μέτωπο.

Αυτό θέλει και το απαιτεί ο προδομένος αγωνιστής οπαδός αριστερός δημοκράτης που από νικητής είχε την άτυχη μοίρα του ηττημένου, μ' ευθύνη της σαλαμοποιηθείσης Ανίκανης Αριστερής Ηγεσίας. Αναφέρομαι στις επωνίδιστες ιστορικές Συμφωνίες του Λιβάνου, της Καζέρτας, της Βάρκιζας και τα μετέπειτα τραγικά κι' ασυγχώρητα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Γενοκτονία Ποντίων


Η πρώτη γενοκτονία των ελλήνων έγινε το 16. Είχε προηγηθεί των Αρμενίων το 15. Σε τρεις μέρες κατασφάχτηκαν 1,5 εκατομμύρια Αρμενίων. Το 19 έως και τον Σεπτέμβριο του 22 ολοκληρώθηκε των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και των άλλων περιοχών της Δυτικής Μ. Ασίας.

Λέγεται ότι η Γενοκτονία σε βάρος των ελλήνων και των Αρμενίων υποδαυλίστηκε κι’ από τους Γερμανούς συμμάχους των Τούρκων, αλλά και από άλλους εμπολέμους και μάλιστα συμμάχων μας.

Το 1919, μ' εντολή του Ε. Βενιζέλου καθ' υπόδειξη των άγγλων, οι πόντιοι παρέδωσαν χιλιάδες όπλα στ' αστυνομικά τμήματα των τούρκων, υπό την επίβλεψη των άγγλων και μ’ απόφαση των νικητών συμμάχων, μετά την άνευ όρων παράδωση των μελών της Σιδηράς Συμμαχίας Γερμανότουρκων, τον Νοέμβριο του 18. Και όταν άρχισε η δεύτερη γενοκτονία, υπό των Νεότουρκων του Κεμάλ, βρίσκονταν αφοπλισμένοι.

Την αγορά της Τουρκίας ελέγχανε Έλληνες, Αρμένιοι και Εβραίοι. Έπρεπε ν’ αντικατασταθούν από ευρωπαίους εμπόρους. Φυσικά οι εβραίοι εξαιρέθηκαν από τη σφαγή, γι’ ευνόητους λόγους.

Ο γερμανός αρχιστράτηγος φον Λίμαν Στράδερς, υπέδειξε και σχέδιο αναίμακτης εξόντωσης των μελλοθάνατων, το γνωστό σχέδιο του «Λευκού Θανάτου».

Ασταμάτητες πορείες μελλοθάνατων, στη κάψα του καλοκαιριού και στο δριμύ ψύχος του χειμώνα, χωρίς φαγητό και νερό. Τους εξαντλημένους τους άφηναν στη διάθεση των θηρίων ή τους εκτελούσαν.

Υπάρχουν μαρτυρίες, ότι πολλοί πέθαναν στο καταχείμωνο, αφού προηγουμένως τους πέρναγαν από ζεστά λουτρά.

Τους άνδρες από τα γυναικόπαιδα που εξόριζαν, προς τα Μεσόγεια, από Μπάφρα και Αμισσό, δήθεν προσωρινά, σε δάσος της Γάβζας απόμερο, τους κατακρεουργούσαν, ώστε τ’ ατέλειωτα καραβάνια, να είναι απόλυτα ελεγχόμενα.

Είναι μεγάλη αυτή η τραγική ιστορία εξόντωσης και βίαιου ξεριζωμού ολόκληρου του εν Μ. Ασία ελληνισμού, εκτός των Κωνσταντινουπολιτών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, γλύτωσαν το μακελειό και τον ξεριζωμό, ύστερα από υπόδειξη πιστωτών ευρωπαίων προς την Τουρκία, ότι ο εμπορικός κι’ επαγγελματικός κόσμος των εν τη πόλει Ελλήνων θα βοηθούσαν στην  εξόφληση των δανείων.

Εν πάσει περιπτώσει, κλείνοντας, πρέπει να σημειώσω, ότι η ευθύνη της διχασμένης ηγεσίας της Ελλάδας, της εποχής εκείνης  πέφτει βαριά στις πλάτες των ανίκανων κι’ επίορκων πολιτικών μας, γιατί άφησαν έναν ακμάζοντα ελληνισμό, στο έλεος των παλαιονεώτουρκων και κάποιων καιροσκόπων ευρωπαίων.

Δυστυχώς για τον έρμο τον Ελληνισμό, οι θρησκευτικοί και πολιτικοί εκπρόσωποί του, του επισώρευσαν ατέλειωτα δεινά, συνεχίζουν δε, να τον ταλανίζουν και να τον εξαθλιώνουν. Πάντα ισχυρίζονται ότι ενεργούν για τη σωτηρία Ελλήνων και Χώρας και πάντα μας εξαπατούν. Ποια είναι η λύση; Μία και μοναδική. Να τους μαυρίσουμε, να τους τιμωρήσουμε, επί τέλους.

Το «Τελευταίο κράτος των Ελλήνων του Πόντου», είναι ένα βιβλίο τετρακοσίων σελίδων που αναφέρεται στα χρόνια εκείνα του χαμού και του ξεριζωμού του Ελληνισμού από τις αξέχαστες Πατρίδες, με μια ιστορική πολιτιστική παρουσία σχεδόν δύο χιλιάδων επτακοσίων ετών.

Αναφέρεται στα παρασκήνια και τις ραδιουργίες των συμμάχων και τις εγκληματικές παραλήψεις της πολιτικής μας Ηγεσίας. Που διχασμένη σε αγγλογαλλόφιλους και γερμανόφιλους, μας οδήγησαν στις γνωστές συμφορές, από το 1821 μέχρι και σήμερα που με την προγραμματισμένη υπερχρέωση ξεπουλούν εθνική κυριαρχία και δημόσιο κι’ ιδιωτικό πλούτο.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Θα τιμωρηθούν άραγε;



Λες να τιμωρηθούν από Καμμένο και Τσίπρα ή απ’ άλλες πολιτικές συνασπισμένες δυνάμεις, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους;  Ή αυτό συμβαίνει στις περιθωριακές υπάρξεις, μονάχα;  

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Εκκλησιαστική Περιουσία




Πρέπει να περιέλθουν στη διάθεση της πολιτείας τα μπερεκέτια της εκκλησιαστικής περιουσίας.http://okde-ioa.blogspot.com/2010/03/blog-post_7063.html
Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε ότι 10.000 περισσότεροι εκπαιδευτικοί και  ιατρικό προσωπικό είναι απείρως πιο χρήσιμοι από 10.000 παπάδες. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το εκκλησιαστικό θησαυροφυλάκιο για να πάρουμε αυτά που έχει ιδιοποιηθεί εδώ και αιώνες η εκκλησιαστική γραφειοκρατία εκμεταλλευόμενη την ανθρώπινη αδυναμία και ανασφάλεια.

Επιτακτική η Ενότητα των Δημοκρατικών Δυνάμεων

Ο Σύριζα που αφουγκράστηκε τον παλμό των αριστερών Δημοκρατικών δυνάμεων, πρέπει να συνεχίσει ν' ανεμίζει την Σημαία Ενός Ενιαίου Αγωνιστικού Δημοκρατικού Μετώπου. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Προ των εκλογών ξανά καλέσαμε όλα τ' αριστερά κόμματα, να ξεχάσουν όποιες στρατηγικές και διαφοροποιήσεις που τα χωρίζουν και να κατέβουν κάτω από το Λάβαρο Ενός Ενιαίου Αγωνιστικού Πολιτικού Λογότυπου. Αποτελεί ένα μετεμφυλιακό, επίμονο αίτητα κι ευχή όλων των μαχομένων Ελλήνων της δημοκρατικής Ελλάδας που ενώ πολέμησε δίπλα στους συμμάχους είχε τη τύχη των ηττημένων, διώχθηκε, δεινοπάθησε κι' αιμάτωφσε.
Ο αυθαίρετος νόμος της λεηλασίας που χαρίζει 50 έδρες στο πρώτο κόμμα, θα περιέρχονταν στην Ενιαία Αριστερά και θα μετατρέπονταν σε μπούμεραγκ σε βάρος των επινοητών του κ Παυλόπουλου και Σία.
Πρέπει να γίνει κατανοητό κι' αποδεκτό, πλέον ότι είναι σκέτη προδοσία του Λαού και της Χώρας μας ο κατακερματισμός της Αριστεράς. Η Αριστερά χρωστά την αναγνώριση και την ηθική και βιολογική αποκατάσταση των οπαδών της που τους εξέθεσε σε μύριες συμφορές, με τα εγκληματικά της λάθη και παραλήψεις.
Προσοχή στις επικείμενες εκλογές, ασυγχώρητα μοιραίο, να κατεβήτε ξανά με ξεχωριστές σημαίας.
Αυτή είναι η βούληση κι’ η εντολή του 65% του εκλογικού σώματος. Διαφορετικά ξαναβυθίζετε την πατρίδα στο σκοτάδι και την απελπισία, για πολλές δεκαετίες. Ας απαλλαγούμε από την εσωστρέφεια, την ασυνεννοησία και την ανευθυνότητα. Ενότητα και μόνον Ενότητα θα σώσει την νέα γενιά μας από τον ξενιτεμό. Νισάφι πια, ξεριζώνονται τα νιάτα μας. Έχω δύο παιδιά στη μαύρη ξενιτιά κι’ ετοιμάζεται και το τρίτο. Και τα τρία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ποίοι ψεύδονται και πώς

Φίλε Γρηγόρη, τα ψέματα τα λένε αυτοί που θέλουν να μας χαλαρώνουν, για ν’ αρπάξουν από τον κοινωνικό τους ομοίγυρο, πράγματα που δεν τους ανήκουν. Είναι εκείνοι που υπόσχονται παροχές και ωφελήματα, γνήσιου κοπανιστού αέρα,1/ όπως σωτηρία της «Αθάνατης» Ψυχής κι’ Ανάσταση Νεκρών, 2/ δικαιοσύνη, ισοπολιτεία, ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις σε όλους, πλήρη ανάπτυξη και απασχόληση, σωστή παιδεία, πρόοδο και προκοπή, χωρίς να το εννοούν, γιατί είναι ταγμένοι και υποχείριοι της εκάστοτε οικονομικής και θρησκευτικής ολιγαρχίας. Είναι οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ταγοί.
Άθεοι είναι οι αφυπνισμένοι που έχουν πεισθεί ότι όλες οι θρησκείες αποσκοπούν στον έλεγχο και την εκμετάλλευση των αμνοεριφίων που μαντρώνουν, με μεθόδους που τους ζήλευαν οι πατέρες της σοφιστικής σχολής Πρωταγόρας και Γοργίας.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους πολιτικούς, οι οποίοι αποτελούν τους γήινους πραγματικούς θεούς και οι αφυπνισμένοι του εκλογικού σώματος, δεν πιστεύουν στις υποσχέσεις τους που, σε κάθε εκλογική περίοδο υπόσχονται χρηστή και επωφελή διοίκηση και δημόσια διαχείριση και μετά την εκλογή τους ξεχνούν τα πάντα.
Και αυτοί μαντρώνουν, ελέγχουν και καταδυναστεύουν τους οπαδούς τους, προσφέροντας και καμιά θεσούλα που και που, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι ανταποδοτικά παραγωγική, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Το νεαρό της ηλικίας σου το είδα στο προφίλ σου και σε μακαρίζω. Είσαι μεγαλύτερος τέσσσερ5α χρόνια από τον Αλέξανδρο ο Βενιαμίν της τρίτεκνης οικογένειάς μου. Είναι τελειόφοιτος του Πολυτεχνείου. Ο μεγάλος γιος μου είναι ηλεκτρονικός και εργάζεται. Και στη μέση υπάρχει μια κόρη στη κυτταρική βιολογία στην έρευνα.
Δεν αντιλήφθηκα το ΑΜΕΑ με 67%. Εύχομαι να μην είναι αρνητικό, επειδή έχεις κοφτερό μυαλό και ανεπτυγμένη αγωνιστική βούληση. Το άνεργος είναι πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι θ’ αρπάξεις τη ζωή από τα κέρατα.
Μ’ αρέσουν τα μαθηματικά, γιατί βοηθούν κοινωνικά και οικονομικά, για να λυθούν εξισώσεις και συστήματα σύνθετα της ζωής.
Τι κρίμα ν’ αμείβεται ο πατέρας σου, αντιστρόφως ανάλογα, προς το κοινωνικό, κοπιαστικό και σπουδαίο έργο που προσφέρει στη νεολαία μας. Κοίτα και λάβε υπ’ όψη σου, ότι το Υπουργείο παιδείας, διδάσκει εκείνο που αποφασίζει και ωφελεί την άρχουσα τάξη και μας κάνει να πιστεύουμε, με την προπαγάνδα, ό,τι μας διδάσκουν είναι χρήσιμα για μας. Για το λόγο τούτο κράτα και μικρό καλάθι με το υπάρχον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό καθεστώς. Χαίρομαι που διαβάζεις. Χώσου σ’ όλους τους χώρους. Δεν θα βρεις πουθενά τελειότητα. Τα πολιτικοκοινωνικοοικονομικά συστήματα, διαμορφώνονται σύμφωνα με την διαπάλη των ταξικών και συντεχνιακών επιδιώξεων.
Για να αλλάξει η μοίρα των ανθρώπων που ασχολούνται, με την πρωτογενή παραγωγή, πρέπει να καθετοποιήσουν μεταποιώντας και συσκευάζοντας τα προϊόντα τους. Και πώς, θα πάψουν να μην τους εκμεταλλεύονται οι αεριτζήδες καιροσκόποι που τους αγοράζουν τα προϊόντα σε τιμές πολύ κοντά στο κόστος παραγωγής τους; Δεν πρέπει να στηριχθούν στη πολιτική βούληση των κυβερνόντων; Και πώς θα γίνει κάτι τέτοιο, όταν οι κυβερνώντες εκφράζονται υπέρ των μεσαζόντων, γιατί μόνον αυτοί έχουν συσσωρευμένο πλούτο για επενδύσεις στρατηγικής σημασίας;
Αυτοί είναι εκείνοι που προστατεύονται και συνταγματικά από τον Άκρατο Καπιταλιστικό Φιλελευθερισμό. Αφού εσύ και κάθε άνεργος νέος, όχι μόνο δεν μπορείτε ν’ επενδύσετε, έστω και σε ισχνά επιχειρηματικά φιλέτα, αλλά εξαρτάσθε από το κουτσουρεμένο εισόδημα των γονιών σας, όντες και πτυχιούχοι; Τι είδους φιλελευθερισμός και δημοκρατία υπάρχει, όταν τις επενδύσεις τις κάνουν μόνον οι έχοντες και κατέχοντες; Οι οποίοι είναι σε θέση να λαδώνουν ανάλογα με το μέγεθος των γραναζιών τους πολιτειακούς εξουσιαστές;
Τι να την κάνεις την ελευθερία λόγου και σκέψης, όταν δεν εισακούγεσαι; Λόγια και σκέψεις, καταντούν, του καφενείου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζουν οι γνώσεις.
Στο θέμα του τουρισμού, όταν το ευρώ του επισκέπτη ανταλλάσσεται με 150 δρχ, θα τους πάρουμε περισσότερα. Βεβαίως κάποιους θα χάσουμε από τους τουρίστες, γιατί θα προτιμήσουν χώρες, όπου με το ευρώ τους θα αγοράζουν περισσότερα αγαθά. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ανεβάσουμε την ποιότητα των αγαθών και των υπηρεσιών.
Δεν παραχαράσσουμε τις δραχμές και τα ελληνικά ευρώ που θα εκδίδουμε, όταν μετά την δανειοδότηση και αξιοποίησή τους, επιστρέφουν στα κρατικά ταμεία, 100%, παράγοντας υπεραξίες στο διπλάσιο του χορηγημένου δανείου, με στόχο το εξάμηνο, ή και περισσότερο.
Γιατί το διεθνές οικονομικό σύστημα, να μας επιβάλει να περνούν τα ελληνικά νομίσματα δραχμές - ευρώ από το ΔΝΤ ή από την εθνική Τράπεζα, ή να χαρίζονται στους τραπεζίτες, με τη γνωστή διαδικασία των επιβαρύνσεων και να μην δοθούν στην κυκλοφορία, όπως περιγράφουμε στο δικό μας μοντέλο, χωρίς τόκους και άλλες επιβαρύνσεις;
j_anastasiadis@windowslive.comΓια να τιμωρηθούν τα δύο δοσίλογα μεγάλα κόμματα και η άρνηση κάποιων κομμάτων για την συνένωση των δημοκρατικών κι αντιμνημονιακών δυνάμεων της χώρας, σ' ένα Ενιαίο Αγωνιστικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, προτείνω το παρακάτω σενάριο:

Θεαματική απεμπλοκή από την φτιαχτή κρίση της υπερχρέωσης

Για να γλυτώσουμε τον λαό από την πείνα της συρρίκνωσης συντάξεων, μισθών, αμειβών εργασίας κι’ εισοδημάτων μικρομεσαίων επαγγελματιών-εμπόρων και τη Χώρα από την ΑΠΕΙΛΗ του ξεπουλήματος του ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου, πρέπει το Εκλογικό Σώμα να προχωρήσει σταθερά κι ανυποχώρητα:

Πρώτον στην καταψήφιση του Α. Σαμαρά που απαιτεί κι’ αυτοδύναμη κυβερνητική εξουσία και του Ε. Βενιζέλου την πρωτιά του κόμματός του, με τις πενήντα έδρες πριμοδότηση, αμφότεροι συμπρωταγωνιστές και θερμοί υποστηρικτές επιβολής και καθιέρωσης των ολέθριων Μνημονίων σε βάρος του λαού, της Χώρα και προ πάντων σε βάρος της νεολαίας μας που απελπισμένα και χωρίς ελπίδα καμιά, για το μέλλον, προσβέπουν τους δρόμους της ξενιτιάς.

Δεύτερο ψήφο, με τα δύο χέρια στους δύο εκπροσώπους της νέας γενιάς Αλέξη και Παναγιώτη, οι οποίοι αμφότεροι διακηρύσσουν παραδειγματική τιμωρία των όποιων πολιτικών μας λαμογίων, έλεγχο των κονδυλίων του επονείδιστου χρέους, μερική ή ολική άρνηση εξόφλησης αυτού, ποίοι τα συνήψαν, τα διαχειρίστηκαν και στις τσέπες τίνων κατέληξαν, με τη σύμπραξη των οποίων θα οδηγήσουν στην οριστική συμφιλίωση των δύο διχασμένων ομάδων που τους χωρίζουν αδιέξοδα ιδεολογικά μίση ζημιογόνα, σε βάρος της δημιουργικής σύμπραξης προόδου, ειρηνικής συνύπαρξης, ευημερίας και καθολικής απασχόλησης.

Νέοι της Ελλάδας ενισχύστε, οι μεν αριστεροί τον Τσίπρα οι δε δεξιοί τον Καμμένο, για να σωθείτε και να σώσετε αλλήλους, υλοποιώντας τον πολυθρύλητο Ιστορικό Συμβιβασμό πολιτικών αντιπαλοτήτων που μόνο τον σκοταδισμό ωφελεί. Γένοιτο
Για να τιμωρηθούν τα δύο δοσίλογα μεγάλα κόμματα και η άρνηση κάποιων κομμάτων για την συνένωση των δημοκρατικών κι αντιμνημονιακών δυνάμεων της χώρας, σ' ένα Ενιαίο Αγωνιστικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, προτείνω το παρακάτω σενάριο:

Θεαματική απεμπλοκή από την φτιαχτή κρίση της υπερχρέωσης

Για να γλυτώσουμε τον λαό από την πείνα της συρρίκνωσης συντάξεων, μισθών, αμειβών εργασίας κι’ εισοδημάτων μικρομεσαίων επαγγελματιών-εμπόρων και τη Χώρα από την ΑΠΕΙΛΗ του ξεπουλήματος του ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου, πρέπει το Εκλογικό Σώμα να προχωρήσει σταθερά κι ανυποχώρητα:

Πρώτον στην καταψήφιση του Α. Σαμαρά που απαιτεί κι’ αυτοδύναμη κυβερνητική εξουσία και του Ε. Βενιζέλου την πρωτιά του κόμματός του, με τις πενήντα έδρες πριμοδότηση, αμφότεροι συμπρωταγωνιστές και θερμοί υποστηρικτές επιβολής και καθιέρωσης των ολέθριων Μνημονίων σε βάρος του λαού, της Χώρα και προ πάντων σε βάρος της νεολαίας μας που απελπισμένα και χωρίς ελπίδα καμιά, για το μέλλον, προσβέπουν τους δρόμους της ξενιτιάς.

Δεύτερο ψήφο, με τα δύο χέρια στους δύο εκπροσώπους της νέας γενιάς Αλέξη και Παναγιώτη, οι οποίοι αμφότεροι διακηρύσσουν παραδειγματική τιμωρία των όποιων πολιτικών μας λαμογίων, έλεγχο των κονδυλίων του επονείδιστου χρέους, μερική ή ολική άρνηση εξόφλησης αυτού, ποίοι τα συνήψαν, τα διαχειρίστηκαν και στις τσέπες τίνων κατέληξαν, με τη σύμπραξη των οποίων θα οδηγήσουν στην οριστική συμφιλίωση των δύο διχασμένων ομάδων που τους χωρίζουν αδιέξοδα ιδεολογικά μίση ζημιογόνα, σε βάρος της δημιουργικής σύμπραξης προόδου, ειρηνικής συνύπαρξης, ευημερίας και καθολικής απασχόλησης.

Νέοι της Ελλάδας ενισχύστε, οι μεν αριστεροί τον Τσίπρα οι δε δεξιοί τον Καμμένο, για να σωθείτε και να σώσετε αλλήλους, υλοποιώντας τον πολυθρύλητο Ιστορικό Συμβιβασμό πολιτικών αντιπαλοτήτων που μόνο τον σκοταδισμό ωφελεί. Γένοιτο